A kígyó ölelésében - meddig és miként? Asztrológiai körkép

2020.04.30

Az indiai asztrológia rendszerét vettem alapul a jelenlegi helyzet jobb megértéséhez. Sokszor úgy érzem magam, mint aki jól is van, de közben vergődik egy időcsapdában, ami fullasztó, azzal a visszatérő gondolattal, hogy "Mikor lesz már vége?" Majd jön a következő kérdés, hogy "De minek is lesz vége?" A bizonytalanságnak? Mit is várunk tulajdonképpen? Válaszokat? Na és azokat hol keressük? A bölcsesség és az erő tényleg hiánycikk? Jóslás helyett a bolygók szimbólumaiban rejlő üzenetek megfejtése a célom, ahogy az asztrológiának is.

Kala Sarpa - az idő kígyója február 26-május 28.

Egy nagyon különleges bolygókombináció hatása alatt vagyunk, amely alakzat február végén jött létre és május végéig tart. Kala Sarpa yogának (bolygókombinációnak) hívják, amely olyan asztrológiai mintázat, amelyben az összes bolygó az állatöv egyik felében helyezkedik el, a Rahu-Ketu (karma tengely) egyik oldalán. A Nap, Hold, Vénusz, Merkúr, Mars, Jupiter és Szaturnusz egy szűkebb területre szorult, amiből egyedül a Hold képes két hétre kiszabadulni, és ilyenkor feloldja átmenetileg a bezártságot képviselő yogát. A lényeg, hogy ez a konstelláció valamilyen módon váratlanul, de félbeszakítja az életet, hogy átalakítsa. Sokféle értelmezése van és nincs egyértelmű állásfoglalás arról, hogy ez átok vagy áldás. B. Raman szerint ez alatt a yoga alatt megsemmisülnek az országok, az uralkodók, és az emberek szenvednek. Bármit is jelentsen, egy biztos, hogy a múlt következményeként kerülünk "fogságába", ahogyan a bolygók is a Rahu és Ketu által bekerítve. Azt üzenik, hogy a múlt hibáiért kemény árat kell fizetnünk. 

A kígyó az életenergiát jelképezi - ha nem változtatsz, fogy.

A Kal azt jelenti "idő" vagy "halál", a Sarpa kígyót jelent. A kígyó alapvetően a hatalmat, az erőt, a vezetői képességet, gazdagságot, az isteni és ősi bölcsességet szimbolizálja, azonban a Kala Sarpa a kígyó negatív oldalát szimbolizálja, a kígyó halálos kimenetelű harapását. Ezért a Kala Sarpa alatt várhatóak a hirtelen veszélyhelyzetek, katasztrófák, nem várt támadások. Ahogyan a király kobra kizárólag kígyóval táplálkozik, úgy az ember a másik ember életterét mérgezi, veszélyeztet vagy veszi el az életét. A kígyó rejtőzködő oldala itt feltárul, épp úgy, ahogyan az emberi természet árnyoldala. Ennek csúcspontja lehet a június 21-i napfogyatkozás.

A régi levedlése feloldást hozhat

Az egyéni szintre értelmezve a kígyó szimbolikusan úgy tekeredik körbe a tudatalatti körül, mint a kötél, ami egyre szorosabb lesz, ha megpróbálunk szabadulni belőle. Pont olyan fenyegető és fullasztó érzés, mint a vírus, amely végül fulladásban végződik. Vajon a Földünk is kapkodja a levegőt? És a lelkünk? Az egyetlen feloldása ennek a konstellációnak, ha a felszínre jövő negatív érzésekkel szembenézünk, mi az ami fenyegetést jelent a lelkünk számára, mi az, amivel mérgezzük vagy félelemben tartjuk magunkat? A kígyó az életenergiát is jelképezi, és amikor levedli a bőrét, azzal a halált és a megújulást szimbolizálja.  

