Kapcsold vissza magad a Fénybe - menj a saját dobod ütemére (Védikus)

2021.03.08

Ha jobban el szeretnénk igazodni a világban zajló események között, az asztrológia képes a tiszta útmutatásra. A Jupiter a védikus asztrológia rendszerében a Bak jegyén belül nakshatrát váltott március 5-én, és a Merkúrral együtt belépett a Dhanistha nakshatrába aminek szimbóluma a dob. Ennek megértése iránti vágyam vitt napok óta, kutattam utána, akartam érteni milyen üzenete van, mert azt éreztem, hogy rendkívül fontos válaszokat adhat a jelen helyzet megértésére, de ugyanakkor kényes téma is, hiszen a Bakban járó Jupiter az emberiséget igen nagy sötétségbe burkolja. Ezen a sötétségen időnként nekem is át kell "vágni" magamat. Ennek kapcsán született meg ez a cikk.

Aznap, amikor az ominózus jegyváltás megtörtént, a Jupiter és a Merkúr egyszerre beléptek a marsikus Dhanistha naksatrába, két dologra lettem figyelmes a napi hírekben: az Etna még mindig hányja a tüzet, Új-Zélandon 8.2-es erejű földrengés és szerte a világban nagyon aktívak a vulkánok. E mellett az országok azonnali gyors cselekvésbe kezdtek, ki így, ki úgy. A Jupiter (amely maga is tüzes bolygó) aktiválta a Marsot a cselekvés bolygóját, amely egy olyan nakshatrában jár, amelyet Agni, a tűz istene ural. Ezek tüzes energiák. Na, gondoltam magamban, most egy nagy tisztító tűzben vagyunk. A tűz szimbóluma azt jelzi, hogy valaminek az állapota megváltozik, hogy egy új formát öltsön, megtisztít a tudatlanságtól. Ez az időszak egy tűzpróba, ahol a cél a lelki tisztulás, az erkölcsi felemelkedés. A Mars harcos nakshatrában járva jelzi, hogy a harcainkat különböző szinteken vívhatjuk most meg, leginkább belül, mivel a Mars és az összes többi bolygó ereje január 10-e óta blokkolva vannak, úgynevezett. Kala Sarpa yoga befolyása alatt vannak március végéig. Ekkor fog a Mars kiszabadulni és felszabadíthatja a zártság alól a többi bolygót, köztük a Jupitert is, és kicsit könnyebbé teheti az életet. Ugyanakkor oda kell figyelni arra, hogy a Mars március 27-28-én áll pontosan együtt a Rahuvál, amely nyugtalanságot, nagy erejű változást és váratlan eseményeket jelez. A Bika jegyében az anyagi törekvések várhatóan még jobban felerősödnek. 

Térjünk vissza a Jupiterhez, amely ebben az időszakban kulcsfontosságú szerepet tölt be és ráadásul az első olyan külső bolygó, amelyen keresztül a társadalmi tendenciákra jobban ráláthatunk.

A Jupiter kitért a hítéből (2020.04-06 és 2020.08-2021.03.) 

Jelenleg a Jupiter a Bak jegyében van, ahol esésben van, gyenge. Ez azt jelenti, hogy a Jupiter itt nem tud a tiszta esszenciájában megnyilvánulni. Példaként az jut eszembe, hogy egy magas rezgésű bolygó alacsony rezgésbe kerül, leesik a rezgése. Kitér a hitéből. Körülbelül így érezheti magát itt a Bakban a Jupiter. Miért? Mert a Jupiter képviseli a valódi hitrendszert, a tiszta tudást, a bölcsességet, a tanítókat, a gurukat, a filozófiát. Továbbá az indiai asztrológiában a gyerekeket és a férjet is jelöli, így a gyerekek és férjek, a házasságok is és az előbb felsoroltak gyenge helyzetére is rámutat a Jupiter, amely áprilisban egy új, kedvezőbb szakaszába léphet. 

