Hallgatói Visszajelzések

Reni tanfolyamán azért vettem részt, mert szerettem volna jobban megismerni önmagam, elmélyíteni a tudásom a kínai asztrológiai és egyéb önismereti tanulmányok után. Plusz roppant módon frusztrált, hogy olvasok írásokat a bolygókról, de nem tudok hozzászólni, nem látom át, nem érzem a lényegüket. Mindezt a megértés és tudást és ennél sokkal többet kaptam Reni tanfolyamán! Online vettem részt nyugati asztrológián, ahol külön előny volt számomra, hogy introvertáltként csak akkor nyilvánultam meg, amikor nekem komfortos volt. Nagyjából ide a tanfolyam végére jutottunk el, de szuper volt, hogy túl tudtam lépni a korlátaimon, mert biztonságos közeget teremtett a tanárunk! Reni nagyszerű tanár, aki rendszerszintű szemléletet oktat, hogy kívülről-felülről átlásd az asztrológia elsőre káoszosnak tűnő világát. Gyakorlati képzést nyújt, ami hatalmas kincs a mai világban, ahol több tanár csak bevisz a sűrű sötét erdőbe az elméleti tudással, ott elengedi a kezed és évekbe telik, mire kijutsz ebből. Reninél pont az ellenkezője történt, leadta az elméletet, majd a gyakorlati példákon keresztülnéztük meg miként működhet ez a a való világban. Szeretem azt a tudást, ami kézzelfogható, használható. Így mostanság, ha ránézek a képletemre látom, hogy hol kell változtatni, hogy mondjak egy példát: " Ha nyomást élsz meg, akkor az plútiói hatás, ha előrébb akarsz tartani, mint ahol vagy és ettől szenvedsz, az szaturnuszi hatás! " Igy rögtön látom hol a " hiba" és mit kell korrigálni ahhoz, hogy jobban érezzem magam a bőrömben. Nem voltak tabuk, bármiről lehetett beszélni a tanfolymon. Mivel nem szeretem a felszínt karcolgatni, hanem mélyre menni, átlátni megérteni- ebben Reni zseniális! Kaptunk szuper jegyzeteket, amiket mind a mai napig forgatok! Évente egyszer biztos átolvasom a jegyzeteimet, amiket az órákról készítettem, mert mindig újabb és újabb rétegek mutatkoznak meg, amiket eddig nem tapasztaltam. Összefoglalva Reni végtelenül precíz, önmagával szemben maximalista tanár, aki olyan módon tudja átadni a mély tudását, hogy megérted és tudod alkalmazni. Ajánlom bátran a tanfolyamot, ha egyedi különleges, gyakorlat orientált képzésre vágysz, ami a mindennapi életben is használható!

Dr.Széll Emőke

2020/21

Nekem is nagyon sokat adott,  észrevétlenül épül fel a tudásunk, a 3. évre már van egy alap tudásunk ahhoz, hogy mélyebben belemenjünk asztrológiai témákba. Nagyon szeretem, hogy nagy hangsúly van a gyakorlati használaton, és hogy nem teljesen fix a tananyag, van idő aktuális témákkal foglalkozni. Ami még nagyon tetszik, az a közösség, sajnos a környezetemben senki nem foglalkozik asztrológiával, és jó olyanokkal együtt tanulni, akik olyan lelkesek a témában mint én. 

Bajkai Melinda
2019/22

A védikus tanfolyam számomra azért volt különösen izgalmas, mert itt megismerhettem a nakshatrák rendszerét, a 27 nakshatra ismerete által sokkal árnyaltabb képet kaphattam, egy-egy jegyen belül a különböző minőségekről, hajtóerőről és különböző esszenciákról. A képletelemzések során nakshatrák és az egyes nakshatrákat uraló bolygók figyelembe vételével sokkal pontosabb képet kaphattunk bármilyen kérdést vizsgáltunk is éppen. A dasha periódusok megismerése pedig a különböző folyamatok, életszakaszok megértéséhez nyújt óriási segítséget. Nagyon tetszik, hogy a különböző alképletek vizsgálata által egy-egy életterülettel kapcsolatban kaphatunk sokkal több információt, mintha, csak az adott házat vizsgálnánk meg. Összességében engem lenyűgözött, ez a komplex és nagyon informatív asztrológiai irányzat. Számomra jól megfér egymás mellett a nyugati asztrológiával, mert bár más nyelven és eszközökkel, de tartalmilag sosem ütköztem ellentmondásba a két rendszer használata során, a különbséget csak abban érzékeltem, hogy egy-egy kérdést illetően sokszor beszédesebbnek érzékeltem a védikus analógiát. Meleg szívvel ajánlom azoknak, akiket hajtja a mélyebb összefüggések megértése, az önismeret és a személyiségek mélyebb rétegeinek kibontása.

Bakos Mária

2018/19

Nekem rengeteget adott Mind saját magam, mind mások megértésében. Az a tapasztalatom, hogy ha másnak mondok dolgokat, meg van lepődve mennyire más a szemlélet, mint amit más asztrológustól hallott. Én csak a Te szemléletedet ismerem és azt próbalom alkalmazni, de a visszajelzések alapján ez sokkal mélyebb, sokkal inkább a lelki folyamatokra összpontosít, sokkal több mindent ad, mint azt a "megszokott" asztrológiától várják.

Horváth Virág Viola

2020/22

Reni tanítványaként sokszor megélem a közös gondolkodás különös örömét. Tudása mély, és szerteágazó. Miközben tanít, figyel a meglátásaimra, az összefüggésekre, amikre magam jöttem rá, a szilárd alapra építve, amit tőle kaptam. Együtt bomlik ki a képlet, együtt születik meg egy-egy alkalommal katarzis, ami az asztrológia ajándéka az önmagunkká válás útján.

Ferenci Kinga

Renáta asztrológiai tanítása abban több mint más egyéb asztrológus tanáré, hogy: olyan hiányt pótló témákat vehetünk górcső alá, amely témákat ő előtte még soha senki nem vizsgált meg asztrológus szemmel pl: (személyiség,- spektrumzavarok) Aki tanítványként a pszichológiával behatóbban foglalkozik itt megtámogatva érezheti ezt a fajta rálátási területet is. Így jobban, kiegészítőbben értheti meg az asztrológiai összefüggéseket. Tanárként segít abban, hogy jobban rálássunk személyes működésünkre. Reni nem gondolja magáról, hogy tévedhetetlen, hogy mindentudó, tetszik, hogy folyamatosan képzi magát.

Kalmárné Rémay Piroska