Új nézőpontok, új koncepciók kialakításának kedvez a Jupiter előre indulása

2020.09.14

A  Jupiter szeptember 13-i irányváltásának megértéséhez kicsit vissza kell menjünk az időben. A Jupiter február közepén lépte át a Bak jegy 17. fokát és május 14-ig haladt előre a 25. fokig. Tudjuk, hogy előrehaladása alatt a vírus is gyorsan terjedt, és kevés tudás és tapasztalat állt rendelkezésünkre a társadalmi problémákat öltött helyzet megoldására. Hátráló mozgását követően a vírus terjedése is lecsökkent. Kérdés, ha most előre indul, akkor a vírus terjedése ismét nekilódul? 

A válasz, igen, az előre indulásával várhatóan a vírus terjedése ismét felgyorsul, illetve minden olyan ügy, ami korábban, február és május közepére nyúlik vissza. A különbség a kettő között az, hogy mivel a Jupiter már korábban járt a Bak jegy ezen szakaszán, és akkor még csak első ízben világított rá és nagyította fel a problémákat szó szerint (ez a Jupiter dolga első körben), így a már ott kiváltott hatásokra reagálva az újbóli érintéssel hozhat érettebb megoldásokat, egy újabb, megfelelőbb perspektívát az életünkbe. 

Természetesen egyéni szinten a növekedés sikere azon is múlik, hogy ki mennyire látta meg az átfogó összefüggéseket a saját életében, képes volt-e a belső látóhatárát is tágítani az elmúlt négy hónapban. A Bak jegyében a Jupiter  igen magányos, saját hitünket kell megalapozni, vagy újraértékelni. Itt a Jupiter egy nagyobb feladatra összpontosít, igencsak beszűkítve a lehetséges irányokat, amely egyfelől lehet kedvező is, hogy kimozdítva valamit észre vegyünk már végre, amit nem láttunk, nem akartunk belátni (belátás jupiteri fogalom). Szűklátókörűség feloldását segítheti a Jupiter előre indulása. 

Lelkesedéssel tölthet fel a Jupiter újbóli irányváltása. Új nézőpontok elindítására, új koncepciók kialakítására kedvező időszak az előttünk álló nyolc hónap, ami alatt a Jupiter előre halad. Ha ismered a horoszkópod, nézd meg, melyik életterületeden halad át a Jupiter, hat-e személyes planétádra, illetve, a Nyilas és a Halak jegyében kezdődő házad ügyeire is hatással lesz az irányváltás. 

A Jupiter a bölcsesség és a növekedés bolygója, - mind materiális, mind szellemi értelemben. A hátráló mozgásból ismét előre haladó Jupiter értékes felismeréseket szokott hozni, tisztább képet adhat. Amikre korábban vágytunk célok, azok elveszíthetik jelentőségüket, mert rájövünk, hogy azok egyáltalán nem is azok, vagy nem úgy, amikre valójában szükségünk van. Különösen igaz ez, ha a tranzit Jupiter egy személyes bolygóval (pl. Nappal, Holddal) együtt áll vagy aspektálja.