Amikor beburkol a sötétség, nehéz a fényhez kapcsolódni

Ha egy bolygó nincs a helyén (értsd a számára megfelelő jegyben, ahol természetének megfelelően működhet), az általa jelzett dolgok sem lesznek a helyükön. A Bak jegye a társadalom, a kormányzás, a magas státusz, a materializmus jegye, amellyel itt nem tud jól kapcsolódni a spirituális hitet és bölcsességet szimbolizáló Jupiter. A Jupiter megpróbál együttműködni a társadalommal, a kormányzattal annak érdekében, hogy az emberek szabaddá váljanak, de ez nem ad igazi, valódi szabadságot, megnyugvást az aktuális helyzetre. A Jupiter a Szaturnusz uralma alatt van, amely a Bak jegynek is uralkodó bolygója. Beszűkíti a látást. A Jupiter kiáradó energia, terjedni szeretne, de itt nem a tiszta bölcsesség árad, mert nem lát más utat, csak egyet - amit a Szaturnusz diktál, mivel ő az erősebb. A Szaturnusz a félelmeket, az irányítást, a kontrolt jelöli. Milyen hit vezérelheti az embereket, ha a Szaturnusz dominál? A Félelem? A görcsösség? A pénz? Érdemes ezen elgondolkodni. Ez a kuruzslás melegágyának időszaka. A Jupiter világi szinten próbálja belátásra téríteni az embereket, és a materiális világban, materiális szemlélettel próbál békét hozni a Bakban, miközben beburkolja sötétséggel az emberiséget. Azt "hiszi" ez jó együttműködés. A bölcsesség (Jupiter) a világi kötődések (Bak) rabjává válik. A Bak jegyében keressük a különféle módszereket, eszközöket, amiktől a megoldást reméljük, hogy jobban érezzük magunkat, de nem fognak működni. Miért? Mert a tudatállapotot kell megváltoztatni, akkor fog tudni minden megváltozni. Mindenkinek magának kell tudnia, mi a jó, és mi nem az, rátalálnia a saját forrására, a saját hitére, a saját útjára.

Mindenkinek más működik

Az utóbbi időben próbálkoztam meditációval, légzésgyakorlatokkal. Mindenkinek más, van, aki képes meditálni, egyhelyben ülni, lecsendesíteni az elmét, én nem. Rájöttem, ez nem az én utam. Ez nem azt jelenti, hogy jó, vagy rossz, csak nem az enyém. A Védákban azt írják, ahány ember, annyi út, mivel minden ember a saját tapasztalatát, a saját útját járva tapasztalja meg. Én elmélkedni, fejtegetni szeretek, valahogy így tud az elmém lenyugodni. 

Jupiter a Dhanishtában - szimbóluma a dob

Visszatérve a Jupiterhez, amely új nakshatrába lépett, a Dhanishtába, amelynek szimbóluma egy dob, segíthet megérteni valamit. A dob adja a ritmust, az ütemet. Ez a nakshatra azt üzeni, menj a saját dobod ütemére, merj a társadalmi normáktól eltérni. A dob ritmusa segíthet visszatalálni oda, ahol a kapcsolat önmagunkkal megszakadt, segíthet megtalálni a módját annak, hogy kijussunk a sötétségből (saját sötét vagy negatív oldalunkból) és a magasabb rendű énünkkel felvenni a kapcsolatot. Ezt a folyamatot segíti a Jupiter jegyváltása, a ritmikus dob és a zene, mint szimbóluma ennek a nakshatrának, ahova belépett pár napja, és tartsuk ezt az ütemet, tartsuk fenn a magasabb-rendű énünkkel a kapcsolatot, vagy legalábbis legyünk benne ebben a folyamatban, máskülönben széteshet az életünk.

A Jupiter április 5-én vált jegyet elhagyja a Bak jegyét, de marad a Dhanistában. Június 20-án vált retrográd mozgásba, és szeptember 14-én lép vissza a Bakba.  2021. november 21-én lép tovább véglegesen a Vízöntő jegyébe, azon belül a Dhanistába 2022. január 1-ig marad.