Erőteljes lelki áthangolódás (védikus)

2020.08.09

A múlt kötelékeit a Ketu szimbolizája, a múlt karmájának őrzője, amely még a Nyilas jegyében a Mulában halad szeptember 23-ig. A Mulát a Ketu uralja, szimbóluma a gyökerek, amely a dolgok mélyére hatolásával függ össze, ráadásul ezek a gyökerek össze vannak tekeredve, amik valamilyen megkötöttséget, korlátozott mozgásteret jeleznek. Szabadok akkor leszünk, ha félelmeinket megoldjuk, mert azok addig megkötnek, elszigetelnek, és még jobban beszűkítik a világunkat, a látóterünket, a kapcsolódási lehetőségeinket. A Ketu ebben az átalakulásban igazi partner, mert nem azt támogatja, hogy elégedettségre találjunk, hanem a végső célja, hogy felszabadítson a múlt szenvedései alól. Ez az átalakulás sok belső munkát és nézőpontváltást igényel, hiszen erős és egészséges gyökerek szükségesek a növekedéshez. A Ketu mellett a Jupiter is a Nyilasban hátrál.

Elszakadni a múlt kötelékeitől, amik eddig meghatároztak minket

A védikus asztrológia rendszerében a Mars, a Nap és a Merkúr vizes jegyekből tüzes jegyekbe lépnek (Mars a Halakból a Kosba, a Nap és a Merkúr a Rákból az Oroszlánba) augusztus 16-án, ráadásul mindegyik Ketu uralta nakshatrába, ezért a Ketu helyzete felerősödik. Hirtelen befejezések és elindulások várhatóak. A fenti bolygók úgynevezett gandanta ponton haladnak át: ez a víz jegyek utolsó foka valamint a tűz jegyek nulladik foka, ami egy karmikus csomópont, a kezdet és a vég káoszának  is nevezik, és általában itt sok a bizonytalanság, a zűrzavar, az indulat, mivel itt erőteljes lelki áthangolódás zajlik.

Elszámolások ideje

A víz jegyek végén áthaladó gandanta bolygók (augusztus 12-16.) a múltbeli érzelmi kötödéseinket bolygathatják meg, különösen azokat, ahol bele vagyunk ragadva egy ideális állapot illúziójának fenntartásába, miközben tudjuk, hogy már nem folytatható, vagy már nem létezik és el kell engedni a továbblépéshez. A tűz jegyek elején az elindulással szembeni ellenállás, gyengeség jelentkezhet. (Tűz gandanta augusztus 16- 20-ig.)

A Mars a Kos jegyébe való belépésével (augusztus 16.) egy új létforma, aktívabb életforma első kezdeményezéseinek csíráit indítja el, de mivel háromszor halad át a Halak-Kos gandanta ponton és már egyre lassabb - szeptember 9-től retrográd, és október 4-én visszalép a Halakba -, idő, amíg minden múltbeli kifogáson, ellenálláson, a "jó" szerepeit levetve a "rosszon" át átküzdi magát és ténylegesen eljut az új kezdetekhez. A Mars december 22-27-e között halad át utoljára a gandanta ponton és lép véglegesen a Kos jegyébe.  

Elmegy melletted az életed, ha nem változtatsz

A Mars azt a késztetést adhatja a Kos jegyében haladva, hogy valami újba kezdjünk, amihez kell, legyen elegendő bátorság és tettvágy. Új utakra csábít, felerősíti az ambíciókat, a szenvedélyt és a szexuális vágyakat. 

A Kos jegyében minden felgyorsul, akár ez a vírus is lehet. Ugyanakkor az Aswinibe belépő Mars találékony, mindent dinamikussá, energikussá tesz, és a gyors megoldások megtalálását segítheti, amelyek nem minden esetben jelentenek hatékonyságot is. Az Aswini a szállítmányozással, a raktárakkal, az orvoslással is szoros kapcsolatban áll. Figyelni kell arra, hogy ne akarjunk túl gyorsan elérni dolgokat. Az akarásnak köszönhetően egyre nagyobb lehet a frusztráció, a feszültség, mindez elősegítheti az arroganciát és az egoizmust. Ennek az időszaknak az árnyékoldala a türelmetlenség, az impulzivitás, az erőszakosság, a nyugtalanság.

Sok a tűz, sok az akarás

A tűz jegyek dominanciáját jelzi a Kos Mars, az Oroszlán Nap, Merkúr, (hatalom és tekintély, múltbeli érdemek)  a Nyilasban pedig ott a Ketu és a Jupiter.  A Ketu váratlan, robbanásszerű állapotokat jelez. Mivel sok a tűz energia, elszabadulhatnak az indulatok, több lehet a baleset. Az Oroszlán jegyét a Nap szeptember 17-én hagyja el. 

A tűz a megtisztulás szimbóluma. Az időszak új fényt és tudatosságot adhat. Amiben eddig passzívak voltunk, annak a folyamatnak a megfordításáról szól az év hátralévő része. A nagyobb fordulatok szeptemberben várhatók.