AME Beszámolója a III.Asztrológus konferenciáról

2022.05.29

Az AME honlapján közzétette hivatalos beszámolóját a május 7-i konferenciáról. Két szekcióban voltam érintett - retrográd bolygók és Bulvár kontra asztrológia kerekasztal beszélgetést. Ezt a két beszámolót ide másoltam. Az egyes előadásokról és a nap eseményeiről részletesen az AME oldalán olvashatsz!

"A Gombocz teremben a délután harmadik előadója Németvölgyi-Nagy Renáta volt, aki a retrográd planéták születési képletekben való jelentéséről, hozzájuk kapcsolt tipikus viselkedési formákról beszélt nagyon plasztikusan. A retrográd égitestek által jelzett karmikus hiányosságok visszavezethetők az előző életekben szerzett általában negatív tapasztalatokra, cselekedetekre, melyekkel az a feladata a szülöttnek, hogy ebben a földi létben javítgassa vagy teljesen megoldja. Ezek a bolygók nem ritkák a horoszkópokban, az emberek 90%-ának legalább egy retrográd planétája van a radixában. A remek előadás csúcspontja a példák voltak, ahol Reni többek között Eckhardt Tolle író képletét hozta el, akinek 6 darab ilyen égiteste van a képletében. A prezentáció végén lehetőség nyílt Renitől dedikált könyvet venni, amit még 2018-ban írt a témában."


"Az ebédidő előtt a Kari ülésteremben a konferencia közel 100 résztvevője várta, hogy a nap egyfajta csúcspontjaként elkezdődjön a kerekasztalbeszélgetés, melynek témája a 'Bulvár horoszkóp kontra asztrológia' címet viselte. A közös gondolatcserére olyan ismert asztrológusokat kért fel az AME, akikről tudható volt, hogy markáns véleménye vagy tapasztalata van a témában és a szakmai nyilvánosság előtt hajlandó ezekről nyíltan beszélni. Így ült le egy asztalhoz Farkas Andrea a Schőner módszer oktatója, iskolavezető, Németvölgyi-Nagy Renáta nyugati és védikus asztrológus és Tamáskovits Gyula a magyarországi középkori asztrológia meghonosítója, iskolavezető. A beszélgetést Juhász Nóra tradicionális és kérdőasztrológus moderálta. Szükség van-e a bulvárra és ha igen milyen formában? A médiában szereplő asztrológusok milyen megnyilatkozásokkal segíthetik az asztrológia szakmai megítélését? Milyen módon érdemes a rendezvény asztrológiát űzni? Vajon a 21. században még ezoterikus vagy sokkal inkább exoterikus tanná kell válnia az asztrológiának? Az eszmecsere sokakban gondolatokat és hullámokat keltett, sokféle aspektusát lehetett volna még érinteni a témának. Az AME célja ezzel az eszmecserével az együtt gondolkodás megindítása volt, az, hogy a különböző habitusú és irányzatokat képviselő asztrológusok közösen próbáljanak útjelző táblákat állítani az asztrológia presztízsének emelése érdekében. Így jutott el a beszélgetés arra a konklúzióra, hogy egyfajta 'bulvárra' avagy más kifejezéssel élve 'sajtó' vagy 'hétköznapi asztrológiára' bizony szükség van a téma népszerűsítése és az asztrológiához nem értők végett."

Fotó -ame