Karácsonyi energiák

2021.12.25

A Karácsony körüli energiák nagyon megbolygathatják a lelki-érzelmi világunkat. Két erőteljes bolygókonstelláció érte el csúcspontját. Az egész évet átható Szaturnusz-Uránusz kvadrát harmadjára pontosodik be decemberben, ami pont 24-re, Szentestére esik. (Az első február 17-én volt, a második június 15-én). A két bolygó egymás totáli ellentéte (korlátozás-szabadság), emiatt óriási feszültséget, belső őrlődéseket, váratlan felbolydulásokat idézhet elő. Leragadni "engedelmeskedni" vagy menni és végig vinni a saját elhatározásunkat? Az idő ura, a Szaturnusz jelzi, hogy itt az idő a saját lábra állásnak, az önálló élet elkezdésének (Uránusz), saját gondolkodás megteremtésének. A kvadrát fényszög a két bolygó között kikényszeríti a változást. A kapcsolatok váratlan elszakadását, otthontól való leválást, elhatárolódást is hozhatja annak függvényében, mennyire vagyunk személyes szinten érintettek. (Vízöntő, Oroszlán, Bika, Skorpió jegyek közepén lévő bolygók) 

Vénusz retrográd - Plútó együttállás a Bakban.

A Vénusz hátráló mozgásba fordulása (december 20-tól), majd látszólag ellentétes irányban való haladása - különösen, ha a születési képletünkben áll így, a karmikus feladataink szempontjából tulajdonítanak neki jelentőséget. Ez az időszak (január 31-ig) gyakran visszahoz múltbeli kapcsolatokat, megoldatlan helyzeteket, önmagunk mélyebb megismerését segíti. A

A Karácsony másik bepontosodó fényszöge a Vénusz-Plútó együttállás, amely az érzelmeket a végletességig tudja emelni, érzelmi háborúkat robbanthat ki, manipulációs játszmákat. Ez a kombináció szintén háromszor ismétlődik, ez a második együttállása a két bolygónak ugyanazon a fokon a Bakban. 

A Vénusz a Bakban stabilitásra és nyugodt érzelmi életre vágyik. Semmilyen elnyomó, uraló hatalomnak, irányításnak nem akar engedelmeskedni. A Bak jegy az apai mintát képviseli, így a Vénusz nagyon vágyik az apa elismerésére, figyelmére. A Plútó az elutasítottságot képviseli, a Bakban elsősorban apai szeretet hiányára utalhat - pl. állandó kritizálásával, negativitásával, nem az elvárásai szerint teljesítenek, elhiteti, hogy semmihez nem elég jó, pénzzel kompenzálás stb. Nehéz állás, mivel szeretethiányt jelez; A nehézség ellenére óriási lelki fejlődéssel és a szeretni tudás legmélyebb megtapasztalásával ajándékozhat meg, ha hajlandók vagyunk a szívünket mélyebb szinten elérni és megnyitni mások felé. Ha érintettek vagyunk, a múlt negatív érzéseitől tudatosan távolodjunk el, és ne azonosítsuk vele tovább magunkat, selejtezzük ki az életünkből! 

 A szeretet adása és elfogadása semmilyen feltételhez, elváráshoz nem köthető. Bárki bármit is tett vagy nem tett, mindenkinek kijár a szeretet. A Vénusz-Plútó együttállás december 24-25-én válik teljesen pontossá. Ez nem jelenti azt, hogy már a körülötte lévő napokban ne éreztetné hatását, csupán az bepontosodás azt jelzi, hogy itt éri el egy folyamat csúcspontját. A Vénusz a január 4-i Bak újholdtól kezdődően kezd érzehetően távolodni a Plútótól, addig még nagyon szorosan együtt lesznek, amihez a Merkúr is megérkezik 30-án. 

A Vénusz harmadjára a Plútóval szoros együttállásba utoljára majd csak márciusban kerül.  Minderről, illetve a teljes 2022-es év asztrológiai hatásait összefoglaló előadásomban beszélek, amely a blogon keresztül megrendelhető és megtekinthető.

Minden olvasómnak, kedves ügyfelemnek kívánok nagyon boldog ünnepeket, szeretetteljes élményeket!

Németvölgyi-Nagy Renáta