Egy bezárt világban élünk - autizmus és karma

2021.11.24

Az autizmus volt a legutóbbi horoszkópelemzés klub témája, és úgy éreztem, hogy erről írnom kell. Ez egy olyan téma, ami sokkal több embert érint, mint gondolnánk, a társadalom egy igen jelentős része érdekelt. Élnek közöttünk úgy, hogy észre sem vesszük, azt gondoljuk róluk, kicsit furcsák, és ennyi. Sokan szégyellik, eltitkolják, ha van autista a családban, mintha meg lennének bélyegezve. Az asztrós klubon nem az autizmus különböző fajtáival foglalkoztunk, tudjuk, hogy széles skálán mozog, hanem inkább a karmikus okaival, hiszen egyértelműen ez egy nagyon erős szülő-gyerek karma, ahol a gyermek most bízni tanul meg, a szülő pedig feltétel nélkül szeretni. Kapcsolatuk olyan előző életekre épül, ahol a szülő nem teljesítette kötelességeit a jelen életben autista gyermekként leszületett lélekkel szemben. Arra voltunk kíváncsiak, hogy ezek hogyan köszönnek vissza a horoszkópban? Erről szólt a szakmai klub múlt héten.

Kiindulva abból az állításból - amit a healpastlive.com-on olvastam, hogy a szülő előző életbeli hibája a közvetlen oka, hogy a lelkek úgy döntenek, hogy egy autisztikus gyermek-szülő kapcsolatban próbálják karmikus egyensúlyba hozni viszonyukat-, három fő szempontot emeltem ki, ami extra figyelmet kapott a képletek elemzésekor:

  • A karma tengely - más néven holdcsomóponti tengely leszálló pontja, ami mutatja az előző életeket, a felszálló pontja pedig a mostani vállalásunkat.
  • A 12. ház a karmikus egyensúlyhiányokkal kapcsolatos, ezeket előző életeinkből még mindig cipeljük. Az itt álló bolygók valamint a ház urát érdemes e tekintetben megvizsgálni. Itt olyan gyengeségek találhatók, amikkel még nem néztünk szembe és fel kell dolgozni, megoldásra várnak. Lelkünk itt súlyos sebekkel küzd még, különösen, ha itt áll a Nap vagy a Hold.
  • A karmikus adósságainkat a Szaturnusz jelképezi, amelyek olyan adósságok, amiket nem lehet egérutakon haladva meggyorsítani. A Szaturnusz 4.,8., 12-ben igen gyakori.

A klubon 4 autista gyerek horoszkópját és a hozzájuk tartozó szülők képleteit vizsgáltuk meg. Ahogy nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma autista gyermek sem, sem egyforma horoszkóp. Az általánosságokon túl érdekes volt látni, milyen gyakran fordul elő akár gyerek, akár szülő képletét nézve a retrográd születési uralkodó. 

Szintén érdekesnek tartom megemlíteni az a Szaturnusz-Uránusz fényszögkapcsolat, ami több képletnél is visszaköszönt. Ez a fényszögkapcsolat kvadrát formájában most is jelen van az Uránusz és a Szaturnusz között, és nem mellesleg a 2021-es évünket alapjaiban ez a két bolygó befolyásolja. A Szaturnusz-Uránusz kapcsolódás szimbolizálhatja az autistáknak azt a sajátos szabálytudatát, amelyhez végtelenül ragaszkodnak még akkor is, ha az ártó vagy logikátlan - hangzott el a klubon.

Az autistáknak nem egyszerű a közösségi élet, sem a kommunikáció, sem az, hogy kifejezzék szeretetüket. Egész életükben jelen van az elszigetelődés, a saját világukban élnek. Mindezt a Halak jegyhez, a Neptunuszhoz és a 12-es házhoz társítható, ami sok esetben megjelent, pl. Neptunusz az 1-es vagy 7-es házban, amely házak az "én"-t kapcsolják össze a külvilággal. Ide vehetjük még a börtön analógiát is, mivel - ahogyan a healpastlive.com is írja: 

"belül csaknem minden autista teljesen tisztában van a környezetével és azzal, hogy mi történik velük, de elvesztették a képességüket, hogy megfelelőképp kifejezhessék magukat. Mintha egy hangszigetelt börtöncella falán dörömbölnének tehetetlenül, de kívül senki sem látná vagy hallaná őket."

Mintha valami hasonló dolog történne most is világban. Egy bezárt világban élünk, miközben folyamatosan emelkedik az autizmussal (pontosabban autisztikus spektrum zavarral) élők száma. Ha a statisztikáknak hinni, lehet, az Egyesült Államokban készült felmérés alapján 2000-ben 250 gyermekből 1, 2012-ben 68-ból 1, míg 2018-ban 59-ből 1, 8 évesnél fiatalabb gyermeknél állapítottak meg autizmust és valahol már azt olvastam, hogy már 39-nél járunk. 
Érdekes tény még, hogy az Amerikai Szövetségi Kormányzat elismeri az összefüggést az autizmus felbukkanása és a védőoltások közt.

Elképzelhetőnek tartom, hogy a jelenlegi energiák, a korszak, amiben élünk kedvez az ilyen súlyos karmikus kiegyenlítődéseknek, mint az autizmus, hiszen a gyógyuláshoz intenzív szeretetre van szükség. Pont úgy, ahogy ma a világunknak, a természetnek és nekünk... Tanuljuk...


Németvölgyi-Nagy Renáta

. . .

A következő online horoszkóeplemzős klub november 30-én lesz. Téma a retrográd Mars. Várunk mindenkit aki téma iránt érdeklődik. Részletek itt - Milyen az élet r Marssal?