Az elszalasztott lehetőségek, a remény és a fény visszatérése - Újhold a Rákban, Punarvasuban július 17-én (védikus)

2023.07.17

Az energiáink megújulásáról szól az előttünk álló új holdciklus, valamint a fény visszatéréséről, amely napról napra egyre erősödik. Az újhold a Rák 0. fokán következik be július 17-én a sziderikus állatövben, a Punarvasu nakshatrában. Punarvasu szó szerint a fény visszatérését, a világosság visszatérését jelenti. Visszatér az ihlet, a remény, az utazókedv és a kreativitás, és nem utolsó sorban a felsőbb énünkhöz visz közelebb. Ehhez minden információnak a szívbe kell eljutnia, mivel az akadémikus Ikrek után jön a Rák jegye, itt mélyülnek az érzelmek, semmi esetre se zárjuk be a szívünket, hanem éppen ellenkezőleg: gyógyuljon.

A Rák jegye a családi kapcsolatokat, a kényelmet, a családdal való együttlétet, védelmet, gondoskodást képviseli. Rák újholdkor ezekre való igényünk felerősödhet. Egy családtag távollétét sokkal jobban megérezhetjük ilyenkor, mert a Hold távol van, eltűnik, nincs fénye, a Földtől távol van, ugyanígy valami vagy valakinek a távollétének vagy eltűnésének, jelenlétének a hiánya nagyon felerősödhet.

A Nap és a Hold a Rák jegyében ugyanazon a fokon állnak, azaz a szív, a lélek (az atman) és az elmét irányító Hold mind ugyanazt akarják, ugyanabba az irányba tekintenek, együttműködnek. Ezt lehet kedvezőnek tekinteni, különösen új projektek, ötletek tervezése, indítása során, mivel egységben vannak. Minél jobban kapcsolódunk a forráshoz (Nap), annál jobban meg tudjuk erősíteni a lelkünk erejét, legyünk optimisták, régi lehetőségek visszatérhetnek, kudarcok, sikertelen lehetőségek után új esélyt kaphatunk. Erről a nagyszerű újjászületésről szól a mostani újhold a Punarvasuban. Az erőnk és az erényeink megújulásáról, integrálásáról és a fény visszatéréséről szól.

A visszatérési folyamatokhoz kapcsolódik a Vénusz, amely az Oroszlán jegyében már lelassult, egyhelyben áll, irányváltásban van, július 25-én megkezdi hátráló mozgását, előre szeptember 6-án indul. Minden bizonnyal jót tesz, ha a szívünket, az önbecsülésünket és az őseinkkel való kapcsolatainkat begyógyítjuk, és a belső gyermekünket támogatjuk.

A Plútó erőteljes hatása az újholdra még intenzívebbé teszi az előttünk álló két hetet, amit a teliholdnál augusztus 1-jén teljesít ki, ahol a Plútó a Holddal együtt fog állni. Érzelmi és kontroll problémák lehetnek. Fókusz az energiák megváltoztatásán, az erőnk visszaszerzésén és az új tudatosságon van. Türelemre és a hibák kijavítására, fegyelmezettségre ösztönöz a Mars-Szaturnusz szembenállás is, egzaktságát ezekben a napokban éri el. (Július 20-21.)

Újholdkor az életfolyamat lelassul, ezt már 2-3 nappal korábban érezni lehet, ilyenkor az integrációs folyamatok sokkal jobban működnek, mint máskor, könnyebben tudatára ébredhetünk annak, kik vagyunk, illetve, hogy kik nem vagyunk,  könnyebb visszatérni az egységbe, a forráshoz, ahonnan mindannyian jövünk. Spirituális értelemben a lélek a felszabadulást keresi újholdkor, visszatérést a forráshoz, a fénybe. 

Alapvetően egy nagyon kedvező nakshatrában jött létre az újhold, amely sikert, bőséget, bölcsességszeretet és a határtalan lehetőségeket képvisel. Persze ehhez ki kell nyitni a szívet és hinni a bőségben, ami az életedet sikeressé teheti. A legjobb helyekre juthatsz el, és mindenből a legjobbat érheted nyitottsággal és odaadással.


Kép: https://hu.pinterest.com/pin/1125968649272729/