Ikrek telihold december 8.

2022.12.08

Ikrek Telihold december 8-án ma hajnal 5 óra 8 perckor pontosodott be Bp-en az Ikrek 16. fokán.

Minden telihold fontos fordulópont lehet az életünkben. Érdekes, hogy nekem Ikrek Holdam van, és most hívtak meg a Balázsék reggeli műsorába. Az Ikrek jegyhez tartozik a rádió, a hírközlés, kommunikáció. Egy másik érdekesség, hogy a közlekedés - kereskedelem, utazás jegye is, így az sem sem véletlen, hogy az ársapka elengedése is ennél a teliholdnál történt meg. Az Ikrek jellegű energiák itt érik el a csúcspontjukat.
Aki felnézett hajnalban az égre, láthatta világító Hold mellett a Mars vöröslő fényét is csodálatosan ragyogni a tiszta égbolton.

Mi is történik teliholdkor személyes szinten velünk? Teliholdkor a Nap és a Hold szembenállása felerősíti az érzékelésünket, a vágyat a haladásra, az energiák itt érik el csúcspontjukat. Telihold idején - és már az azt megelőző három napban - a körülöttünk létező és a bennünk zajló dolgok, és amiket figyelmen kívül hagytunk feszültség formájában felszínre kerülnek, hogy rálássunk és tudatosságunkban új szintre lépjünk. Az önismereti folyamatainkban fontosak a telihold időszakok.

Az Ikreknek nagyon fontos, hogy szabadon áramolhasson, ezért ez a telihold támogatja, hogy kilépjünk azokból a helyzetekből amelyeket nehézkesnek találunk, nyugtalanítanak, elégedetlenséget szülnek, mentális stresszt okoznak vagy úgy érezzük, hátráltatnak a haladásunkban. Az is lehet, hogy az érdeklődési körünk megváltozik.

Az Ikrek Hold erőssége az ötletesség, a játékosság az információk áramoltása és a kommunikáció, a kitartás már nem annyira. A vele szemben lévő Nyilas jegyében álló Nappal kiegészülve a tudás, a tanulás és a dolgok magasabb szintű megértésének igényét is felerősíti. A Nap-Hold szembenállás szellemi-értelmi síkon jelezhet konfliktusokat, - két látásmód, két vélemény - amelyek itt érik el csúcspontjukat. Éppen ezért a telihold a szemlélettel, a tanulással vagy bármilyen oktatási rendszerrel kapcsolatos elégedetlenség érzetet is felszínre hozhatja, láthatjuk a másik oldalát a dolgoknak. A Hold továbbá olyan kapcsolatokra világíthat rá, ahol nem értjük egymást, a kommunikáció egyoldalú vagy hiányos vagy nem befogadó a másik érveire, a tények elfogadásra stb, és viszi az energiánkat.

A Mars az Ikrekben a Holddal együttállva türelmetlenséget, vitákat, konfliktusokat hozhat, baleseteket és mivel a Mars hátráló mozgásban van, ezért a probléma gyökere korábbra nyúlik vissza. A telihold jó lehetőség, hogy ráláss, milyen motivációk hajtanak, mennyire tudod érvényesíteni magadat. A viták nem feltétlen rosszak, mindazok, amit korábban nem lettek kimondva, megtéve, elmaradt a cselekvés, most bepótolható és a dolgok tisztázásra kerülhetnek, a keletkezett feszültség enyhülhet.

A telihold mindig jó időszak, hogy a korábban elvetett magoknak learassuk gyümölcsét és elengedjük mindazt, ami nem segíti a haladásunkat és viszi az energiánkat. A telihold a szükségletinkre világít rá: könnyedség, kikapcsolódás, utazni vágyás, jó beszélgetések, kimozdulások a szürkeségből, vidámság, jönni-menni mind jó megélései lehetnek az előttünk álló időszaknak. Arra figyeljünk oda, hogy ha a figyelmünk száz fele is van ne forgácsoljuk szét magunkat. Maradjon idő a pihenésre is.

Reni

Ui. Év záró előadás a 2023-as évről december 20-án. Részletek, regisztráció itt.