A Fény és a Sötétség harca - Rahu az Asviniben mindent felgyorsít (védikus)

2023.02.09

A Ketu évében vagyunk, és a Rahu napokon belül belép egy Ketu által uralt jegybe, az Asvinibe február 21-én. Komoly választás elé állítja az embereket a sötét erők domináns jelenléte miatt. A Rahu-Ketu tengely mozgására azért is érdemes figyelni, mert általa ráláthatunk a zajló globális folyamatokra. Jelenleg a Ráhu az impulzív Kosban jár tavaly április óta, amely jegy megtestesíti a harcokat, a háborúkat és mindenfajta új kezdetet. A jegyen belül a különböző nakshatrákon áthaladva a Rahu az új kezdeteket eltérő módokon manifesztálja, szélsőségesen, materiálisan, de a cél és az eredmény ugyanaz lesz - valami újat létrehozni.

A védikus asztrológia különlegessége, hogy egy állatövi jegy további részekre (nakshatrákra) van felosztva. Három nakshatra érintett a Kosban, aminek kétharmadán már túljutott a Rahu. A Rahu mozgásából lehetett már korábban is előre jelezni, hogy háborús és kockázatos idők jöhetnek a Rahu Kosba lépésével.

Pillanatnyilag a Rahu a Kos Bharaniban jár (2022. június 14 - 2023. február 20.) és február 21-től a Kos Asviniben folytatja útját egészen október végéig. A Kos kétségtelenül az új kezdeteket jelenti, a teremtő folyamatok elindítását, új állapotok létrehozását. A Kos jegy tűz elemű, amiben a Rahu az emberiség azon korszakát jelezheti, ahol a tűz tisztító ereje, annak hője és fénye a tisztátalanságot kiégeti, és ebből a tűzből a tisztaság, a moralitás és az erkölcs újjá tud születni. A Bharaniban ez a folyamat a legintenzívebb, mivel ura Jáma a halál ura, ő a Dharmaraj, az igazságosság istene, ezért itt rá kell látnunk az igazságra. 

Az utóbbi hónapokan sokan eltávoztak, sokan meghaltak, erre is választ adhat a Rahu Bharaniban lévő helyzete, mivel a halál urával áll kapcsolatban ez a jegy.

A Bharani az elkülönülés által teremti meg az új helyzeteket, az újjászületést. Kitör a régi helyzetekből, leválik a függő helyzetekről, és egy új dimenzióba lép át. Mivel Rahu a materializmust, a gonoszságot, a félelmet, az elégedetlenséget, a megszállottságot és a zavarodottságot képviseli, még inkább rá kell tudnunk látni az igazságra és a helyes erkölcsi normákra, amelyeket követni kell. Az elkülönülés, leválási folyamatok intenzitását jó láthattuk az elmúlt fél évben, és az is érzékelhető, hogy születőben van az új szellemiség.

A Rahu napokon belül átlép a Kos első nakshatrájába, az Asvinibe feburár 21-én, ami minden tekintetben új kezdeteket jelent, noha az elmúlt egy év is erről szolt, csak más-más megnyilvánulási módokon. Itt az Ashviniben tapasztalni fogjuk, hogy minden még jobban felgyorsul majd, még nagyobb versengések alakulhatnak ki. Ashvini szimbóluma a ló, amely a gyorsaságot, az erőt és a szállítmányozást képviseli. Ebből következtethetünk arra, hogy felgyorsulnak a szállítmányozással, illetve a harci járművekkel kapcsolatos események. Mindent gyorsan, azonnal akarunk - a futárcégek nagy versenye is várható, ki szállít gyorsabban stb. 

Ashvinit az ikerpárok szimbolizálják, akik a fény és a sötétség erőit képviselik. Az előttünk álló hónapok a fény és a sötétség erőinek háborúját testesítik meg, valamint azt a tudatlanságot és tudatosságot, amivel egy új világ születik. Ez az első jegy, ahol valami megszületik, ez lehet a béke is és lehet a háború is. Az Ashvini a mentális instabilitást is képviseli, sokak számára zavarossá válhatnak az elkövetkezendő hónapok. A felgyorsult energiákat nem mindenki bírja el mentálisan. A legfontosabb, hogy ura legyél a saját életednek, és arra figyelj, hogy a gyorsaság, az igyekezet ne a veszteségek felé sodorjanak. 

Ashvinik az istenek gyógyítói, ismerik az alternatív gyógymódokat, terápiákat. Tegyél meg mindent annak érdekében, hogy mentálisan egészséges maradj, sajátíts el gyógyító, mágikus technikákat és figyelj befelé. 

Rahu az Asviniben - 2023. február 21-október 30.


Németvölgyi-Nagy Renáta