Fordulóponthoz érkeztük, ahogyan a bolygók is, joggal érezhetjük feszültnek és fáradtnak magunkat

2022.06.03

A Merkúr és a Szaturnusz ma és holnap stacioner pozícióban, azaz "mozdulatlanok". (június 3-4.)  Az energiák itt összegyűlnek, feltornyosulnak, megrekednek, a csúcson vannak, ez mindenkiből mást hozhat ki - van akiből extra teljesítményt, van aki csordultig tele van már egy helyzettel. Bármi is legyen, jelzik, hogy elértük a határainkat, és fordulóponthoz értünk, erőteljes transzformáció zajlik, túl vagyunk egy hosszabb fejlődési etapon. Érezhető a súlya az előttünk álló időszaknak, változások jönnek.

A Szaturnusz jelzi a határokat, a koncentrációt, a felelősséget - a döntéseink súlyát, a munkát, a szolgálatot... "Na még ezt, na még azt, ezt meg kell csinálni, határidő, ide is figyelni, meg oda is, - de muszáj pihenni és beosztani az időt! Mentálisan kizsigerelő, stresszes napok lehetnek mögöttünk - nem mindegy, hova helyezzük át a fókuszt.

A retrográd Merkúr időszaka (május 9-június 4.)  visszahozhatott régi mintákat, régi gondolkodási sémákat, negativitást, amelyek megtapasztalása szükségszerű volt. Gyakran a saját bizonytalan viselkedésünkkel találhattuk szembe magunkat, amelyek megértése és a változásra való hajlandóság elengedhetetlen a sikeres továbblépéshez.

A Merkúr a teremtés állandó folyamatát képviseli, így amikor fordul, különösen figyeljünk oda, hogy magunk mögött tudjuk hagyni a régi félelmeket, beidegződéseket, és ha hibás döntéseket hoztunk, ne féljünk beismerni, azok kijavítására még van lehetőség a Merkúr előre indulását követően kb. három hétben. Munka - pénzügyek, hatékonyabb szervezés, új struktúrák, státusz, témák előtérben.

A Szaturnusz retrográd irányba váltása azért különösen kiemelt esemény, mert Szaturnusz a karma ura, a tettek jutalmazója, a valóssággal és az igazsággal szembesít. Gyakran testi tünetek felerősödnek - izomfeszülés, beáll ez-az, fejfájás, hányinger, jelez a szervezetünk ott ahol merevek vagyunk. A következő bejegyzésben erről az állásról fogok többet írni.

Legyünk ezekben a napokban nagyon elővigyázatosak, a bolygók irányváltásakor megnő a stressz, dekoncentráció, a frusztráció, - idegileg megterhelő napok. A Kosban járó Mars és Jupiter aktivitásban tart, pörget, nehéz mellette lassítani, ami párhuzamosan türelmetlenséget, feszültséget, konfliktusokat, gerjeszthet, megnő a balesetveszély.

Dupla annyi energia szükséges most mindenféle munkavégzéshez, és amikor ilyen megterhelő, szélsőséges energiák vannak, érdemes az étkezésünkre is odafigyelni - kerüljük a zsíros ételeket! Együnk könnyű fogásokat, hiszen az evés is energiát igényel. Mindemellett igenis, Élvezzük az életet, maradjunk bátrak, és fogadjuk be az új élményeket!