A Plútó és a régmúlt sebei - tedd túl magad, hogy ne fájjon!

2019.10.03

Intenzív energiákkal indul az október.  A Skorpió jegyét uraló Mars ma jegyet vált, és belép a Mérleg jegyébe, miközben a másik uralkodója, a Plútó sem tétlenkedik, irányváltásával kavarja fel jó mélyről a lelki sebeket. A Merkúr is jegyet váltott, belépett a Skorpió jegyébe, ahol extra hosszú időt fog eltölteni, december 9-ig oda-vissza ízlelgethetjük a skorpiói energiákat. Az extra időtöltés köszönhető a Merkúr retrográdba fordulásának október 31-én, ami az utolsó lesz az idei évben. Erről majd később még írok. Nézzük most  a Plútót!

Felszínre jönnek a rejtett és elnyomott érzések

A Skorpió jegyét uraló Plútóval - és a plútói hatásokkal foglalkoztam többet az elmúlt napokban, mivel a mostani élmények régi sebeket szakítottak fel bennem. Jó lett volna nem tudomást venni ezekről az érzésekről, szomorúságról, de minél jobban hárítottam, annál jobban dübörgött valami bentről, hogy ezt nem lehet felszíni kezeléssel- vagy egy "intelligens megértéssel" odébb tessékelni. Úgysem fog békén hagyni, mert a plútói hatásnál a lelkünk mélyén tudjuk, hogy itt sokkal több minden rejlik, amivel szembe kell nézni.

A Plútó jelképezi valaminek a teljes átalakulását, megszűnését és az újjászületését, a legmélyebb kötődéseket, a megrögzött ragaszkodásainkat, elfojtásainkat. A Plútó a horoszkópunkban arra ösztönöz minket, hogy szembenézzünk önmagunkkal, felszínre hozzuk önös vágyainkat és mindazt, amivel magunknak teszünk keresztbe, anélkül, hogy azt tudnánk.  Ha retrográd a Plútó a születési képletünkben, akkor ott olyan mélyen van eltemetve a tudatalattinkban a régmúlt fájdalmai, indulatai, hogy borzasztó nehéz felfogni, és kapcsolódni hozzá. Egyébként sem könnyű dolog önmagunk sötét és rejtett oldalával szembenézni, azonban a lelkünk gyógyulásához szükségünk van a Plútóra. Lelki túlérzékenységet is jelezhet az r Plútó. 

Tedd túl magad, hogy ne fájjon!

A Plútó irányváltásai mindig erőteljesebben megbolygathatják az aktuális lelki állapotokat. Ha nem tudjuk túltenni magunkat a régi sérelmeken, akkor a horoszkópunk szerinti Plútó jegyhelyzetéhez tartozó tesztrészek betegednek meg. * A Plútó október 3-án előre indult a Bak 20. fokán - a jegy és irányváltás körüli napok sok bizonytalanságot hoznak.

Plútó a Rákban: gyomor, gyomorsav, nyálkahártyák, hasnyálmirigy, emlő.
Plútó az Oroszlánban: szem problémák, szív és gerinc problémák. (Az 50-es években végigvonuló gyermekbénulás járvány idején a Plútó az Oroszlánban volt.)
Plútó a Szűzben: gyenge emésztés, bélhurut, máj- és epe problémák, örökös aggódás, hasmenés. 
Plútó a Mérlegben: veseműködés zavarai, hólyaghurut, bőrproblémák
Plútó a Skorpióban: vastagbél, végbél, aranyér, húgyhólyag, nemi szervek, verejték mirigyek, szexuális és pszichés problémák - depresszió
Plútó a Nyilasban: csípő, keresztcsont, járási nehézségek, lábszár, ideges zavarok, májpanaszok, elhízás, légzőszervi panaszok.
Plútó a Bakban: bőr problémák, bőrkeményedés, térd, csontrendszer és fogak, ízületek, vérszegénység, depresszió.
Plútó a Vízöntőben: boka, visszér, lábszárfekély, látásproblémák, vérnyomás ingadozás, gerincvelő, szívritmus - és keringési zavarok, kp-i idegrendszer.
Plútó a Halakban: lábfej, tyúkszem, bőrkeményedés a talpon, folyadékháztartás, nyirokrendszer, szenvedélybetegségek, ideges zavarok.

A tested jelez - tedd rendbe a lelkedet!

Az elfojtott érzéseinkre a testünk jelez - minél nagyobb az elnyomása, a tagadása az érzéseknek, annál erősebb a testi tünet. Feltárni ezeket az összefüggéseket ott tudjuk, ahol a Plútó áll és amely háznak az ura. Ezek megértéséhez mélyebb asztrológiai ismeretek és a pontos születési horoszkóp szükségesek.
*Az adott jegyek szülöttei (Nap és Hold helyzet) a fent felsorolt betegségekre hajlamosabbak, mert az adott jegyhez tartozó testrészek, szervek adott helyen "üzennek", ha felborul az egyensúly, amolyan szerver probléma.