A Vénusz találkozása a Szaturnusszal és a Plútóval (február 18-23.)

2019.02.06

Pénzügyi és kapcsolati fókuszt kap a február hónap, ahol az elkötelezettség, a hosszútávúság és a jövő céljait támogatni tudó kapcsolatok válnak vonzóvá. Szintén csábító a siker, a státusz és a pénz. A korkülönbséges kapcsolatok is a figyelem középpontjába kerülhetnek, mivel a Vízöntő újhold napján, február 4-én a Vénusz belép az érettséget megtestesítő Bak jegyébe. Az újholddal egyidőben egy új ciklus veszi kezdetét, ami a következő újholdig (Halak újholdig) tart. Továbbra is marad az impulzivitás, a nyugtalanság és sok-sok feladat vár ránk februárban is, szükség lesz a találékonyságra, ha nem akarunk belesüllyedni az régi dolgokba. A jó hír, hogy a holdfogyatkozás hatásait magunk mögött hagyhatjuk az új holdciklus kezdetével. Azokért a dolgokért harcoljunk, amelyek igazán fontosak és értékesek nekünk!

Vízöntő újhold február 4-én (15°40')

A Vízöntő levegős jegy, racionális, intuitív, segíti a szellemi szárnyalást, ezért az újító ötletek felé érdemes nyitni. Olyan helyzetekben találhatjuk magunkat, amelyek formabontóak, és a jövő felé csalogatnak. Szükség lesz a korábbitól eltérő nézőpontok felé nyitni. Ez a holdciklus kimozdíthat az érzelmileg beragadt helyzetekből is - továbblökhet, kizökkenthet minket. Mindemellett jó időszak, hogy életünk egy területét megreformáljuk. Elsősorban ott, ahol a Vízöntő jegye található a horoszkópodban. Pl. ha az újhold az 1-es ház felett van, akkor nemcsak szellemi, de a külső (fizikai) megújulás is kedvező, ha a 2-es ház felett, akkor a pénzügyi forrásokban, stb.

Mindenki fontos akar lenni - Vénusz a Bakban

Sokak életében lezárulhat egy szakasz. A Bak jegyébe lépő Vénusz (február 4-28.) igényt tart az érzelmek komolyságára, mélységére, elköteleződésre és az egzisztenciális biztonságra. Ennek hiánya problémákat hozhat felszínre. Az örömérzetünket, a kiegyensúlyozottságunkat nagymértékben meghatározza, hogy mennyire vagyunk elégedettek a munkánkkal, a karrierünkkel, a szerelmi életünkkel és az anyagiakkal. Mennyire kapjuk meg az elismerést és érezzük magunkat fontosnak, megbecsültnek. A Vénusz a hónap közepétől találkozik a Szaturnusszal, a Plútóval, és a leszálló holdcsomóval, amely pozíció változásokat, fontos (pénzügyi) döntések meghozatalát hozhatja, próbára téve az értékrendünket és a valódi érzéseinket.

A kapcsolatok próbatétele - Vénusz találkozása Szaturnusszal

A kapcsolatok stabilitását teheti próbára, amikor a a Vénusz a Szaturnusszal találkozik. Egyrészt bizonyos illúziók, amelyekből hiányzott a realitás - ha eddigre nem is, mostanra biztosan szerte fognak foszlani. Jellemzően a Vénusz-Szaturnusz konstellációk a szeretet- vagy a szerelmi érzések elnyomását szokta jelölni. Érzelmi önmegtagadást, az érzések megosztásának gátját, a saját érzéseinktől való eltávolodást, a kapcsolat megszakadását, az anyagi biztonság felé fordulást. A szeretetet (Vénusz) nem pótolhatjuk külső kapcsolatokkal, kifelé való megfeleléssel, kedvességgel, mázzal, pénzzel, pillanatnyi örömökkel. A Szaturnusz átstrukturálja az értékek fontossági sorrendjét, és a figyelmünket oda irányítja ahol eddig hiány volt. Fontos, hogy többet törődjünk magunkkal és figyeljünk oda a saját érzelmi szükségleteinkre! A távolság, az egyedül levés is jót tehet. Figyelmünket ne a külsőségekre, a társadalmi normákra, hanem önmagunk sebezhetőségére, annak megnyitására összpontosítsunk, hogy áttörjük a korábbi gátakat, begyógyíthassuk a sebeket és közelebb kerülhessünk a való érzéseinkhez. Különösen azoknak fontos időszak ez, akiknek a horoszkópjában megtalálható ez a konstelláció, vagy Bak Vénuszuk van. (egzakt február 18.)

Ezzel egyidőben a már Bikában járó Mars (február 14.) és a Bak jegyében járó Vénusz (egymás egzaltációs és uralmi jegyében) nagyon kedvezően hathat az üzleti és szerelmi ügyekre.

Vénusz áthaladása a Szaturnusz és a Plútó között

Viharos érzelmi helyzeteteket és jelentős átalakulásokat hozhat a februári hónap második fele. A biztonságérzet hiányát vagy túlzott anyagiasságot hozhat amikor a Vénusz a Szaturnusz és a Plútó között áthalad február 18-23. között. Mindez felerősítheti a hatalmi helyzeteket, a megszerzés és a megtartás, a birtoklás, féltékenység vagy mások ellenőrzés alatt tartását. Felerősítheti a társadalmi ismeretséggel járó hatalmi pozíciók megszerzésének vágyát, lehetőségét. E mellett erős szexuális energiákat is jelez, illetve olyan karmikus találkozásokat, vagy olyan helyzeteket, amelyek visszahozhatnak kapcsolatokat, amelyekkel még dolgunk van. Stresszes időszak.

A Mars belép a Bikába

Mielőtt a Mars jegyet váltana (február 14.), találkozik az Uránusszal, amelynek hatása már most is érezhető. Ez hozhat váratlan helyzeteket, átszervezéseket, hirtelen lehetőségeket, új izgalmas feladatokat, amelyekre ha fel vagyunk készülve, érdemes gyorsan cselekedni. A Mars és az Uránusz természete nem áll egymástól messze, így összeadódva rendkívül erős feszültséget, robbanásszerű változásokat (pl. kirobbant egy megrekedt helyzetből) jelezhet, illetve elutasítását mindannak, amivel már nem tudunk azonosulni. Klasszikusan ez a lázadás, az ellenállás és az agresszió megnyilvánulásának egyik fényszöge, ami miatt balesetveszélyes (elektromosság, tűz) helyzetekre is utal. Legyünk nagyon körültekintők!

Fontos, hogy ne meneküljünk el a feladatok és a kihívások elől, és ne másoknak, hanem saját magunknak akarjunk megfelelni ebben a hónapban!

Vénusz a Bakban .február 4-28.
Vénusz-Szaturnusz együttállás február 18.
Vénusz-Plútó együttállás február 23.
Vénusz-leszálló együttállás február 25-26.

Könyvajánló: Megjelent a Retrográd bolygók c. könyvem, amelynek részleteiről itt olvashatsz.