Ikrek telihold - Csavar a levegőben (2021.12.19.)

2021.12.19

Ma telihold van az Ikrek jegyében, korán reggel volt pontos. A telihold most kevésbé jelez feszültséget, a Jupiter kedvező askpektusának köszönhetően könnyebb a flow-ban maradni. A tudásvágy, az igazságkeresés, információ gyűjtés és bármilyen intellektuális, kommunikációs tevékenységnek, ötletelésnek vagy jövés-menéshez kedvez a telihold, a korábban megkezdett folyamatok ma érik el a csúcspontjukat. Az Ikrek légies, könnyed energiái frissítően hathatnak.

A telihold általános feszültségét a Nyilas Nap és az Ikrek Hold szembenállása adja, ami általában a kapcsolatokban jelenik meg, a másikra vetítve a problémákat. A feszültség feloldható, ha nem ragaszkodunk a saját igazunkhoz, meggyőződéshez, hanem képesek vagyunk egy adott (konfliktus) helyzetre alternatívákban is gondolkodni, rálátni a másik oldalra is. A jóindulat, a nagyvonalúság, a belátás és bölcsesség (Jupiter) igazán pozitív légkört teremthet, különösen így karácsony idején, amikor a legöbben feszültek a készülődés miatt.

Az Ikreknek két oldala van, így egy nem várt (agyafúrt) csavarra mindig számíthatunk. Az Ikrek tulajdonsága, hogy így is tudja nézni, meg úgy is tudja nézni a dolgokat, bárhogy tudja csavarni a dolgokat, ha érdekei megkívánják. Pozitív értelmezésében látásmódja éles, tiszta, éppen ezért tud semleges és tárgyilagos is maradni. 

Használjuk ki a telihold eme szellemi frissülést hozó energiáit, amibe más bolygó kivételesen most nem ködösít bele.

-* * *

Az év végi előadásra még lehet regisztrálni. A teljes 2022 asztrológiáját átbeszélő előadás tematikáját itt találod. AZ élő online bemutató december 20-án lesz. Aki nem tud részt venni, utólag is megvásárolható lesz a felvétel.