Ha ki tudod mondani, véget ér a szenvedés

2019.09.07

Strapás és ellentmondásos, nehezen megfogható, néha "semmi vagy üres" helyzetekkel borzolja a kedélyeket a Szűz-Halak tengelyen ható erős bolygómozgások. A lényeg érzékelése különösen fontos most, noha ez a Neptunusz zűrzavaros hatásával ez komoly művészet is egyben. A Neptunusz olyan régi érzelmi bénult helyzeteket, szenvedést, fájdalmat, elengedéseket hozhat fel életünkben, amikre nem is gondolnánk - de meglehet, viszi az energiánkat is. Elég erősnek kell lenni ahhoz, hogy szembenézzünk a hamissággal és kimondjunk dolgokat. Sok most a változás, az átalakulás és a lezárás. Az elengedési és lezárási folyamatokat segíti a Halak telihold szeptember 14-én, hogy szépen lassan minden a helyére kerüljön és egy új kezdet elé nézzünk.

Ha ki tudod mondani, véget ér a szenvedés

Egy bátor -, vagy ha még bizonytalanul is hangzó "nem", vagy hogy "elég volt", vagy "most hagyjatok!", fontosabb lehet, mint a ki nem mondott szó. A kapcsolatokban az őszinteségre, a sok ki nem mondott szóra, a hazugságokra, önámításokra mutat rá a Merkúr-Neptunusz szembenállása. A vélemény vállalása - a várható veszteségek vagy az ismeretlen reakciók ellenére is több pozitívumot hozhat, mint az elhallgatás vagy az elmenekülés. Valódi felszabadulást hoz. Természetes, ha felerősödnek a félelmek, a belső szorongások - amik a bizonytalanságból és megfelelésből, kishitűségből, veszteségtől való félelemből (Szűz) fakadnak. Az időszak felhozza a rég óta egyensúlyát vesztett helyzeteket, pont azért, hogy ezzel a konfliktussal szembenézzünk. A legnagyobb konfliktus és félelem forrása lehet a hibázás, a kudarc (Szűz), amelyekkel meg kell tanulnunk együtt élni és vállalva ezt tovább lépni. 

Sok az elválás, az elengedés

A Neptunusz feloldja a hamis bizonytalan kapcsolati szálakat, segíti a tisztánlátást - noha nem úgy, ahogyan azt elképzelnénk. Hanem inkább azzal, hogy nem elégedünk meg a kevesebbel, azzal az "akármivel", és nem tűrünk el mindent. Előbújik az igazi én - ami nem volt látható, szunnyadt, szenvedett, de most már élni akar. Megtévesztések, szebbnek-jobbnak látni, mutatni magunkat, mások magunk felé emelése, illúziók és egyéb identitási nehézségek erősödhetnek fel.

Nem halad előre az, aki leragadt a problémánál

A Halak jegyéhez az életbe vetett bizalom megtapasztalása tartozik. A Szűz élére állított perfekcionista rendjét az ismeretlen jövőtől való félelem erősen átrendezi, miközben azon szorong, hogy valami történni fog - és ha ez megtörténik, biztosra véli, hogy tragikus kimenettel. Azok éreznek így, akik nyöszörögnek, hogy semmi sem változik, és semmi sem halad előre. Ők azok, akik a könnyítéseket választják, életük nagy része pótcselekvés (az órákon át tartó lényegtelen beszélgetések, munkamániába, takarítás, vásárlás, evés, alkohol, drog, szex-társfüggés... stb.) Tudjuk, hogy mindenki a saját sorsának a kovácsa, így mindenki maga dönti el, melyik utat választja. Nincs itt semmi hiba, ha merjük időnként megkérdőjelezni az "amúgy minden rendben" van-t, miközben odafigyelünk az enervált állapotokra. Nem kell letagadni, belefér a boldogságunkba, ha időnként a múlt hibáival szembesülünk, tanulhatunk belőle. Egyszóval aki akarja, látja, és megoldja, aki nem akarja látni, az szenved és leragad. Röviden így tudom összefoglalni a Szűz-Halak tengelyt.

A Szűz jegyében járó 4 bolygó (Nap, Merkúr, Mars, Vénusz) racionális túlsúlyát a szemben lévő Halak Neptunusz oldja fel. A hatás kb. szeptember 3-tól kezdődött el a Vénusz szembenállásával és kb. szeptember 18-ig tart, a Mars szembenállásával és a Szaturnusz előre indulásával. 

Merkúr-Neptunusz szembenállás szept. 6-7. Sok a baleset, figyeljünk oda! A Hold a Bak jegyében jár szept. 7-9. között, ez hozhat érzelmileg nehezebb de a realitásokat előtérbe helyező napokat.
Jelenleg a Mars 13., Nap 15., Merkúr 18. fokon jár, szemben a Neptunusszal (17'23 r) 

ÚJ KEZDŐ ÉVFOLYAMOT INDTOK SZEPTEMBER 24-TŐL. RÉSZLETEK ITT!