Akshaya Tritiya - az év legjobb napja (védikus)

2022.05.03

Akshaya Tritiya, a hindu naptárban az egyik legfontosabb dátum, idén május 3-ára keddre esik. Úgy gondolják, hogy Akshaya Tritiya rendkívül jó nap az új kezdetekhez, új utakra indulni, és minden új vállalkozás ezen a napon garantáltan növekedni fog, és boldogságot és jólétet hoz az embereknek.

Asztrológiai vonatkozása, hogy a Nap és a Hold a legkedvezőbb égi pozíciójukban vannak, Nap a Kosban, Hold a Bikában.

Az Akshaya jelentése soha ki nem fogyó, soha véget nem érő, a Tritiya a Hold harmadik fázisát jelenti, vagyis "Ez a végtelen jólét harmadik napja." Növő holdfázisban van, ami mindennek a növekedését és a gyarapodását segíti.

Sok-sok történet, legenda fűződik ehhez a naphoz. Az egyik történet szerint, Draupadi, a Pándavák felesége imádkozni kezdett Krisnához az erdei száműzetésük alatt, aki megáldotta őt az Akshaya Patrával, egy olyan edénnyel, amely minden nap folyamatosan korlátlan ételt biztosít, és csak akkor szűnik meg, ha maga Draupadi is befejezte az aznapi evést.


Még egy érdekesség, hogy az indiaiak milliói vásárolnak aranyat az Akshaya Tritiyán, mivel ezen a napon az aranyba való befektetés egy új kezdet kezdetét jelenti. Egyébként is az indiaiak szeretik az aranyat, mivel az ország a világ egyik legnagyobb aranyfogyasztója. Ezekben az időkben az arany amúgy jó befektetés, hosszútávon a legértékállóbb.

Minden jó dolog váljék sikeressé, gazdaggá!

Érettségizőknek nagyon sikeres vizsgákat kívánok!