Bármilyen befejezés történik most az életünkben, nagy hatással lesz a lelkünkre - Ashvini újhold (védikus)

2023.04.18

Az utóbbi időben csendben voltam, elmerültem a védikus tanulásban, kutatásban, hogy jobban értsem. A csendem "okát" a Halakban, a Révati nakshatrában járó Jupiter is megerősítette, amely nekem 4. házam. A Jupiter napokon belül elhagyja ezt a helyét, kilép a Halakból, hogy egy másfajta, új valóságba vigyen életet. A Kosba belépve a Jupiter találkozik a Rahuval, ahol tesztelhetjük, mennyire járjuk ténylegesen a spiritualitás útját (április-május-június). 

Nagyon érzékeny napokban vagyunk, egyrészt itt vagyunk az idei év első eklipsz szezon kellős közepében, április 20-án napfogyatkozás (=újhold) lesz a Kos jegyében, amit két hét múlva, május 5-én egy holdfogyatkozás (=telihold) követ a Mérlegben. A fogyatkozások hatása a következő fogyatkozásig tartanak, azaz október-novemberig, ezért ami ilyenkor történik az hosszabb időre szól. Másrészt a Jupiter egy 12 éves ciklust fejez be a Halak jegyében, és kezdi meg újabb körét a Kosba lépve április 22-én. Végezetül a Merkúr retrográd mozgásba fordulása a napfogyatkozással szintén egybe esik (április 21), így ez az idő nagyon erőteljes és jelentős hirtelen, váratlan változásokat jelez előre.

A Jupiter az állatöv utolsó jegyében, utolsó holdházában, a Revatiban jár, amelyet a Merkúr ural. Istensége Pushan, az istenek tehénpásztora, aki a lélek biztonságos hazautazását segíti, és az elveszett állattokat, illetve tehéncsordát is összegyűjti, hazavezeti, utat mutat nekik. Ezt teszi az élőkkel és a holtakkal is. Pushan az emberi életszakaszok változásainak az őre, ebből kifolyólag bármilyen befejezés is történik ebben az időben, minden bizonnyal nagy hatással lesz a lelkünkre, egy korszak végét jelzi, vagy egy új útra lépünk, amit elkezdünk követni.

Mivel a Jupiter gandanta zónán halad át, ami azt jelenti, hogy víz jegyből tűz jegybe lép át, emiatt fokozottan érzékenyek lehetünk a szükségszerű elengedések, befejezések miatt. Jupiter április 22-én átlép a Kos jegy első nakshatrájába, az Ashvinibe, amit a Ketu ural. Ketu szerepe a leválasztás, véget vet egy fejezetnek; ezt támogatja Shani is a Vízöntőből. Lehet, hogy valamihez, amihez eddig nagyon erősen kötődtél, pl. munkához, otthonhoz, azzal kapcsolatban hirtelen megváltozik a szemléleted, ami új dolgokat hoz be az életedbe. Amolyan "Általános szerződési feltételek megváltoztak" című értesítő fejezet, amit értelmezhetsz a saját életedre is, amit az Univerzum küld ki Neked. Természetesen ezt csak elfogadni lehet.

Zárszóként még egy fontos dolog: A Ketu a rejtett tudást képviseli, így a Jupiter áthaladásával sok titkos tudás is eljuthat hozzád. Érdemes lesz sokat és gyorsan tanulni, különösen asztrológiát, vagy alternatív orvoslást. Sok új dolog jön, nagyon aktív időszak nagy vágyakkal, tudáskereséssel, és még ki tudja. Nyakunkon a chatbot... lehet, a következő bejegyzést már ő írja...

Április 20-án újhold (napfogyatkozás) az Asvhini nakshatrában. Merkúr már lelassult a Bharaniban, a napfogyatkozás idejében stacioner. Ez általánosságban megnövelheti a mentális stresszt, bizonytalanságot, a közlekedésben fokozott óvatosság, több lehet a baleset, a dugók, nőhet a frusztráció és türelmetlenség. A Merkúr május 16-án indul előre az Ashviniből. Jupiter május elején hagyja el a gandanta zónát a teliholddal egyidőben.