Élj szívből - beléptünk az Oroszlán havába

2020.07.25

A Nap a héten a Rák jegyéből az Oroszlán jegyébe lépett. Ezúttal egy  pompázatos, uralkodó, tüzes jegy szülötteit beszéljük ki Macsánszky Anitával.

Jelenleg a Rák Merkúr és a tüzes Mars közötti feszültség véleménykülönbségeket hozhat. Mivel a két jegy tűz és víz, a sértettség, a hiszti és az érdek-ellentétek borítékolhatóak. A konfliktusok általában arról szólnak, hogy van valaki, aki úgy érzi, hogy az ő szükségletei nem tudnak kielégülni. Ha érdekeltek vagyunk konfliktus helyzetekben most, egyrészt nagyszerű lehetőség, hogy fejlesszük az önképünket, a kommunikációnkat, hogy hitelesebbé, világosabbá és őszintébbé váljon, másrészt annak megértését, elfogadását, hogy valahol mindenki a saját érdekében cselekszik - függetlenül attól, hogy ezt milyen módon teszi. És ezt érdemes tényleg szem előtt tartani, mivel a Mars egész évben a Kos jegyében marad - ezért egyre több ember érezheti annak szükségességét, hogy a saját útját járja - különösen, ha eddig ezt elhanyagolta, és a saját érdekében cselekedjen. Elég sok megoldásra váró konfliktus helyzet várható az év hátralévő hónapjaiban. 

A Vénusz ismét elérte a Neptunusz kvadrátját - innen indult visszafelé május 14-én - amely konstelláció az illúziók felbomlását hozhatta. Ez egy jó lehetőség július végéig, hogy a valósághoz közelebb kerüljünk, és ne ringassuk magunkat további illúziókba.