IKREK JEGY

Az Ikrek jegy jellemzése - tényleg annyira felszínesek, mint gondoljuk?

Az Ikrek az a jegy, amely a gondolkodásban örömét leli. Ha könnyedségre, vidámságra vágyunk, jó, ha van egy Ikrek barátunk, akivel lehet csak úgy beszélgetni is - spontán is, kötelezettségek és feszengések nélkül bármiről és bárkiről, hiszen alapvetően tájékozott, nyílt, látásmódja sokszínű, és még humora is van.

Az Ikrek jegy jellemzése - tényleg annyira felszínesek, mint gondoljuk?

Az Ikrek az a jegy, amely a gondolkodásban örömét leli. Ha könnyedségre, vidámságra vágyunk, jó, ha van egy Ikrek barátunk, akivel lehet csak úgy beszélgetni is - spontán is, kötelezettségek és feszengések nélkül bármiről és bárkiről, hiszen alapvetően tájékozott, nyílt, látásmódja sokszínű, és még humora is van.

Az Ikreknek nem nehéz ismeretségeket kötni, többségüknek ez különösebb erőfeszítések nélkül is megy. Intellektuális jegy, nemcsak látni, de megérteni is akarja a világ dolgait, amihez elengedhetetlenek a kapcsolatok és a jó kommunikációs készség. A megbízhatóság és a titoktartás szempontjából nem tartoznak az élmezőnybe.

Öt dolog, amit mások az Ikrekről gondolnak:

  • Szeret flörtölni
  • Beszédes, jól informált
  • Felszínes
  • Ötletes
  • Gyors felfogású

1. Egy kis flört mindig jöhet!

Az Ikrek szeret emberekkel találkozni, ismerkedni, flörtölni, de esze ágában sincs mindenkivel mély, tartós kapcsolatot kötni. Addig érdekli valaki, amíg érdekesnek találja - vagy valamilyen érdek fűzi hozzá; többnyire élvezi a szórakoztató helyzeteket, vitákat, jó beszélőkéjével pedig könnyen bárkit le tud venni a lábáról. A flörtben a szellemi izgalmakat előrébb helyezi, mint a testi vágyak beteljesítését.

2. Beszédben verhetetlen

Beszédes jegy, és általában minden alkalmat és eszközt megragad a kommunikálásra. Ritka az az Ikrek, aki beszéd vagy előadás közben kezével ne hadonászna folyamatosan, vagy ne tenne furcsa mozdulatokat. Mindenről mindig tud. Ha szükségünk van telefonszámra, címre, információra, szavazatok szerzésére, bátran forduljunk hozzá. Az Ikrek egyszerre van jelen mindenhol, ő az, aki mindenre gondol, mindent megcsinál, már mindent kipróbált, még a leghajmeresztőbb ötleteket is. A legkíváncsibb jegy az összes közül. Egyszerre tájékozódik, beszélget és tapasztalatot cserél.

3. Sokoldalú jegy

Felszínes, sok tekintetben ez igaz. A régiek azt tartották róla, hogy mindenhez ért, mégsem jó semmire, mert sosincs ideje és ereje, hogy igazán elmélyüljön. Életmódja gyakran arra készteti, hogy másodpercek alatt cselekedjen, és a problémás helyzeteket helyben megoldja. Találékony és leleményes. Az igazság az, hogy a változatosság fekszik neki, a legkülönfélébb területek érdeklik, sokoldalú, és hogy melyikkel kezd el foglalkozni, az az alkalomtól és a pillanatnyi hangulatától függ. Azonban higgyük el, hogy el fog jönni az a pillanat, amikor az Ikrek igazán elmélyed valamiben. Talán majd akkor, amikor felhagy a gondolatok ellenőrzésével, és kapcsolatba kerül lelke rejtett világával.

4. Kifogyhatatlan az ötletkészlete

Az Ikrek elsődleges feladata azonban nem az elmélyülés, és nem is a kutatás, hanem hogy ötleteket gyártson, gondolkodjon, az egyoldalúságot megkérdőjelezze, a "vagy-vagy" helyett az "is-is" bölcsességének is helyet szorítson a világban.

5. Vág az esze

Vág az eszük, ami nem is csoda, hiszen folyton edzésben van. Ám a memóriájuk nem ennyire éles, mint az eszük. Szeretnek fogós kérdéseket boncolgatni és megoldani. Trükkmesterek. Mások szavába gyakran belevágnak, hiszen gondolatban már előrébb járnak, és már tudják vagy tudni vélik a másik mondandóját. Érvek, tények és vélemények mindig kéznél vannak egy Ikreknél. A biztonságérzetüket ez adja.

Két lélek - két személyiség

Nincs olyan, hogy "Iker" vagyok, csak olyan van, hogy Ikrek. Az Ikrek kettős jegy, így a nevét helyesen többesszámban használjuk. E jegyben két lélek, két személyiség lakozik, hol az egyik, hol pedig a másik oldaluk kerekedik felül. Csaponganak. Minden Ikrek szülött tisztában van önmaga kettősségével. Hangulatingadozásaik gyakran vannak, kedélyüket, mentális állapotukat egyik percről a másikra képesek megváltoztatni.

Ha a társatok Ikrek

Ha a párunk Ikrek, értsük meg, hogy nem az állandóság, a kötöttség és az örökkévalóság fogja szívét rabul ejteni, hanem a jókedv, a vidámság, a kölcsönösség, az intellektus, a játékos erotika és a felszabadult pillanatok. Érzéseit szívesebben elemzi vagy beszél róluk, mintsem mélyen átélve kimutatná azokat. Azonban ha a helyzet komollyá válik, mélyen megbolygatják érzelmeit, netalántán még szerelmes is lesz, akkor aztán határozatlanná, idegessé és szégyenlőssé tud válni pillanatok alatt.

A cikk először a vous.hu oldalán jelent meg 2016.május 21-én. Grafikát készítette Cséfalvay Fanni. Vissza a többi csillagjegyhez>>>