Bűbájos csillagjegyek nyomában - Megvan, milyen varázserő illene hozzátok a horoszkópotok szerint

2019.11.06

Már 20 év eltelt, hogy magyar kiadásban kezünkbe vehettük és éjszakákat beáldozva olvashattuk az első Harry Potter könyveket. E különös varázslatos világ  és egy pár évvel ezelőtt megírt cikk jutott ma eszembe. Ma, amikor a Hold a Halak jegyében jár, amelyhez a misztika és a fantáziavilág közel áll. Egy kis varázslással ide hoztam nektek, hogy kiszakadhassunk a hétköznapi valóságból néhány pillanatra.

Vajon ha megkérdeznétek a családtagjaitokat, barátaitokat, hogy ki melyik bűbáj birtokában lenne a legszívesebben, miket választanának? Én megkérdeztem, és miközben hallgattam őket, összekapcsoltam a zodiákusokkal. Íme, az eredmény! 

A varázstárgyak, varázslások, különleges képességek világa magával ragadja a legtöbb gyereket. Irány a Roxfort! napunknak köszönhetően megkérdeztem a 13 éves unokahúgomat, hogy ha választhatna a bűbájok közül, melyiket szeretné birtokolni. Gondolkodás nélkül rávágta, hogy valamilyen kínzó varázslatot. A miértnél a "Mert menő!" válaszon kívül nem jött egyéb, de nem is volt rá szükség, a kaján gyermeki vigyort csak hozzá kell képzelni.

Halak

Ő a Halak jegyében született, és amikor ezt a választ adta - azon kívül, hogy nem csak az asztrológus énem nevetett fel - hihetetlenül jól rátapintott a Halak jegy kettősségére. Persze választhatott volna valamilyen gyógyító vagy megmentő varázslást is, de minek mentegetőzni! A Halak lélektanában megtaláljuk a bűn és az ártatlanság mítoszainak összefonódását. 

Bika

Szeretem, amikor a gyerekek megmondják a tutit. Megkérdeztem hát, hogy az apukájának milyen bűbájt adna, aki egyébként Bika: "Valamilyen kajareptetőset". Hát igen, úgy tűnik, nem lehet nem észrevenni, hogy a Bika számára az evés, egy finom falat felér egy varázslással. Persze itt a begyűjtő bűbájt - Invito - is említsük meg, hiszen a Bikák szeretnek birtokolni, felhalmozni ezt-azt.

Ikrek

Az Ikrekkel a legjobbat azzal tehetjük, ha elküldjük a hétvégi zsibvásárba. Csereberél, ismerkedik, kereskedik, majd ki tudja, hazatér egy mindenízű drazséval vagy egy Nefeledd gömbbel - amely vörösre változik, ha a gazdája elfeledkezett valamiről -, de bármi is legyen az, a Gemino bűbájjal megkétszerezi az adott tárgyakat. Egy otthonra, egy eladásra.

Rák

Meglehet, hogy ezen a piacon az Ikrek találkozik egy Rákkal is, aki egy tálat árul - Merengő a tál neve -, ami szemmel láthatóan hozzánőtt és nehezen válna meg tőle. Emiatt az ára is borsos. A Ráknak fontosak az emlékei, szeret a múltban merengeni. A Merengő egy kőtál, amelybe tárolás céljából gondolatokat lehet helyezni ezüstös köd formájában. A pálcával a gondolatokat az agyból a merengőbe lehet helyezni, így ha túl sok gondolat gyötör, vagy egyszerűen Legilimencia ellen szeretnénk védekezni, vagyis hogy belelássanak a gondolatainkba, akkor egy Merengőre van szükségünk!

Nyilas

A Nyilasok a Gondolatolvasó bűbájt - Legilimens - választanák szívük szerint, amivel a célszemély gondolataiba belelátnának, de Edevis tükre is rájuk vár, hogy hazavigyék, ha a bölcsek kövét netán itt sem találnák - hiszen üres kézzel mégsem mehetnek haza! Edevis tükre egy csodálatos tükör, melyből talán csupán egy létezik a varázsvilágban, a szívünk legmélyebb kívánságát mutatja meg. Tehát az illető nem a jövőt látja majd, hanem azt, amelyre leginkább vágyik.

Szűz

Van egy varázsige, amire szerintem sokunk pályázna, ez pedig Suvickus - tisztító bűbáj, amely megtisztítja a célzott területet. Hagyjuk most meg ezt a Szüzeknek, sőt, a Reparo és Megifix bűbájokat is csapjuk hozzá! Használatukkal mindent meg lehet javítani, nem kell újat venni. Arról nem is beszélve, hogy mennyit lehet így spórolni!

Bak

A Bakoknak házimanót adnék, akiket kedvükre elirányítgathatnának. Jól hangzik, ugye?

Oroszlán

Az Oroszlán és a Mérleg jegyűeket a Mágiaügyi Minisztériumba helyezném, természetesen tekintélyes vezetői beosztásba. Az Oroszlánok középponti szerepét segíti a varázskorona, amit az Abszol Úton beszerezhetnek, így elkerülhetik a zsibvásárokat! A Némító bűbájt (Silencio - a célzott lény elnémul) vagy Hangerősítő bűbájt váltakozva használhatják a "vagy halkuljon el más, vagy ő legyen hangosabb" elvén. De ne feledkezzünk meg arról sem, ha igazán őszinte akarna lenni egy Oroszlán, azt kívánná, hogy uralkodhasson, méghozzá mindenki felett!

Mérleg

A Mérlegek nem hiszem, hogy beérnék egy csodacsattal, a Miss Universe bájital szérumot pedig mértékkel fogyasszák, nehogy megártson szépségüknek!

Skorpió

A Skorpiók a legesélyesebbek a Varázsbűn-üldözési Főosztály vezetésére, ugyanakkor a bájitalkészítésben nemcsak a Mérlegek járnak élen, nekik is a vérükben van. Néhány ismétlő órát érdemes venni Piton professzortól, aki mint mondja: "Megismerkednek a bájitalkészítés művészetével, megtanulják, hogyan kell dicsőséget forralni, hírnevet a palackba zárni vagy halált rejteni a dugó alá." Kezdésnek ajánlom az Élő Halál Eszenciáját, amely egy egyedülálló altató bájital - olyan mély álmot okoz, amely könnyedén összetéveszthető a halállal.

Vízöntő

A Vízöntőknek valamilyen átváltoztatós bűbájt adnék, mivel ezek a varázslatok nehezek és bonyolultak és elvégzésükhöz kimagaslóan nagy intellektus szükséges, nem akárki végezhet sündisznóból tűpárna vagy teknősből teáskanna átváltoztató varázslást. Befeszülésre a Commikulus (Riddikulus) varázsigét érdemes választaniuk, mely kellően vicces.

Kos

A Kosok, ha kifogytak a robbantó vagy darabokra törő bűbájból, használják a Capitulatus - Lefegyverző bűbájt -, a célszemély elejti az éppen fogott dolgot vagy pedig maga a célszemély elrepül egy pár méterrel arrébb. Akadály elhárítva!

A Patrónus Bűbájt pedig minden csillagjegynek szívből ajánlom, gyakorolja, gyakorolja, egy nap még jól jöhet.

A fenti cikket a vous.hu magazinnak írtam, amely  2016.06.23-án jelent meg.