Harapd le a démonok fejét! Telihold és holdfogyatkozás a Bikában

2021.11.14

A telihold a Bikában lesz november 19-én, amely egyben egy részleges holdfogyatkozással esik egybe. Ezzel kezdetét veszi az eklipsz szezon, a holdfogyatkozást egy napfogyatkozás követi december 4-én, ami a Nyilasban lesz. A fogyatkozások mindig nagy szerepet játszanak a világ eseményeinek alakulásában, jelentős fordulópontok, hatásuk hosszabb ideig tart, ezért ezek kiemelt jelentőséggel bírnak. A következő eklipsz szezon 2022 április-május hónapban, illetve október-november hónapban lesznek, mindegyik Bika és Skorpió érdekeltséggel. A Skorpió-Bika tengely a hatalomról, irányításról és a birtoklásról, stabilitásról szól. Átértékelődik mindaz, amiről azt hittük irányítani tudjuk. Vírus, migránsok, munkaerő, ellátás, pénz stb. 

A mostani november 19-i telihold (holdfogyatkozás) is a Skorpió-Bika tengelyhez kapcsolódik, ezért az itt kiváltódó események erősen kapcsolódnak a jövő évhez. A Skorpió jegyéhez a válságokat, szélsőségeket, adókat, míg a Bikához a stabilitást, a jólétet és a pénzügyeket társítjuk. Mindkét pólus jelen van. Teliholdkor az ellentétek egymásnak feszülnek, amik a színfalak mögött zajlottak intenzíven és hirtelen erővel robbanhatnak, váratlan helyzetek elé állíthat, átalakulásokat, átszervezéseket hozhat. A Mars az Uránusszal szemben áll már ezekben a napokban. A Mars a harag, a düh jelölője, az Uránusz a váratlan eseményeké, amikre nem számítunk, ezért hirtelen lobbanthat fel harcokat, lázadást, tüntetéseket. Okait valahol a múltban, a szövevényes összefonódásokban, függőségi viszonyokban, sértettségben, a határok átlépésében kereshetjük. Az indulatoknak nem célszerű átadni magunkat. Érdemes érzelmileg távol maradni.

A holdfogyatkozás az Algol állócsillag közelében jön létre (26°26'), amelyet démoncsillagnak is neveznek. Nincs jó híre, a legerőszakosabb eseményeket társítja hozzá a szakirodalom. Lefejezést is jelent, ami átvitt értelemben jelentheti, hogy a vezetők elveszíthetik a fejüket, indulatossá válhatnak. Lelki értelemben a démonok a mi saját belső félelmeinket jelképezik, amelyek megkötnek, és a velük való állandó harc, védekezés (pl. tehetetlenség, elutasítottság érzés, vagy a "nem vagyok elég jó" stb.) csapolják az (élet)energiát. A teliholddal egyidőben búcsút inthetünk a démonjainknak, ne adjunk több figyelmet nekik, ne tápláljuk tovább az elégedetlenséget a haraggal, harapjuk le a fejüket, ha már az Algol így besegít.

A Bika a stabilitás, a béke és a nyugalom jegye, így a telihold segíthet egy adott helyzet megbékélésével, élvezni mindazt, amink van. Szükség van a lazításra, pihenésre. A Mars erős pozícióban van, felerősíti a szexuális energiákat, erőt ad a változtatáshoz, új irányokhoz, új koncepciókhoz, a szanáláshoz, megújuláshoz, nagy felismerésekhez - frusztráció esetén hasznosíthatjuk erejét arra, hogy kimozduljunk egy régóta tartó negatív töltetű állapotból. Lazuljunk le! A lényeg a (meg)mozduláson van, még akkor is, ha jelen van a bizonytalanság. Kell az újnak a hely, mert új állapotok fognak létrejönni, átértékelődik minden. Két hét múlva újhold - napfogyatkozás. Halogatásnak vége, démonok off, nincs idő rájuk!

A teliholdat a Vénusz uralja, amely a Bak jegyében van és március 6-ig itt marad. Az életcélok megvalósításában nagy átalakulások lesznek, amelyekben az anyagiaknak és az önbecsülésnek önérzetnek, öntudatnak és a lojalitásnak nagy-nagy szerepe lesz.

Mentálisan nehezebb időszakban vagyunk, az eklipszek mellett a Szaturnusz-Uránusz kvadrát harmadjára pontosodik be decemberben (24-én), így a változások most indulnak be leginkább.

Telihold Bika 27. fok, november 19. 10:00 Bp
Mars-Uránusz exact november 17. Bika-Skorpió 12.fok