A mélypontra kerülés elkerülhetetlen az új kezdetek előtt

2020.06.01

A hónap energiái azt jelzik, hogy semmi sem lesz már olyan, mint korábban volt. Sok kettősséggel, indulattal, dilemmával és stresszel teli június hónaphoz érkeztünk. A tüzes természetű Mars a vizes és változékony Halak jegyében jár (május 13-tól június 28-ig), ami a zodiákus utolsó jele, ahol minden határozatlan, bizonytalan és érzelmi befolyásolás alá kerül. A Mars itt felveszi ennek a jegynek a ritmusát, áramlik vele, de inkább örvénylik, amely időnként lehúzza a mélybe, jelezve a rejtett problémákat és azt, hogy egy nagy változás előtt állunk. 

Örvény, amiben mélyen valami kavarog és húz lefele

Még mielőtt a Mars belépne a Kos jegyébe június 28-án, ahol ideje lesz az aktív cselekvésnek, új kezdeteknek, addig a Halak jegyében rá kell hangolódnunk az eseményekre, hagyni kell, hogy a hullámok összecsapjanak a fejünk felett, és az örvény mélybe húzó ereje majd egyszer csak feldob minket a felszínre, ahonnan ismét levegőhöz jutva újra mozgásba kell lendülnünk. Az örvény szimbólikusan is valamilyen pusztulást, bukást előidéző helyzet jelzője, valami olyan, amibe akaratlanul egyre mélyebbre süllyedünk. Ez lehet egy lelkiállapot, egy helyzet, bármi. A mélypontra kerülés elkerülhetetlen, az új élet kezdetéhez. Ezért is fontos odafigyelni a most soron következő eklipszekre is, amelyek önmagunkban óriási transzformatív erőkkel bírnak, általában drámai váratlan fordulatokat jelezhetnek.

A tüzes telihold mindenkit feltüzel 

A június 5-i telihold és egyben holdfogyatkozás (félárnyékos) a tüzes Nyilas jegyében jön létre, amelynek feszültség gyújtópontjában a Mars áll, amely a vizes Halak jegyében érzelmi viharokat kavar, feltüzeli az embereket. A legnagyobb ellentéteket a víz és a tűz párosítás tudja szítani - ezt már 2019-es év során megtapasztalhattuk. Teliholdkor az érzelmek dominálnak, és felszínre jönnek azok a témák, amelyek belső konfliktusként nyughatatlanná tesznek. A Nyilas a jövőt szimbolizálja, igyekszik előre látni a dolgokat, keresi az igazságot, e mellett mindennél jobban vágyik a cselekvés szabadságára és hisz egy jobb élet reményében. Sok mindenre költ, utazásra, tanfolyamra, könyvekre stb, de itt választás elé kerül, el kell döntenie, mire áldozzon. Egyszóval komoly választások elé állíthat a telihold a jövőnket illetően, amelyben ott a Mars által jelzett bizonytalansági faktor, és egyre nagyobb lehet a régi dolgokkal szembeni motiváció vesztés. A kapcsolati és pénzügyi választások szintén felerősödnek, mivel a retrográd Vénusz hat a holdfogyatkozásra az Ikrek jegyéből. Nagyobb beroházásokat érdemes későbbre halasztani. A Nyilas telihold komoly nézőpont-változásra ösztönözhet. A holdfogyatkozással egyidőben vált másfél év után jegyet a karma tengely (main node) - elhagyván a Rák-Bak jegyeket átlép az Ikrek-Nyilas jegyébe.

Újhold - A belső látásunkra, a belső bölcsességünkre vagyunk utalva

Június 21-én a Rák 0. fokán a nyári napfordulóval egyidőben következik be az újabb eklipsz, a napfogyatkozás, amely egyben egy újhold is - szimbolizálva az új kezdeteket. Szimbolikusan ez az a nap, amikor a legkevesebb a sötétség és leghosszabb a nappal. Érdekes ellentétpár és kettősség, ahol mondhatjuk, hogy a tudatosság és a tudatlanság "összecsap". Napfogyatkozáskor a Hold eltakarja a Napot, mindkét világító égitest sötétbe burkolódzik, felszínre tör ami eddig árnyékban volt, nagy erejű váratlan események várhatóak ilyenkor. Az eklipsz főként azokban az országokban hat, amelyek takarásban lesznek - Afrika, Dél-Pakisztán, Észak- India, Kína.

Motivációs - és ego problémák 

A júniusi hónap folyamán a Mars egyre gyorsabb tempóra kapcsol a Halakban, begyorsul, ami tovább fokozza a tettvágyat, a türelmetlenséget, az agressziót. A Nappal szinte egész hónap folyamán kvadrátban lesz, amely kirobbanó konfliktusokat és ego harcokat jelez a hatalmi vagy tekintéllyel bíró személyekkel. A Mars a Neptunusszal együttállásban éri el legzavarosabb időszakát, amelyben jelen lehet a tehetetlenség, a csalódás, a reménytelenség (június 11-14.) érzése. A Halak jegyében a Mars lendületbe hozhatja a képzelőerőt, az intuíciót, a segítő tevékenységeket, művészi és okkult érdeklődést. Amíg a Halak jegyében jár a Mars, a zodiákus utolsó jegyében, ne ijedj meg, ha motiváció vesztést érzel. Érdemes arra felé haladnunk most, amerre a legkisebb az ellenállás.