Belső állapotváltozások, emelkedés - Neptunusz, Plútó főszerepben

2021.08.27

Az elmúlt napok füldugulása, kidugulása, csilingelése és egyéb zavaró tünetei irányították rá a figyelmemet, hogy megnézzem a mostani bolygóállásokat. Azt rögtön éreztem, hogy nem a parlagfű allergiám tünetei erősödtek fel. A test különféle jelzéseire mindig érdemes odafigyelni, mert útjelzőként szolgálnak. E mellett használjunk most egy másik útjelző eszközt is, az asztrológiát! Ami azonnal eszembe jutott a fülről, az a Merkúr, amely a kommunikáció bolygója, és a hallás fontos szerepet játszik a kommunikációban, így nem kérdés, hogy a Merkúrt néztem meg először. A tegnapi nap folyamán a Merkúr pontosan szembekerült a Neptunusszal, és trigonba a Plútóval. 

A Merkúr az idegrendszert képviseli, az a bolygó, amint keresztül érzékeljük az energiákat. A Merkúr az elmúlt három napban erősebb rezgéseket próbált levezetni, amit a Neptunusztól és a Plútótól kapott egyidejűleg. A transzcendens bolygók az igazság egy új formáját mutatják meg, amiket nem kell definiálni, ezek új energiák. Emiatt fokozottabban érzékenyekké válhatunk. 

 A Neptunusz a feloldódás bolygója, olyan, mint egy köldökzsinór, amely összekapcsolja az embert a teremtőjével, az Istennel. Minden olyan akadályt fel kíván oldani, amelyek korlátozzák a spirituális és inspirációs energia áramlását. Továbbá a realitás fogalmát is kiszélesíti, hiszen többféle realitásban, dimenzióban is létezhetünk egyszerre, amit ésszel (Merkúr) nehéz felfogni. Van, aki ilyenkor azt érzi, hogy kicsúszik alóla a talaj, van aki a neptunuszi energiákat a problémák előli menekülésre használja fel, esetleg alkoholhoz nyúl, szóval sokféle felhasználási módja van. Szerencsésebb, ha az új energiák befogadását választjuk, és az általuk megnyilvánuló igazságra megnyílunk.

A Neptunusz a dimenziókon túli érzékelést, látást teszi lehetővé, így ha most valami zavaros, hagyd, hogy letisztuljon. 

Az értelem és racionalitás a legfontosabb ismertetője a Szűznek, amelyet a Merkúr ural, e mellett a legtöbb aggodalom és félelem is ebben a jegyben összpontosul. A Neptunusznak tehát van mit feloldania. Az esetleges gyengülés érzéstől ne ijedjünk meg, a feloldódás a gyengüléssel együtt járó folyamat. Ilyenkor kapcsolódunk vissza önmagunkhoz. A Plútó és a Neptunusz jelenléte arra figyelmeztethet, hogy túl nagy lehet a nyomás a munka, a szolgálat, mások elvárásainak való megfelelés miatt.  A Plútó vonzza a sötét erőket, a negatív gondolatokat, amiket ki kell takarítani onnan, ahová befészkelte magát.

A két transzcendens bolygó, a Neptunusz és Plútó mindkettő 24. fokon állnak, így a Szűz 24-dik fokához érő Merkúr mindkettővel fényszögbe került egyszerre augusztus 24-27-e között. Szeptember 1-jén a Merkúrt a Mars követi majd ebben a pozícióban, illetve kb. 12-én a Nap váltja a Marsot. A bolygók a Szűz jegyen való áthaladásuk során megízlelik a transzcendens energiákat, melynek során mélyebb igazságokhoz kapcsolódhatunk. Elsősorban belső állapotváltozásra, fejlődésre, növekedésre ösztönöznek és lelkiismeretesebbé tesznek bennünket. 

A neptunuszi hatások idején a földelés nagyon fontos, aminek legegyszerűbb formája, ha a lábfejünkre és az alatta lévő földre összepontosítunk. Ez egy kis összefoglaló volt, amely nem teljes részletességgel írja le az aktuális hatásokat. Ha szeretnéd személyes szinten betekinteni életed összefüggéseibe, egyéni elemzésekre, beszélgetésekre várlak sok szeretettel!


Németvölgyi Renáta tanácsadó asztrológus