Ikrek újhold - Érzelmi kimozdulások (2019.06.03.)

2019.06.03

Az újhold június 3-án az Ikrek jegyében jön létre, amelyre a Neptunusz kvadrátja hat. Mindez nagy érzékenységet és ellentmondásos érzéseket hozhat. Leginkább azok számára hozhat elő belső érzelmi feszültséget, bizonytalanságot, akik racionálisabb beállítottságúak vagy életük olyan szakaszában vannak, ahol szembe kell nézni saját irracionális érzéseikkel, félelmeikkel, mindazokkal, amik belülről jönnek és megfoghatatlanok. Az újhold energiái egyszerre hozhatnak felszabadulást, felemelkedést, megkönnyebbülést, megbékélést, szellemi inspirációkat, új üzleti kapcsolatokat, érzelmi elmozdulásokat a holtpontról, mint ahogyan csalódást, zűrzavart és kiábrándulást is ott, ahol elsősorban a  kommunikáció hiányos, vagy egyoldalú.

Semmi sem az aminek látszik 

Az Ikrek jegyében járó Hold belső nyughatatlanságot, határozatlanságot, döntésekben elbizonytalanodást hozhat. Ha fontos döntés előtt állunk, lehet érdemes várni vele, amíg letisztulnak a gondolataink. A túlracionalizálása az ügyeknek semmiképpen sem segít, bár ez ilyenkor egyfajta önvédelem is lehet, elkerülve a valósággal és a belső érzéseinkkel való konfrontálódást. Az önmagunk győzködése helyett érdemes a figyelmünket befele irányítani, és kapcsolatot teremteni a lelkünkkel. Ha őszinték vagyunk magunkhoz, ráérezhetünk, hogy mi az, amihez ténylegesen van - és mi az, amihez egyáltalán nincs kapcsolódásunk, és csak hitegetjük vele magunkat.

Mi van a felszínen és mi van a mélyben?

A kettősség érzése a felszínen és a felszín alatt zajlik egyszerre. Lehet valami logikus a felszínen (Ikrek), miközben a mélyben van valami, ami érzékelhető, és pontosan tudjuk, mi az, de nem feltétlen akarunk ennek a következményeivel foglalkozni (Neptunusz). Az újhold mindig segít közelebb kerülni önmagunkhoz, ha erre nyitottak vagyunk, és a tudás vágyat, amit az Ikrek jegye képvisel önmagunk  megértésére irányíthatjuk, önmagunkkal keresve az őszinte kapcsolódást.

Sok változás, romantika és rugalmasság

Az Ikrek újhold a kommunikációra és a kapcsolatokra helyezi a hangsúlyt, támogatja az írást, a nyelvekkel- és más szóbeli ügyességet igénylő tevékenységeket, növelheti az utazási kedvet és a nyitottságot. Az újhold elindíthat egy új úton, kaphatunk inspirációkat, felerősödhetnek a megérzéseink, az álmokban kapott üzenetek is segíthetnek. Új elképzelések, ötletek megvalósítása irányába röpíthet. Új üzleti kapcsolatokat is hozhat. Ne akarjunk egyszerre sok mindenbe kezdeni, különben a figyelmünk szétforgácsolódhat. Az Ikrek jegy változékony minőség, ezért sok változásra készülhetünk, elfoglaltak lehetünk és rugalmasságra is szükség lesz az elkövetkezendő egy hónapban. A Neptunusz hatása romantikával, fantáziával fűszerezheti meg a hétköznapokat.

Az Ikrek újhold a Ikrek 12.fok 33 ívpercén jön létre. Az Ikrek jegyét uraló Merkúr június 4-én jegyét vált, és belép az érzékeny Rák jegyébe, ahol az értelem és az érzelem összetalálkozik. A Nap a Neptunusz kvadrátjában június 7-12 között lesz egzakt, amire hat a retrográd Jupiter is.