Józan ésszel könnyebb két lábbal állni a földön, mint intellektualizálva - Bika újhold és napfogyatkozás április 30.

2022.04.30

A Bika jegyében létrejövő újhold egy részleges napfogyatkozással esik egybe, amely igazán egyik kontinensről sem lesz látható, kivéve Dél-Amerika legdélibb csücskét, és az Antarktiszt. A fényt adó planéták a Nap és a Hold ilyenkor elsötétülnek, és a belső univerzumunk visszatér a sötétségbe. A saját sötét, magunk elől is elrejtett témáink jöhetnek felszínre és ébresztik fel a tudatunkat. Ez lelehet önértékeléssel, pénzügyekkel, biztonságérzettel kapcsolatos is. Felhozhatnak minden olyat, amiről nem tudtunk, és váratlan módon szembesülnünk kell vele. Ezek nem szükségszerűen kellemetlen dolgok, csupán jelezhetik, hogy egy adott helyzet megértett a változásra, túlságosan szorít, kényelmetlen, kinőttük és ki akarunk belőle törni.

Az újhold az elengedés és megújulás szimbóluma, a belső forrásunkhoz való kapcsolódásnak az ideje. Ahhoz, hogy ebbe a belső állapotba megérkezzünk, töltekezhessünk, szükségszerű az elcsendesedés. A Bika, amely szilárd föld jegy abból nyeri az erejét, hogy két lábbal áll a földön és ezáltal megingathatatlan, képes élvezni az élet adta fizikai örömöket. Ebbe a forrásba kapcsolódjunk be! 

Az újholdhoz nagyon közel áll az Uránusz, 4 fokra, amely az intellektuális energiákat képviseli, és természete merőben ellentétes a Bikáéval. Napjainkban is látható ez a feszültség, hiszen a nagyvárosi intellektualizálás (Uránusz, Vízöntő) próbálja a józan paraszti ész realitását (Bika) csorbítani. A Bika jegyben zajló fogyatkozások új korszakokat hoznak az értékek terén, ezért láthatóan az egyszerű józan ész - amely meg tudja különböztetni a dolgok hasznosságát, tisztaságát kevés információ alapján is - felértékelődik. Azok, akik a túl sok információ- és az intellektualizálás rabjaivá válnak, jobban kibillennek az egyensúlyukból, amire a fizikai test is intenzívebben reagálhat, mert nem állnak stabilan két lábbal a földön. 

Bika az egyszerűség jegye, ezért ne gondold túl a dolgokat, ragaszkodj azokhoz az értékekhez, dolgokhoz, amelyek a javadat szolgálják, és amelyek nem, azokkal ne foglalkozz. A Bika békés jegy. A békéhez stabilitás és nyugalom kell. A legjobb, amit tehetsz, hogy két lábbal állsz a földön!

Az újholdat a Vénusz uralja, amely rendkívül kedvező helyzetben van a Halak jegyében másik két bolygóval, a Neptunusszal és a Jupiterrel. Különlegessége ennek a hármas bolygóhatásnak, hogy a potenciáljuk legjobbját tudják adni, hatalmas lelki fejlődés érhető el általuk. Igazán szerencsés együttállás azoknak, akik az ősi ösztöneikre hagyatkozva merik érezni merre haladjanak, megkapnak hozzá minden égi segítséget - intellektualizálás nélkül.

A napfogyatkozást két hét múlva egy Skorpió holdfogyatkozás követi, amely nagyon intenzív változásokat hoz. A Skorpió a hatalom, szélsőségek és az elengedés jegye, ura a Plútó, ami egy nappal az eklipsz előtt fordult retrográdba. A Plútó a sötét, lehúzó erőket is jelezheti, amelyek intenzíven felszínre akarnak törni a pszichében.

Egy évben két fogyatkozási szezon van, fel évente van egy, ezért hatásuk kb. fél év. A mostani Bika napfogyatkozásnál jóval erősebb hatású lesz az október 25-i soron következő Skorpió napfogyatkozás. A mostani elsötétülés 54%-os, míg az őszi 82%-os és látható lesz Európa nagy részén, Dél-/Nyugat-Ázsia, Észak-/Kelet-Afrika térségéből, így ezek a területek a napfogyatkozás hatása alá kerülnek majd. A napfogyatkozások dinamikus eseményeket jeleznek, az emberi tudat felemelkedését segítik. Felébreszthet vagy beaktiválhat olyan életeseményeket, amely az élettervünkben benne vannak, különösen, ha a horoszkópunk érzékeny pontjaival áll együtt.

A változás biztosan meg fog történni ott, azon az életterületen, ahova a mostani Bika napfogyatkozás esik a születési horoszkópodban. Erősítsd a kapcsolatot a földdel, a realitással, az intuícióddal! Vesd el az új élet magvait, mint az "értékeidbe vetett hitet", és ragadd meg az új lehetőségeket, hogy azokból valami új fejlődhessen ki és minden téren gazdaggá és örömtelivé tehessenek. 

Németvölgyi-Nagy Renáta

* * *
Új kezdő nyugati asztrológia csoportot indítok Sors és önismereti asztrológia címen május 21-től kéthetente szombat délelőtt. Választható 1 vagy 3 év. Érdeklődni reni.nagy@gmail.com címen lehet.