Chandrayaan-3: Sikerül-e az indiai álom? (védikus)

2023.08.21

INDIÁBAN MOST EZEKBEN A PILLANATOKBAN MINDENKI A CHANDRAYAAN-3 SIKERÉRÉÉRT IMÁDKOZIK...

Szanszkrit nyelven "CHANDRA" Holdat jelent, a "YAAN" pedig utazást, ezért a CHANDRAYAAN valójában azt jelenti, hogy "UTAZÁS A HOLDRA". Hindi nyelven pedig "HOLDJÁRMŰVET" jelent.

Indiában most nagy az izgalom, hogy a Chandrayaan-3 le tud-e sikerrel szállni a Holdra, annak is a sötét oldalára. A holdkutató küldetés harmadik próbálkozása ez. A korábbi Chandrayaan-2 bár odaért, leszálláskor nem járt sikerrel. A Chandrayaan-3 2023. július 14-én, 14:35-kor indult a tervezett időpontban, augusztus 5-én lépett hold körüli pályára, és augusztus 23-án várhatóan 18:04 körül indiai idő szerint sima leszállást hajt végre a Hold déli pólusának térségében.

MIT MUTAT AZ INDULÁS PILLANATA?

Még a júliusi kilövéskor megnéztem az indulás pillanatára felállított horoszkópot, illetve visszanéztem a korábbi próbálkozások képleteit is, és egyértelműen a mostani tűnik a legkedvezőbbnek. Chandra napján, azaz hétfőn indították útra, amikor a Hold egzaltációs jegyében a Bikában járt, a Rohini naksahatrájában, amit a Hold ural. Szerintem ez már így önmagában jól mutatja a Hold küldetést, amely akár lehet mind közül a "kedvenc". 

A Hold egy sarok házban áll, kedvezőnek mondható, bár sötét, elfogyóban, nem látható, ezt nem mondanám kedvezőnek egy projekt indításának, ellenben a Hold nem látható, sötét felére tart, déli oldalára, ez így akár még passzolhat is és a nagyon kedvező 9.ház ura. Ráadásul az aszcendens a kilövés pillanatában a Skorpióba került, aminek ura a Mars rendkívül erősen és kedvezően áll a 10.házban az Oroszlánban, a Maghában, uralva a déli irányt. A Mars nakshatra szinten uralmi cserében van a 12-es házban álló Ketuval, amely utalhat a korábbi kudarcokra, illetve hatalmas kiadásokra. Rahu kedvező a 6. házban, leküzdi az akadályokat, és jelzi a nagy versenyt az oroszokkal. 

A Szaturnusz és a Mars egymással szemben állnak, mindkettő malefikus, ám a technikai vagy tudományos témákban kedvező bolygó kombináció, és mindkét bolygó hat az aszcendensre, amely ez esetben még támogathatja a küldetés témáját és annak sikerét, és nagy kitartást ad. 


Augusztus 23-án a Hold a tervezett leszálláskor a Vishaka nakshatrában lesz, amely "A cél csillaga" néven is ismert, és megegyezik Chandrayaan-3 aszcendensével, ami szintén Vishaka. Szimbóluma egy levelekkel díszített győzelmi kapu, Istensége Indra és Agni. Ez a csillag nagy becsvágyat jelöl, aminek eredményeként nagy sikert lehet elérni. Hát kérdem én, egy Holdküldetéshez mi más kellhet, mint nagy becsvágy és sikeréhség? Folytatva a holnapi leszállást, a Hold a Ketuval áll együtt, amire hat a kedvező Jupiter szemből. Ez biztató. A Ketu is és a Jupiter is az étert képviseli, bár a 12-es ház felett lesz ekkor a Hold.

A korábbi 2019-es Chandrayaan-2 indulásakor a Hold a Halak jegyében, izoláltan és túlsúlyban volt a víz elem, a föld pedig hiányzott. A Chandrayaan-3 esetében a Hold viszont egy föld jegyben áll, amely az én logikám szerint a "földet érést", a szilárd talajra való érkezést elő tudja majd segíteni. Biztató előjelek vannak. Kiváncsian figyelem a holnapi híreket, sikerül-e Indiának elsőként leszállni a Hold déli oldalára vagy sem. Főleg úgy, hogy tegnap az orosz Luna 25, akivel nagy versenyben voltak a Holdba csapódott