Egyensúlykeresés: Vénusz-Szaturnusz kvadrát (augusztus 8-10.)

2018.08.08

A mai és a holnapi nap egy elég ritka állást mutat az égbolton.... Vénusz a Mérlegben, Szaturnusz a Bakban, Nap az Oroszlánban, Hold a Rákban, Neptunusz a Halakban... 5 bolygó a saját uralmi jelében... Ez nekem valami olyat sugall, hogy ami nincs a helyén, az kerüljön a helyére... bennünk... Óriási erőt adhat...

A Vénusz-Szaturnusz kvadrátot azért emelem ki, mert a Szaturnusz az idő ura, és jelzi a határidőket... Jelzi, hogy valaminek eljött az ideje, végessége egy helyzetnek, állapotnak, amit komolyan kell venni.
Jellemzően a Vénusz-Szaturnusz konstelláció a szeretet vagy a szerelmi érzések elnyomását szokta jelölni. Érzelmi önmegtagadást, az érzések megosztásának gátját, a saját érzéseinktől való eltávolodást, a kapcsolat megszakadását, az anyagi biztonság felé fordulást.

A Mérleg jegye az EGYENSÚLY, a Bak jegye a STABILITÁS. A Vénusz a Szaturnusszal kapcsolódva a hiánykapcsolatokra hívhatja fel a figyelmet, a saját belső egyensúly hiányára. A Szaturnusz feszeget, hogy növeled vagy csökkented az egyensúly hiányt? Eltávolodsz vagy visszatalálsz? A szeretetet (Vénusz) nem pótolhatjuk külső kapcsolatokkal, kifelé való megfeleléssel, kedvességgel, mázzal, pénzzel, pillanatnyi örömökkel. A Szaturnusz átstrukturálja az értékek fontossági sorrendjét, és a figyelmünket oda irányítja ahol eddig hiány volt. Fontos, hogy többet törődjünk magunkkal és figyeljünk oda a saját érzelmi szükségleteinkre! A távolság, az egyedül levés most jót tehet, hogy a lényegre összpontosítsunk, ne másokra, hanem önmagunkra! A hatás augusztus 8-10 között a legerősebb.