A Kos hava változásokat hoz

2021.03.19

Vége a télnek, kezdődik a csillagászati tavasz, az asztrológiai újév! Ez egyet jelent azzal, hogy megkezdődik a Kos hava. Március 20-án belép a Nap a Kos jegyébe, amelyet a szenvedélyes Mars ural. A Kos nagy újrakezdő, de türelmetlen is. Jelenleg a Mars egyre jobban közeledik a Rahuhoz az Ikrekben, amely kiszámíthatatlan eseményekre, kirobbanó feszültségre, zűrzavarra figyelmeztet március végéig. 

Az Ikrek jegyében a Mars több vitát, konfliktust generál általánosságban. Az Ikrek jegy kettős természete arra utal, hogy a dolgokat többféleképpen lehet látni. Ezt nehéz lehet elfogadni. A Merkúr - az értelem bolygója a Halak jegyében jár amely szintén kettős természetű, rendkívül érzékeny, így az ellentmondásokból kapunk most bőven. Az ilyen feszült állások a szemléletváltást segíthetik elő. 

A megváltozott körülményekhez való alkalmazkodás sok embert döntések elé állíthat ez a hónap. A Merkúr legnagyobb gyengesége itt a határozatlanság és a befolyásolhatóság. Ami segíthet ez idő alatt, ha nem engedsz be túl sok információt, mert az most összezavarhat. Érdemes arra összpontosítani, hogy mit súg a belső megérzésed. 

A Merkúr áthaladása a Halak jegyen utoljára egy éve volt, február 3-április 11. között, most ennél lényegesen kevesebb időt tölt el, három hétig lesz itt március 15-e és április 4-e között. 

A zűrös napok március 28-án érik el a csúcspontjukat a Mérleg teliholdnál. Legyünk óvatosak, ilyenkor megnő a balesetek száma. A változó jegyek, Szűz, Halak, Ikrek, Nyilas érzékenyebbek lehetnek mentálisan.