A nehézségek teremtik az igazi szépséget - Teremtő telihold  (védikus)

2021.05.26

A telihold a Skorpió jegyében, azon belül az Anuradha nakshatrába jön létre. Védikus Istensége Mitra, a barátság, és a társkapcsolatok védőszentje. Szimbóluma a lótusz, amelynek gyökerei a Skorpió szennyezett sáros vizében vannak, ám mégis képes innen felemelkedni, és gyönyörű szépen virágzani. 

Hasonló folyamatot szimbolizál a mai telihold is, amely egyben holdfogyatkozás is. Teliholdkor tetőznek az energiák. Az erőteljes negatív energiák jelenléte ellenére is megláthatjuk a szépséget, a harmóniát, és ahogyan a lótusz is megtalálja az utat a fény felé, mi is választhatjuk a kiemelkedést, a felülemelkedést az élet nehéz helyzeteiből, problémáiból. A telihold fénye segíthet más megvilágításba helyezni a gondolatainkat és felismerni mások ránk gyakorolt befolyásoló hatásait.

Az Anuradha ereje az odaadásban van. Megerősíthetjük vagy kifejezhetjük odaadásunkat a baráti, társas kapcsolatok iránt, vagy egy olyan célért, amely önzetlen és mások javát szolgálja. Kiemelt teremtő erővel bíró nap.

A mai nap Buddha Purnima nap - tízmilliószoros napnak is ismert. Ezen a napon ünneplik Buddha születésnapját és úgy gondolják, hogy ugyanezen a napon érte el a megvilágosodást. Buddha a megvilágosodás során jött rá, hogy

az emberek azért szenvednek, mert soha nem elégedettek azzal, amijük van, hanem mindig többet akarnak. 

Ez a nap a gondolatok és cselekedetek megtisztításának napja és Buddha tanításain való elmélkedésé Indiában. 

Teliholdkor érzékenyebbek lehetünk - különösen a nők, több lehet a baleset, a váratlan helyzet, feszültség, fizikai tünetek felerősödése - pl. gyomor. A holdfogyatkozást egy napfogyatkozás követi június 9-10-én, amely óriási erejű változásokat jelez. Előtte lévő 5 nap már kiemelt. 

Reni