Egy könyvbemutató napja (+video)

2018.12.20

Az első könyvem bemutatója 2018. december 12-én volt egy szerdai napon, a Merkúr napján, amely alapvetően egy kedvező nap, kivéve akkor nem, ha ez a bolygó aznap épp jegyet vált, ráadásul egy vizes jegyből (Skorpió) egy tüzes (Nyilas) jegybe, a rangvesztett helyére. Amikor egy bolygó a két ellentétes elem találkozási pontjához ér, jellemző a nyugtalanság, a váratlan események, a zavartság. Aznap egyébként egy igazi uránikus nap volt: a Hold a Vízöntőben, Mars-Uránusz félkvadrát, Merkúr-Uránusz kvinkunx. Egészen idáig nem hittem volna, hogy a fél fényszögeknek ilyen hatásuk lehet, de most újraértékeltem ezt. Egy asztrológus - szakmai ártalom - igyekszik olyan napot kiválasztani, ami a legkedvezőbb nap lehet. Ez meg is történt, ám a decemberi időszak főszezon, ahol örültem, ha egyáltalán helyszínt tudtam találni, nemhogy még válogatni is az időpontok közül. Természetesen nem a legjobb időzítés volt a retrográd Merkúr idején sem elkezdeni megszervezni ezt, mert folyamatos akadályoztatásnak, félreértéseknek voltam kitéve, de hát egy Retrográd bolygó könyvbemutatójához ez végül is dukált, mint ahogy az is, hogy aznap sikerült átélnem a retrográd jelenségek szinte minden lehetséges formáját. Nem volt egyszerű nap.

Egy "retrográdos nap" egy nem retrográdos napon

Úgy kezdődött, hogy aznap reggel felhívtak a helyszínről, hogy sajnos nem lesz hangosítás, mert az előző napi rendezvényen tönkrement az erősítő. Egy száz fős teremben ez eléggé kellemetlen hír, de bízzunk az akusztikában! Reggelre várt egy újabb hír - Gábor, aki zuglói és ment volna az egyedileg megrendelt süteményekért zuglóba -, összetörte a kocsiját. A sütemények délután 5-re készültek csak el, az előadás 7-kor már kezdődött... nyilvánvaló, hogy nem tudok én elmenni értük, Pestről Budára átérni a csúcsforgalomban reménytelen. Nem baj, sógorom Budaörsről mozdítható. Megteszi értem azt a két-három órás dugóban állást. Igaz, ő sem tud időben elindulni, mert apukám a virágboltan ragad pénztárca nélkül, így kitérőt kell tenni. Végre elindulok otthonról, amikor szembesülök a giga dugóval, amely köszönhető az aznapi tüntetésnek, Lánchíd, Margit-híd lezárva... Őrület, mi van a városban! Ahol épp nem tüntetnek a túlóra törvény miatt, ott balesetek tömkelege. Megérkezem a helyszínre, amikor rájövök, hogy a legfontosabb kellék, a molinó - amit direkt erre a napra készítettem - otthon maradt. Nincs már időm ebben a dugóban visszamenni. Hívom a felettem lakó lányt, Krisztát, hogy segítsen ki, üljön kocsiba és hozza el. Ő hozná is de kiderült, hogy felforrt a víz a kocsijában... De gyalog elindul és hozza... és elhozta, lejött a hegyről, elsétált gyalog a helyszínre..., hihetetlen hálás voltam érte! Végül minden a helyére került, mindenhonnan jött segítség, minden ideért, és a galaxis színű sütemények is isteni finomak voltak, csak néhány embernek lett galaxis kék a szája, de ennyi mosoly a végére kellett! Az izgulási faktor ezek mellett már igazán eltörpült. Mert a legfontosabb kellék ehhez a rendezvényhez, a könyvek mind ott voltak. Elkészültek, megjelentek és nagyon-nagyon boldog voltam, hogy dedikálhattam az első könyveket! Szívem, lelkem, tudásom mind benne, és kezdődhetett a bemutató.

Az az alábbi videó egy kis részlet a decemberi könyvbemutatóról (13 perc). Moderátor Havasi Judit. A könyv megvásárlásával kapcsolatos részletek itt találhatók.