HALAK JEGY

A Halak jegy jellemzése: tényleg képes megtéveszteni a környezetét?

Sokan helytelenül mondják magukról, hogy "Hal" vagyok, holott az asztrológiai elnevezése helyesen Halak, többes számban. E jegyben több személyiség is lakozik. A Halak jegy az úgynevezett kettős jegyek közé tartozik (ilyen kettős jegy még az Ikrek és a Nyilas), amely ellentmondásokkal teli. Ennek mértéke attól függ, hogyan viszonyul a saját sebezhetőségéhez: elfogadja, áramlik-e vele, esetleg menekül előle, vagyis szemben úszik az árral. Rendkívüli képzelőerejük, kivételes látásmódjuk nem ismer határokat. Kiváló színészek, zenészek és művészek kerülnek ki e jegy szülöttei közül.

5 dolog, amit a Halakról gondolnak mások:

1. Álmodozó
2. Együttérző
3. Megtévesztő
4. Kicsúszik a kezed közül
5. Spirituális gyógyító

1. A saját világában él

A Halak személyiség nemcsak saját maga, hanem a környezete számára is megfejthetetlen rejtélyt jelent. Amikor olyan érzésünk támad, hogy az illető nem erre a bolygóra született, mintha a Holdról jött volna, vagy valamelyik tündérmeséből lépett ki, biztosak lehetünk benne, hogy Halak szülöttel van dolgunk.

Valójában ő is azt keresi, hogy miért van itt. Óriási fantázia, képzelőerő jellemzi, gyakran megesik vele, hogy más dimenziókat keres, mint ahol éppen van. Van benne egyfajta elvágyódás, feloldódni vágyás valami nagyobb egészbe.

Az álmai egész életében követik vagy fordítva, ő követi az álmait. Különleges misztikus antennái előbb jeleznek, mint ahogyan azt ésszel fel lehetne fogni. A realitásokat, a hétköznapi valóságot különös módon értelmezi, csakúgy, mint a pénzt; kapcsolata ezekkel annyira megfoghatatlan, mint ő saját maga.

2. A Halak jegy szülöttébe rengeteg érzelem és együttérzés szorult

Szívesen segít azokon, akik lelki vigaszra szorulnak. Nemcsak az embereket segíti, hanem sokuk nagy állatbarát és állatmentő. Valódi megértéssel képes odafigyelni másokra, segítő kezet nyújt, kész elmenni a teljes önfeláldozásig is. Mások problémáival képes annyira azonosulni, hogy a saját problémáit túlságosan háttérbe szorítja, vagy nem is vesz róluk tudomást. Emiatt gyakran megesik vele, hogy a megmentő szerepébe bújik.

A Halak jegyűeknek meg kell tanulniuk saját problémáikhoz őszintén viszonyulni, azokat előrébb sorolni másokénál, határokat szabni, különben sok csalódás érheti.

Együttérzését leginkább valamilyen szolgálat-segítségadás vagy művészi tevékenységen keresztül tudja kifejezni.

3. A Halak igazi kaméleon, megtéveszti környezetét

A Halak nagyon gyorsan átveszi a környezete hangulatát, elvárásait és kívánságait, majd végül eggyé is tud válni velük. Átváltozó képessége megtévesztő lehet, könnyű prédái lehetnek azok, akik elveszettek vagy nincs határozott álláspontjuk az életről. Ügyesen képesek manipulálni a környezetüket, sajnálatukra játszva, vagy éppen homályos utalásokkal befolyásolni.

4. A Halakat nem lehet megmarkolni - kicsúszik, elúszik

Problémát megoldani egy Halakkal egyszerű is, meg nem is. Merthogy egyszerre van veled, meg nincs is. A Halak valódi hatalma és bölcsessége abban a képességében rejlik, hogy mindent lehetségesnek tart, "Minden úgy jó, ahogy történnie kell" és együtt halad az élettel. Ehhez nagyon nagy belső tartásra, bátorságra és az életbe vetett bizalomra van szükség, hiszen ki van téve a bizonytalanságnak és a sebezhetőségnek.

A Halak árnyoldala a lustaság, a sodródás - ami akkor lehetséges, amikor nem áll szemben senkivel:

"Én nem bántok meg senkit"

Ez a mondat jól tükrözi menekülési stratégiáját, mert így önmagával sem kell szembenéznie. Nem kell szembenéznie a befolyásolhatósággal, a határok nélküliséggel, a túlzásba vitt idealizmussal, a "könnynélküliséggel" - azzal, hogy lélekben "kiszáradt". Mindezek elől hajlamos az alkohol és más káros szenvedélybe menekülésre.

5. Ismeri a csatornát a láthatatlanhoz

Sok Halak jegy szülött vonzódik a spiritualitáshoz, amelyen keresztül az elfogadás és az odaadás leckéit tanulják. Kifinomult érzékelésük, intuíciójuk segítségével képesek kapcsolatot teremteni a láthatatlan világokkal és gyógyítani másokat.

Nagy kihívás számukra, hogy ne osszák jóra és rosszra a történéseket, mert hajlamosak egyoldalú spiritualitásban élni. Fontos, hogy a Szűz ellenpólusával kiegészülve képesek legyenek a fizikai síkon is helytállni.

Amikor a párotok Halak (február 18-március 20.)

Meglehet, hogy a kapcsolat elején nagyon lelkes, aztán a "már úgyis szeret" érzés után alábbhagy a szenvedélye. Egyébként mindenért nagyon tud lelkesedni, különösen, ha félreérthetetlenül értésére adjuk, hogy szükség van rá. Önzetlensége minden szinten megnyilvánul, legyen szó barátról vagy csak egy ismerősről. Nem áll tőle messze a mártír szerep és a manipuláció sem. Észre sem vesszük, és máris a lekötelezettévé válunk. Romantikus, idealista, érzékeny lélek, aki még hisz a mesékben, a szuperhősökben és a világbékében.

A cikk a vous.hu oldalán jelent meg 2016.02.20-án.