A kígyó által szimbolizált rejtettséget pozitív oldalról is meg lehet azért közelíteni. A távolságtartással - amit szükségszerűen hoz az időszak -, el tudsz bújni, hogy a régi bőrt levesd képletesen, és megszabadulj a régi mintáktól, kudarcoktól, megtisztulj minden méreganyagtól, amire már nincs szükséged. Ezen a mély belső folyamaton keresztül haladva képes leszel új határokat (bőrt) felállítani, amelyek megvédenek, és így nagyobb immunitásod, lelki erőd és tekintélyed lesz. 

Amire eddig nem volt idő, arra most a Kala Sarpa azáltal, hogy lezár, elzár bizonyos lehetőségektől, fel is szabadít újakat. Ha nem volt munkád, most biztosan találhatsz és elkezdheted az életedet újra élni amikor véget ér a Kala Sarpa. Idénymunka, mezőgazdaság stb. Ha volt munkád, de nem jutott szabadságra időd, nem tudtál kiszakadni belőle, bármilyen okból, most kiszakít. A Kala Sarpa karmikus üzenete, hogy a múlt mérgező hatásaitól, hibáitól elszeparáljon - karanténba helyez, ahol nincsenek jutalomosztások és vágyott dolgok sem jönnek könnyen. Igen, beszűkíti az életteret. A Kala Sarpa ugyan "szobafogságba küld, büntibe", de esélyt is ad arra, hogy megváltsuk a múlt karmáját és elgondolkodjunk mélyebben az életünk fontosságáról.

Mikor szabadulunk a kígyó öleléséből?

A kígyó öleléséből akkor szabadulunk, amikor egy bolygó áthalad a csomóponti Rahu-Ketu tengelyen. Ugyan a Hold két hetente áthalad, de csak átmenetileg oldja fel, (Most épp feloldja, de május 10-től ismét Kála Sarpa yogában leszünk). Véglegesen a Merkúr fogja ezt megtenni május 28-án. Innentől mintha kicsit fellélegezhetnénk, azonban óvatosnak kell lenni, mert a Merkúr nem sokkal utána vissza fog fordulni, és a visszafordulásával magával húzza ismét a múltat, a karmát, aminek következményeivel ismét szembe kell nézni. A Merkúr a napfogyatkozás (június 21.) előtti napokban fordul vissza, amely nem túl jó omen. Ilyenkor a sötétség veszi át a hatalmat, és ezért várható a drasztikusabb hatása mindannak, aminek most még a könnyített verzióját kapjuk. Minden bolygó jelenleg a Rahu (kígyó feje) felé igyekszik, amely a materiális és a gazdasági előnyök szerzésének vágygát erősíti tekintet nélkül az emberi következményekre. A Ráhu mindent akar, mindent be akar "falni", és kielégíthetetlen (ét)vággyal bír. Ráhu a kígyó feje, itt található a száj. Milyen érdekes, hogy most maszkot kell viselnünk, és a szánkat el kell takarni, ha kimész, mert szabadon lélegezni ott most veszélyes? 

Május közepén 3 nap alatt 3 bolygó fordul retrográdba (Vénusz, Jupiter, Szaturnusz), ilyenkor sok a bizonytalanság, és bizonyos hatások visszatérését jelzi. A Merkúr július 14-én indul el előre az Ikrekben, a Nap pedig július 16-án lép át a Rákba - és oldja fel ténylegesen a Kala Sarpát (Ikrek-Nyilas tengelyen). Előbbre semmiképp sem, legkorábban az "újrakezdést" július második felére tenném.

Napfogyatkozás június 21-én

A június 21-i napfogyatkozás az Ikrek jegyében lesz a Mrigashira naksatrában, amely marsikus hatású. A napfogyatkozásra hatással lesz a Mars, amely felerősítheti az elektronikai és technikai, kommunikációs eszközök csúcsforradalmát és az agressziót is. Erről írok még júniusban. Addig is emeljük a rezgésünket, kerüljük a káros sugárzásokat, kerülendő a hús, az alkohol, gyorskaja, félkésztermék, fagyasztott áruk és tegyünk meg mindent az immunrendszerünk erősítéséért, meditáció, jóga, kinek mi.

Kapcsolódó videó a youtube csatornámon: Kala Sarpa