Ébredés - az új energiák itt vannak velünk

2022.07.02
Ráeszmélni, ráébredni valamire nagyon jó és szárnyaló, bizsergető érzés. Olyankor kitisztul a fejünk, a szívünk, a teljes energetikai rendszerünk kap egy pozitív lökést, megszűnnek belső gátak, és hirtelen minden kristálytisztává válik, minden értelmet nyer egy magasabb szinten. Ez a felemelő érzés jelzi, hogy valami olyan új (addig ismeretlen, de létező) dologhoz kapcsolódtunk, amire megnyílt a tudatunk és segíti a haladásunkat, emel minket. Ezt hívom Ébredésnek, amit az Uránusz bolygóhoz kapcsolhatunk.


Az Uránusz ebben a hónapban éri el a felszálló holdcsomópontot, jelezvén az erőteljes ébredéseket és az új energiákat, új megközelítéseket, hirtelen fordulatokat kollektív szinten. Amikor egy felismerés villámcsapásként ér minket, na ez az Uránusz, és onnantól kezdve már nem tudunk a régiben lenni. Megjelenik egy sürgető érzés, hogy elszakadjunk a régi beállítódásunk által létrehozott formavilágtól, és egy magasabb frekvenciára kapcsolva új utakat vonzunk, olyanokat, amelyek áthatják a teljes önazonosságunkat. 

Az Uránusz kiemelt helyzete hatalmas belső kreatív pontenciált képes felszabadítani és van még egy fontos tulajdonsága, ami ezt a bolygót fémjelzi, ez az FÜGGETLENSÉG. A függetlenség vagy más néven a szabadság megtapasztalásának egyéni útját képviseli, ahol nem történik más, mint felszabadítjuk magunkat az alól, AMIK NEM VAGYUNK. Mekkora megkönnyebbülés ez! Ez az Ébredés. Sokkoló.

Az Önismereti utunk fontos állomása az ÉBREDÉS. Ezt nem lehet siettetni. Amikor már annyi feszültség összegyűlik, amit már nem tudunk kontrollálni, akkor egyszercsak megváltozik az észlelésünk iránya, és teret engedünk annak, ami van, és akkor jönnek a felismerések és a ráébredések. Vezényszóra nem lehet ébredni. Felesleges mondatok, hogy engedd el, vagy nyisd meg a szíved, vagy légy nyitottabb, meg légy ilyen meg olyan. Bátoríthatjuk egymást abban, hogy elvárások nélküli közeget teremtünk és engedjük, hogy az legyen, ami és aki. 

A most ható energiák előkészítik a Plútó jegyváltását a Vízöntőbe. Egyéni úton lehet haladni és visszatérni a valósághoz, a saját valóságunkhoz, és ezek az emberek keresik egymást, keresnek közösséget, ahol inspirálják egymást, és segítik önvalójuk szabad megélését. A hierarchikus rendszerekből, függőségi kapcsolatokból (Bak Plútó) való kiemelkedést támogatja a Vízöntő jegy és az őt uraló bolygók (Szaturnusz, Uránusz) energiái. A világ szellemi és fizikai szinten is a függőségi viszonyokból láthatóan mozdul el, amely hatalmas változásokat indít el. A függőségi viszonyok, hierarchikus rendszerek mind a hatalom eszközei, amelyek így vagy úgy de magukhoz kötöttek egyéni érdekek miatt, amikből az emberek szabadulni vágynak. 

A Vízöntő egyik jelmondata az EGYENLŐSÉG. Számomra ez azt jelenti, hogy külön-külön képesek vagyunk megszabadulni azokból a kötöttségekből, amelyek önmagunk megtagadását eredményezik. Egymás inspirálásával, és nem alá-fölé viszonyban működve jönnek létre új működő kapcsolódások. A vezetők, a terapeuták, a tanítók, a segítők, szerepe így gyökeresen meg fog változni, hiszen ők is egyfajta hierarchikus viszonyt képviseltek a társadalomban. Ezt a viszonyrendszert a covid sok tekintetben elmosta, és az embereket egyéni választások elé állította. Ebben a korszakváltásban vagyunk, amelyet már élünk és amely események ezt a folyamatot segítik. 

Mindenki ébred a saját tempójában. Az új energiák július-augusztus hónapban elérik a csúcspontjukat, az egzaktság július 27-én lesz, ehhez kapcsolódik már a Mars is. Jónak élem meg ezeket az erőket.

Németvölgyi-Nagy Renáta asztrológus

Egyéni konzultációs lehetőség: Tanácsadás.