Az együttérzés szemével tekints magadra! Újhold április 1-jén a Kosban a Kironnal

2022.03.31

Olyan időszakban vagyunk, ami megkívánja mindannyiunktól, hogy változzunk és empatikusabbá váljunk. Az áprilisi újholdak - kettő is lesz -, bátorítanak, hogy cselekedj, hogy állj ki magadért, a jogaidért, hogy hallasd a hangodat, és elengedj minden önbecsmérlő hiedelmet magaddal szemben.

Nehéz érzelmek átélését és gyógyulását hozhatja a Kos újhold április 1-jén, amely a Kironnal és a Merkúrral áll együtt. Lisa Tahir könyvében* olvastam sokat a Kironról, és világított rá arra, hogy a Kiron az empátia fejlesztésének a kulcsa. A szimbóluma is egy kulcsra hasonlít. A sebzett gyógyítóként elhíresült Kiron olyan testi-lelki sebeket jelez, amelyek egy életen át velünk maradhatnak, soha nem gyógyulnak be, és mialatt állandó küzdelmet vívunk velük, hogy legyőzzük, fejleszti a lelki érzékenységünket és ezáltal fogékonyabbá tesz mások szenvedése iránt is. Az újhold most ezzel a Kironnal áll együtt a Kosban, ahol erős és stabil identitásra vágyunk.


Az ebben a jegyben létrejövő újhold gyógyulást hozhat a gyenge identitásra, a jelentéktelenség érzésére, alulértékeltség fájdalmára, az egészségtelen kapcsolatokba ragadásra, amelyekből nem akartunk korábban kilépni. Az együttérzés szemével tekintsünk most önmagunkra! Engedjük el az önbecsmérlő hiedelmeket és küzdjük le mindazt, amik bántanak, amelyek gátjai annak, hogy kifejezzük amire vágyunk. Az alulértékeltség depresszióhoz, elszigeteltséghez és méltatlanság érzéséhez vezethet. 

A belső énünk empátiával és gyengéd szavakkal tud gyógyulni. Önmagunk felé érzett empátiánkkal mások felé is empatikusabbá válhatunk. Kapcsolataink mélyebbek és szeretett-teljesebbé alakulhatnak, a kommunikáció is javulhat egymás érzéseinek és viselkedésének megértése által. Az empátiás odafigyelés mindig ítéletmentes. A tanácsadás, a kioktatás és a saját véleményünk hangoztatása nem része az empátiának.

A Kiron erőteljes hatása az újholddal segíthet egy régi körforgást megtörni, és beindulhat, felgyorsulhat a pozitív és egészséges önbecsülés érzése. Minden szinten, egyéni és kollektív szinten is. Empátiával gyógyulhatunk.

Kos újhold 11fok 30 perc


*Lisa Tahir könyve: THE CHIRON EFFECT - Healing-Our Core Wounds through Astrology Empathy and Self-Forgiveness