Félreértések, megtévesztések - a tisztázandó helyzetekből most jobb, nem kifarolni

2019.12.18

A Nyilasban haladó Merkúr bekerül a Neptunusz kvadrátjába, ami félreértésekhez, mismásoláshoz, a valóság megszépítéséhez vezethet december 19-21. között. Képletesen a Neptunusz a Halakban olyan, mint egy áttetsző, fényáteresztő függöny, amin keresztül a fény nem tud tisztán áthatolni, szűri vagy elnyeli. Így járhatunk az információkkal, a kommunikációval és a figyelemmel is. 1-2 nap zűrzavar, ha nem a valóság talaján vagy.

Személyes életünkben is van, amikor el kell húzni azt a bizonyost függönyt - hogy tisztábban lássunk. A tisztázandó helyzetekből most nem érdemes kifarolni, még ha kellemetlen is, mert a későbbiekben újra bele fogunk szaladni, és eközben csak tovább rontunk a már kialakult helyzeten.

Óvatosan! Becsapás áldozatává válhatunk!

A Neptunusz - Merkúr valóság torzító hatása alatt többen is a félrevezetések áldozatává válhatnak - hacsak nem éppen ők vezetnek félre másokat. Éppen ezért ez a konstelláció az üzleti ügyekben is óvatosságra int. A kommunikációban, hírközlésben nagyobb a veszélye az igazságnak hamis színben való beállításának.

Ne hagyjuk, hogy a lényeg eltűnjön a szemünk elől!

A Halak és a Nyilas jegy is hajlamos a valóság elől az ideákba menekülni. Különösen kerüljük az alkohol és más tudatmódosítók használatát ezekben a napokban, mivel ezek a figyelem és koncentrációs problémákat tovább erősíthetik. Ne hagyjuk, hogy a lényeg kicsússzon a látókörünkből! A valóság talaján maradni kifizetődőbb.

Vénusz a Vízöntőben: több lazaság és vidámság

A Vénusz december 20-án jegyet vált, átlép a Vízöntőbe, ahol több lazaságot és vidámságot hoz, mint a Bakban. A baráti és egyéb kapcsolatok értéke is felerősödik, ahogy az újdonság és a szabadság ereje is. A Vízöntők örömszintjét növelheti a Vénusz áthaladása a jegyükön.

A Vénusz a Vízöntőben december 20. és január 13. között lesz.