A Nap találkozása a Szaturnusszal és a Plútóval - kemény napok

2019.01.05

Bármely planéta, ha találkozik a Szaturnusszal, szembesít a múlttal és határozott jelzéseket ad, hogy merre mehetsz és merre nem. A Szaturnusz jelenléte mindig lassításra szólít fel. Stresszes napokat jelez, ahol találkozhatunk a szomorúsággal, a sértésekkel, a régi adósságokkal, és olyan problémás helyzetekkel, ahol szükség van a fegyelmezettségre. A Nap és a Szaturnusz egymás ellenségei, így kettejük találkozása inkább hasonlít egy hatalmi csatatérre, amelynek kiváltó okai lehetnek a hatalmi kérdések. Általában ezekben a napokban óriási a feszültség, a bántás, az ítélkezés és a korlátozás - mások korlátozása, ellenőrzése vagy elnyomása, amíg másik oldalról a falak felhúzása, elszigetelődés és az elhatárolódás a válaszreakció.

A legfőbb problémát az okozza, hogy a Nap (a király, az én) a Bak jegyében haladva a Szaturnusszal találkozik, aki otthon van a saját jegyében. És a Nap hiába szeretne itt király lenni, a Szaturnusszal találkozva nincs esélye. Ezért bizonyos keretek és szerepek összekeverednek. Egy tüzes Nap és egy stabil földies Szaturnusz között semmilyen közös vonás nincs. A Nap dicsőségre hajt, bálványozni kell a nagyszerűségét, amíg a Szaturnusz a maga szigorú és fegyelmezett stílusában megbecsülést és elismerést vár a kitartó munkájáért. Olyan ez a helyzet, mint amikor senki sem kapja meg azt, amire vágyna. Felerősödnek az önbizalom-problémák, kisebbségi érzések a múltból, amelyek dühöt, alkalmatlanság érzést válthatnak ki.

Bárhogy is történjen, a Szaturnusz - mint gócpont - önmagunk korlátaira mutat rá és arra, ahogyan ezekhez viszonyulunk. Fontos, hogy ezekben a napokban - azalatt is, amig a Nap a Bak jegyében jár, feleslegesen ne korlátozzuk magunkat, ne essünk a saját egónk csapdájába, de merjünk szembenézni a korábbi hibáinkkal. Pozitív megélése az összeszedettség, a kitartás, és hogy képes vagy rászánni magad azokra a feladatokra is, amiket már rég óta tologattál. Meglehet, hogy most kell kiállni magadért korábbi hiányosságok miatt.

A Nap a Szaturnusszal január 1-je és 4-e között állt együtt, amely emlékeztethet a múltra, az apára, egy feletted álló személyre. Általában tekintélyproblémákat hoz, amelynek fő forrása valamilyen múltbeli ügy. Január 5-én a Hold áll együtt a Szaturnusszal, amely felerősíthet pszichés problémákat, depressziót.

A Nap a Szaturnusz és a Plútó közé szorult, így az identitás- és hatalmi kérdések további feszültség alá helyeződnek. Tovább erősödhet a tekintélyszemélyekkel a konfliktus. Az önérzettel kapcsolatos problémák- amelyeket a Nap/Szaturnusz együttállás és a Mars Kosba lépése kiváltott - tovább mélyülhetnek, megtörténhet az, hogy nem úgy történnek a dolgok, ahogyan azt elképzeltük. Mindenesetre a Plútó "megállítja" a Napot, hogy önvizsgálatot tartson (január 8-12.).

Tudd, hogy meddig vagy hibás és honnan kell tovább lépni! Le kell vonni a megfelelő konzekvenciákat és megfelelő határvonalakat húzni. Nem mindig mi vagyunk a hibásak - másik kudarcainak a célpontjai lehetünk. Minél inkább a helyeden vagy, annál jobban vagy most célpont.

Mindezeket azért írtam le, mert a január 6-i Bak újhold (napfogyatkozás) felerősíti a fenti témákat, hiszen azzal a Nappal áll együtt a Hold, amely a Szaturnusz és a Plútó között rekedt. Talán célszerű egy kicsit pihenni, kevesebbet vállalni és lassítani, miközben a terveinkre, a munkánkra irányítjuk a figyelmet. A Mars a Kos jegyében megnöveli az önzést, az agressziót, ezért kellő tudatossággal kezeljük a köröttünk kialakuló helyzeteket. Legerőteljesebben érintett jegyek: Bak, Rák, Skorpió, Oroszlán, Kos.

Az újhold a Bak 15.fokán lesz egzakt január 6. hajnal fél 3-kor Bp-en.

Megjelent a Retrográd bolygók c. könyv- amely önismeretet segítő könyv. Részletek itt.