Egy új jövő? Fordul velünk együtt a világ - Jupiter előre indul a Nyilasban

2019.08.11

Augusztus 11-én fordul a Jupiter és vele együtt fordul az életünk egy új irányba. A Jupiter esetében a figyelem mindig a jövőn van. A jövő- és az új lehetőségek felé való elmozdulást segíti a bolygó irányváltása. A sikeres előrehaladásban sok múlik azon, hogy a retrográd időszakban (az elmúlt 4 hónapban) sikerült-e feladni- vagy belátni mindazokat az elképzeléseket, túlzásokat, amiket nem érdemes már tovább erőltetni, mert folyamatos zsákutcába jutunk vele. A Nyilasok és a Halak (aszcendens és Napjegy) számára lehet ez a mostani fordulat a legkedvezőbb. 

Új felfogással előre

A nagy kérdés, hogy ugyanúgy, ugyanazzal a felfogással akarunk-e előrébb jutni, növekedni, mint ahogyan az ezt megelőző hónapokban tettük, vagy felülvizsgálva merünk új irányokban és távlatokban gondolkodni? Olyan változások felé való elmozdulást, kimozdulásra kényszeríthettek a retrográd időszak történései, amelyek segíthettek felnyitni a szemünket és tisztábban látni egy adott helyzetben, amiből egy új szemlélettel kell továbblépni. 

Belső gyarapodás után jöhet a külső

A fizikai, világi lépések (pl. új munka, lakhelyváltás, új kapcsolatok, új környezet stb.) és a látványos fejlődés, gyarapodás, jobbítás az előre indulást követően érhet be, de ehhez kell az is, hogy kinek mennyit tágult a belső horizontja és életfelfogása mennyit gazdagodott az elmúlt pár hónap alatt. Ki mennyire tudott önmagáért lelkesedni és elégedettebbé válni? Mennyire tudunk ténylegesen hinni abban a jóban, ami bennünk van és ami ránk vár? 

Igazságok és igazságtalanságok

Az elmúlt időszakban 5 bolygó haladt retrográd mozgásban, amelyek nagyon sok mély múltbeli dologgal szembesíthettek, nagyobb lezárásokat is hozhattak. Mindemellett ezek az időszakok járulnak hozzá a legjobban a személyiségünk mélyüléséhez, megismeréséhez. Augusztus 1-jén a Merkúr indult előre, augusztus 11-én a Jupiter a Nyilas 14. fokáról. A retrográd Jupiter ideje alatt (április 10. és augusztus 11. között) mögé kellett néznünk annak, amit eddig láttunk és hittünk. A látszat és a valóság itt összeért... Rajtad műlik, melyik irányban lépsz tovább

Merkúr jegyet vált - belép az Oroszlánba

A Jupiter előreindulásával egyidőben a Merkúr jegyet vált, és elhagyja a Rák jegyét - oldódhatnak a családi érzelmi konfliktusok. A Merkúr az Oroszlán jegyében serkenti a kreatív és örömteli megoldásokat, a játékosságot és a szórakozást. Az Uránusz augusztus 12-én fordul retrográdba a Bika 6. fokáról, amely a Vízöntők számára lehet majd érdekes.


A Jupiter hasít és gyarapít

A Jupiter 2020. május 14-ig meg sem áll, a Bak 27. fokáig megy előre, ahonnan fordul majd legközelebb vissza a Bak 17. fokáig. Várható ez időszak alatt jelentős áremelkedés a világban.

Hittel és valós reményekkel élőre!

A retrográd bolygókról, hatásairól a Retrográd bolygók - karma, látszat és valóság című könyvben olvashatsz részletesebben.