A Merkúr karanténban - helyezd a kételyeidet karanténba!

2022.01.21

Néhány napja többen kérdeztétek, hogy mi van most? A bolygók égi állásai közül a Merkúrra érdemes most a legjobban figyelni, nemcsak azért, mert hátráló mozgásban van, hanem azért, mert beszorult két olyan bolygó közé, amely mind a kontrollal, akadályokkal állnak szoros összefüggésben. Ez a két bolygó a Szaturnusz és a Plútó. Kettejük között az a különbség, hogy a Plútó feleslegesen kontrollál, míg a Szaturnusz szükségszerűen, ezért aztán nem is csoda, hogy összezavarodik a Merkúr. Ellentmondások és értelmetlen szituációk és döntések közé szorul az értelem (Merkúr). A szorult állás felerősítheti a belső kételyeket. A Merkúr képviseli továbbá az oktatást, a gyerekeket, a tanulást, tanítást, amely leginkább kihívások elé van most állítva. 

A Merkúr nem a szokványos irányában halad, hanem visszafelé. Ezért ha valaki azt tapasztalja, hogy minden olyan nehezen, nehézkesen halad előre, bosszúságokkal, rosszindulattal, ítélkezéssel találkozik, ne lepődjön meg, valószínűleg vannak bolygói az érintett területeken, ahova kihat a retrográd Merkúr és a többi bolygó együttesen. Türelem...minden változik. Ma ez, holnap az. Helyezd karanténba a kételyeidet!

Fontos, hogy a Merkúr retrográd időszakában nem szabad beleragadni a negatív gondolatokba, önsajnálatba és az akadályokon sem szabad túl sokat rágódni, negatív jövőképeket vizionálni, hanem a figyelmünket a pozitív megoldási lehetőségek felé vigyük. Ezt hívom én a Merkúr surranó pályájának. Ez nem azt jelenti, hogy ne vegyünk tudomást arról ami van, feljön bennünk, mert a Szaturnusz is és a Plútó is nagyon is komoly dolgokat jelez és foglalkozni kell vele. Rendszerint egy út végét jelzik, ami sorsszerű lehet. Ezzel tegnap szembesültem, érzelmileg nehéz napom volt, a 14 és fél éves Mira kutyám teljesen belassult, napok óta figyeltem már, mennyire nehézkesen mozog, nyüglődik. Mondanom sem kell, mennyire nyomasztott és szorongással töltött el a gondolat, hogy közeleg az idő, amikor a közös utunk végére érünk, és el kell búcsúzzunk. Amikor a test már nem bírja el a fájdalmat, akkor el kell engedni. Leültem mellé, és elmondtam, hogy "menj haza drága Mira, ha szeretnél, és szüless meg egy új testben és érezd nagyon-nagyon jól magad." Végig figyelt, és nagyon érdekes volt érezni, ahogy a szorongásom feloldódott, és mindkettőnk szívében béke lett. Nem tudom mit hoz a jövő neki vagy nekem, az út vége egy új örömteli út kezdete is lehet. Megkönnyíthetjük magunknak az életet azzal, hogy elfogadjuk a helyzetet. (Egyébként másnapra, vagyis ma reggelre visszatért belé az élet, és vidáman szaladgált erre-arra, rá sem ismertem.)

A Merkúr a Szaturnusz együttállásából indult visszafelé a Plútó felé január 14-én. Számomra ez azt jelenti, hogy a Szaturnusz által képviselt felelősség, határok, lezárások, szabályok tekintetében újra kell gondolni dolgokat, kijavítani a hibákat. A Szaturnusz a fizikai valóságot képviseli, a Vízöntő az objektivitást és a Merkúrral találkozva a konkrétumokra és határozott döntésekre utal, amelyek felszabadíthatnak, ám amig retrográd, még "félkész" állapotokat jelezhet. Mivel a Merkúr újra találkozni fog a Szaturnusszal amikor előre megy - erre majd március elején kerül sor -, a korábban meghozott döntések eredményeként lehetnek újabb fordulatok, attól függően, kinek mit váltott ki a Merkúr a korábbi áthaladása során.

A Merkúr ahogy halad visszafelé és távolodik a Szaturnusztól, bekerül a Nap égetettségébe - január 20-25. Ez lehet kedvező és kedvezőtlen is egyszerre. Kedvező, ha a Nap esszenciájával, a szívvel, a lélekkel kapcsolódunk össze, és a Nap tüzében elégetjük az összes negatív gondolatunkat, megtisztítjuk azokat, felszabadulunk általa; kedvezőtlen esetben az egó felerősödik és arrogánssá válhat a kommunikáció.

A Merkúr a Plútót a Vízöntő újholdnál éri el, február 1-jén. Erőteljes változásokat, elengedéseket jelezhet. Egyébként amikor ennyire be van szorítva a Merkúr, azt is jelzi, hogy küszöbön van egy robbanás. Ezt a feszültséget és robbanás-közeli állapotokat pl. a vulkánkitörések jól szimbolizálják*. Személyes életünkben áttörést hozhat az, ha az elfojtott érzéseinkről merünk beszélni (Merkúr), kirobbanthatjuk képletesen magunkat egy megrekedt vagy nyomasztó helyzetből. Ha kimondjuk ezeket a gondolatokat, amelyek vulkáni erővel nyomnak felfelé, kifelé, hogy utat törjenek maguknak, hogy megszabaduljunk tőle, akkor a negatív töltése elveszik és a tudat képes alakítani azokat. Ezt olvastam valahol, és azóta erre nagyon figyelek, mivel nekem is ez a két bolygó együttáll, szét tudom nyomasztani magamat. A Plútó a sötét erőt és a felesleges kontrollt képviseli, és ha erre sikerül ráérezni, elengedni az irányítást azon dolgok felett, amelyek nem a mi hatáskörünk, felszabadíthatjuk magunkat azokból a gondolatokból, rögeszmékből, amelyek a múltban sok szenvedést okoztak és benne tartottak. A Merkúr előre indulása a Plútónál indul meg, vagyis el sem megy, sarkonfordul, tehát ide fordul, oda fordul, beszippant kiszorítja, kipréseli ami fogva tart, majd ezáltal felszabadít, - e folyamat által, ami lehet igen fájdalmas - keresztül mehetünk egy belső metamorfózison, újjászületésen, felemelkedésen, gyógyuláson, tisztuláson.

Ikrek, Szűz jegyek jobban érintettek lehetnek, mivel a Merkúr ezt a két jegyet uralja. Merkúr "karanténban": 2021.decembe 30-tól 2022. március 3-ig. Bak 23. fok - Vízöntő 15. között.
* Ehhez az Uránusznak is van köze, az is beleszól - éppen irányt váltott és hat a Merkúrra, amely váratlan, hirtelen eseményeket jelez.

* * *

Akit érdekel személyes szinten, hogy életében milyen asztrológiai hatások érvényesülnek, a személyes konzultáció során lehetőség van rálátni és megérteni egy adott helyzetet, elakadást és megtalálni a lehetséges irányokat. Egyéni konzultációra időpont és jelentkezés itt.