Arra neveltek minket, hogy ne azt érezzük, amit érzünk, és ne azok legyünk, akik vagyunk - Ikrek újhold

2020.05.21

Május 22-én Ikrek újhold lesz, amely a mentális energiaszintünkre hat. Arra ösztönöz, hogy befele figyeljünk és rendezzük a gondolatainkat. A dolgok értelmezési képességét a Merkúr befolyásolja -  amely mindenki születési horoszkópjában elfoglalt helyzete szerint eltérő módon nyilvánul meg. Ebben a mostani időszakban még inkább láthatóak a különbségek. A Merkúr a saját jegyében van, ahol nagyon éber és tudatos, intenzívvé teszi a gondolkodást, a logikát, a kapcsolódási igényt, a beszédet és a véleményalkotást. Az újholdat uraló Merkúr szabályozza a kereskedelmet, a közlekedést és a hírközlést. Az ikrek újhold lezár egy életszakaszt - és egy új ciklust indít el, és hatása a következő újholdig tart.

Azonban mivel a Merkúr Neptunusz kvadrátjában áll, ezért néhány példa, amik  bezavarhatnak:

  • több a bizonytalanság a jövőt illetően, több a összezavarodott ember.
  • Több az elhárító, védekező mechanizmus kapcsol be az embereknél. 
  • Olyan vita helyzetekben találhatjuk magunkat, ahol a  szubjektív látásmód nem tud mit kezdeni a logikus érvekkel szemben, illetve meg se hallja azt. 
  • Félrevezető vagy értelmezhetetlen információk, üzenetek, tájékozódási nehézség, szétszórt figyelem, értetlenség.
  • Jellemző lehet a bizonytalanság, valamint az ismeretlentől való félelem, és a menekülés az igazság elől, irreális elképzelések.
  • Segíteni akaró szándék kéretlen vélemény-nyilvánítással.
  • Hamis bizalom, megnyerő fellépés - információ szerzés érdekében. Ígéretek be nem tartása, "lehet, hogy ott leszek..." stb.

Fontos, hogy az idegi nyugtalanságot legyőzzük úgy, hogy önmagunkra tudatosabban figyeljünk, és saját magunkkal lépjünk kapcsolatba! Ez minden újhold lényege! Minden kérdésre a választ önmagunkban találhatjuk meg, ha figyelünk magunkra és kíváncsi érdeklődéssel fogadjuk.

Arra neveltek minket, hogy ne azt érezzük, amit érzünk, és ne azok legyünk, akik vagyunk."

Sok feszültség oldódik ki azokból az ellentétekből, ahol más emberek elvárásainak való megfelelés, engedelmesség volt az elfogadható. Arra érdemes ennél az újholdnál összpontosítani, amit a lelked mélyén igaznak tartasz. Fogadjuk el a választásainkat a saját sorsunkkal kapcsolatban!

Figyeljünk oda egymásra, és ne tegyük "bele a másikba az ideget" feleslegesen. 

A pánikkeltés egyik klasszikus bolygóállása a Merkúr-Neptunusz kvadrátnak. A Merkúr tervez, szervez, a Neptunusz odaadja magát bizalommal az életnek és a tapasztalásnak. Itt most porszem kerül a gépezetbe. Könnyebb, ha elfogadjuk, hogy tervek dőlnek és születnek újak, azonban az élet az új tapasztalatok felé "kényszerít" most minket, hiszen az élet abból áll, amit megélünk, nem pedig abból, amit csak remélünk. 

A retrográd Vénusz is együttáll a Merkúrral - Neptunusszal kihívó fényszögben már egy ideje és még lesz is -, ami a légvárak összedőlését mozdítja elő visszatérő helyzetekkel. Az illúziók természete, hogy statikusak, nincs benne haladás, csak egy állapot. Ebben az időszakban felszínre jönnek a valós problémák, (pénz, érték, önbecsülés, kapcsolatok) amelyek elől kitértünk, és akadályozta a fejlődésünket. Ha nincs valódi cél, valódi érték, amihez kapcsolódni tudnánk, vagy gyenge lábakon áll, akkor a stabilitásunknak e képlékeny állapota széteső formájában, de most megmutatkozik. Minden visszaigazolás-keresés a környezetünktől elpocsékolt idő és csak önmagunkról tereljük el vele a figyelmet. A retrográd Vénusz régi szerelmeket visszahozhat az életünkbe, de újra értékelhetjük a meglévő kapcsolatainkat is.

A Mars a Halak jegyében jár, amely napi szinten ingadozóvá teheti a hangulatunkat. Egyszer fent, egyszer lent, általában minden magyarázat nélkül képes a hullámzásra, az intenzitásra, majd az elhagyatottságra. A káosz jegyében a Mars "irány vesztett", képes a menekülésre, de a belső tüze és hite vezeti az ismeretlenben, ahol nem a biztonságot keresi, hanem azt teszi, amit a legjobbnak tart.

Az újhold azon az életterületeden hozza a megújulást, amelyik horoszkóp házad felett jön létre. Újhold az Ikrek 2. fokán.