Akarással már nem lehet előre haladni - Kezdődik a Merkúr éve

2019.03.22

Március 20-án 23 órakor (Budapesten) a Nap belép a Kos 0. fokára. Megkezdődik a tavasz, kezdődik az asztrológiai újév, a Merkúr éve és Kos hava. A Merkúr éve sok változást hoz, mozgalmas és nyugtalan évre számíthatunk. A Kos lendületessége és akarása fontos, hogy megfelelő célokat szolgáljanak. A 2019-es év sikerének kulcsa, hogy jó döntéseket hozzunk és a figyelmünk ott legyen azokon a helyzeteken, kapcsolatokon, amelyek töltenek, előre visznek, és nem azokon, amik elviszik az erőnket.

Merkúr évében a döntéseink meghatározóak lesznek

A Merkúr jelenleg retrográd mozgásban van a Halak jegyében, amely sok vívódást, zavartságot hozhat, túlagyalhatjuk a dolgokat. Nem könnyű most jó döntéseket hozni, mivel nehéz tisztán látni, zűrzavaros időszakban vagyunk. A Merkúr jelenleg a Neptunusszal áll együtt, amely emlékeztethet olyan emberekre, akik fájdalmat okoztak vagy áldozatai lettünk valamilyen értelemben a múltban. Minden olyan előjön, amit nem tudtunk a múltból feldolgozni. A Halak jegyében járó retrográd Merkúr bizonytalan, szenved, de legjobban a saját múltunk rosszul használt idealizmusa miatt. Ezzel való szembenézés válik szükségszerűvé legkésőbb március végéig. (A saját születési horoszkópunkban a Halak-Szűz jegyére eső életterületekre érdemes a legjobban figyelni és természetesen azokra a konstellációkra, amelyeket a Merkúr 3x érint.)

Március 28-29-én a Merkúr ismét egyenes irányba fordul a Halak 16. fokáról, amely egyben egy fontos fordulópont is. Megnőhet az olyan helyzetek száma, amelyek elfogadhatatlanok. Végső lezárások, elengedések... A Halak jegybeli hatása április 17-ig tart. Ezt követően a Merkúr belép a Kos jegyébe. Várhatón megnőni a feszültség és az indulatok mértéke globális szinten.

Mérleg telihold

A tavaszi napfordulóval egyidőben Mérleg telihold lesz. Ez a partneri kapcsolatokban szintén erőteljes energiákat mozgathat meg, felerősítheti az igazságérzetet. A Kos-Mérleg tengelyen a feszültség leggyakoribb forrása az egyenrangúság hiánya, a saját érdekek és a mások érdekeinek az összehangolásának a konfliktusa, és a döntésképtelenség.

Akarással nem lehet tovább haladni - változtass! Nincs már idő várni!

Az most zajló erős égi hatások közül a két sorsbolygó (Jupiter-Szaturnusz) saját uralmi jegyében járnak, így a sors akarata és az "én" akarása (pl. pénz, biztonság, hatalom stb.) ha nincs összhangban az életünkben, a sorsunk alázattal való elfogadásának hiánya ellentmondásos és rendkívül feszült, fájdalmas helyzeteket hozhat. Erre egyre erőteljesebben ráerősít a Szaturnusz-Plútó-Ketu együttállás, amely napról napra figyelmeztet arra, hogy az "akarással" már nem lehet tovább haladni. A 2019-20-as év fő meghatározó konstellációja ez.

A mostani energiák segíthetnek felfedezni a bennünk rejlő alkotó képességeket, felébreszthetnek és figyelmünket, koncentrációnkat az életünk arra a területére irányíthatják, amit odafigyeléssel, kreativitással tartalmasabbá lehet tenni.

Új könyv! Németvölgyi-Nagy Renáta: Retrográd bolygók - Karma, látszat és valóság már kapható. Részletek itt.