Április - Magasabb tudati szférák megnyílása, Mérleg telihold 

2023.04.05

Az április egy kedvezőnek mondható Mérleg teliholddal indul. Minden teliholdnál – de különösen a mostani április 6-i teliholdnál is igaz, hogy az elménket ne hagyjuk csapongani, ugyanis ha le tudjuk csendesíteni, akkor nemcsak, hogy le tudunk nyugodni, hanem magasabb tudati szférák nyílhatnak meg. A Jupiter a Nap közelében hat a szembenálló Holdra, ezért változást észlelhetünk a szemléletünkben, továbbá segít abban, hogy messzebbre lássunk önmagunkon a kapcsolatainkon keresztül, ezáltal univerzális rálátást adhat.

A Hold a Mérleg jegyében válik teljessé április 6-án reggel háromnegyed 7 körül, hatása már 1-2 nappal korábban megkezdődik. A Mérleg jegy az emberi kapcsolatokat helyezi előtérbe, ura a Vénusz a Bikában jár, a Hold exaltációs helyén, arra utal, hogy az önbecsülésünk is meghatározó tényező lesz abban, hogyan érezzük magunkat. Nagyon kedvező energiák a békés, harmonikus és örömteli együttlétekhez, illetve bármilyen időtöltéshez, amivel valami szépet, kellemeset, vagy a komfortérzetünk növelését célozzuk meg.

A Mérleg telihold igazán jó teszt arra, hogy megfigyeljük magunkat másokon keresztül, mennyire tudunk tisztelettel és elégedetten pozitívan rátekinteni önmagunkra, illetve, hogy mennyi pozitív életszemlélettel rendelkezünk vagy hogyan hat ránk mások pozitív kisugárzása. Mit vált ki belőlünk, hogyan tükröz vissza minket? Kedvező esetben önbecsülésünket nem kérdőjelezzük meg, ellenkező esetben "a nem vagyok elég jó" érzése, vagy mások véleményétől való függés, "mit gondolnak rólam" játszhatnak erőteljes szerepet. Ezek arra figyelmeztethetnek, hogy amiket kívülről vártál, azokat elengedd, és így megszabadulhatsz a külsőségekbe való kapaszkodás illúziójától is, mivel az elengedéseket segíti a telihold, mire két hét múlva megérkezünk a Kos Újholdhoz.

A Jupiter - bár kedvező hatású, a túlzásokra való hajlamára figyeljünk oda. Legfőképp egó problémákat jelezhet a Kosban. Ezek mellett kézzelfoghatóvá válhatnak azok a tervek, társas vállalkozások, amelyekbe nagy lendülettel és új reményekkel fogtunk bele, vagy a végét is jelezheti, hiszen a Kos újholdhoz közeledve egy teljesen új szakaszhoz érkezhettünk el.

A teliholdra érzékenyebben elsősorban a Rák, Mérleg jegyűek reagálhatnak, de a Bak és Kos jegyűek számára is meghatározó lehet, a születéskori személyes bolygóik elhelyezkedésének függvényében.

Az április hónap két fontos bolygóhatást is tartogat, mindkettő április 20-dikához köthető: Kos újhold és napfogyatkozás lesz a Kos 29. fokán (Plútó kvadrátban), illetve a Merkúr stacioner, irányváltásba kezd, 21-én megkezdi hátráló mozgását. Az újhold körüli napokban érdemes lelassulni, befelé figyelni, felkészülni lélekben egy új életszakaszra. A nagyobb döntésekkel érdemes várni, ilyenkor több lehet a bizonytalanság és a zűrzavar. A Merkúr az Uránusz mellől indul visszafelé, ami meglepetésekre, váratlan fordulatokra, hírekre, új ötletek megszületésére is utalhat. Bárhogy is lesz, az április-május jelentős változások időszaka lesz.


Kép: Ayten Ali