Jupiter a Vízöntőbe lépett április 5-én (Védikus)

2021.04.06

Fontos égi esemény hétfőről keddre, hogy a Jupiter belépett a Vízöntő jegyébe elhozva a derűt és a szabadságot. A Vízöntő jegy a közösségi szellemiséget képviseli, ahol a Jupiter terjeszkedni tud, elősegíti, hogy különleges kapcsolatokra tegyünk szert, új megvilágításba hozzuk az életet a helyes helyzetfelismerések, ötletek, vidámság humor által. A Vízöntő a közösségi életet testesíti meg, amely a Jupiter által most lendületet kaphat. A jövő nagyon fontos szerepet kap, mert ahogy változik a jövőkép úgy változik most minden. 

A Jupiter a leggyengébb pozíciójából, a magányos Bak jegyéből szabadul, ahol a hit egyéni próbatételeivel szembesített. Tavaly áprilisban lépett a Jupiter a Bakba és nyáron egy rövid időre már átlépett a Vízöntőbe. Idén szeptember-november között a Jupiter még vissza fog lépni utoljára a Bakba, ezzel még számolni kell. Addig pedig az energiák tovább nőnek, április 13-án este a Mars kilép a Bikából és eltávolodik a Rahutól, így a január 9- óta tartó Kala Sarpa bezártsága a bolygóknak teljesen kioldódik. További energia fokozó hatás, hogy ezzel párhuzamosan a Nap április 14-én belép a Kos jegyébe, amihez a Merkúr is csatlakozik két nap múlva. A sok jegyváltás okozhat bizonytalanságot, de érdemes tudatosítani, hogy a jelenlegi szintről egy új ciklus felé elmozdulás küszöbét jelzik a mostani bolygóáthaladások és több energiával tölthetnek fel. 

Az egész évet átfogó nehéz konstelláció természetesen még jelen van, azonban a Jupiter jegyváltása egy olyan esemény, amely lassú mozgása révén bizonyos tendenciákat előre jelez. A Vízöntő jegyében ugyan még szaturnuszi hatás alatt van, még lehet magányos, de már nem a szürke és elöregedett gondolatok között, hanem lehetőséget kap a nyitásra mások és a közösségi szemlélet megreformálása felé. 

 A védikus asztrológia eltérő zodiákust használ a nyugati asztrológiától, a bolygók mozgása a valós csillagállást követik. Sokszor én ezt érzem egyébként valósnak, nem a nyugatit. Ezzel nem szeretnék egy cunami kommentet elindítani. A világi események nekem jobban visszatükröződnek ebben a rendszerben. Ettől függetlenül mind a két rendszer úgy tökéletes, ahogy van a maga teljességében.