Kiemelt figyelmet szenteljünk a szívcsakránknak a következő 40 napban!

2023.07.25

A Vénusz Oroszlán jegyében való hátráló mozgása során kiemelt figyelmet szenteljünk a szívcsakránknak. Különösen erős átalakító időszak jön.

Bolygószinten a szívcsakrát a Vénusz jelképezi, az állatövben pedig az Oroszlán-Vízöntő tengely. Tekintve, hogy a Vénusz az elmúlt hét alatt lelassult, és mától hátrafelé halad, ez a lassult állapot ideális ahhoz, hogy új dolgok tudjanak megszületni vagy gyökeret ereszteni a szívünkben. Ehhez minden egyes nap tudatosan foglalkoznunk kell a szivacskánkkal, 40 napon keresztül, amíg hátráló mozgásban van. A szív szanszkritul "hrdaya", áldást és elfogadást jelent, és a szívcsakrával való foglalkozás egyik célja, hogy kiegyenlítsük az adást és az elfogadást a kapcsolatainkban.

A szívcsakránk a valódi, igaz lényünk otthona, az istenivel való kapcsolódás ég és föld között ezen a központon keresztül jön léte, ezért is fontos, hogy nyitva legyen a szívünk. Sok embernek zárva van a szívcsakrája, és nem is tud róla. Bármely szívvel, keringéssel, gerinccel, mellkassal, tüdővel, vérrel, bőrrel, vérnyomással kapcsolatos probléma ide vezethető vissza.

A számadás ideje a retrográd Vénusz. Számot vetni abban, amit nem szeretnénk újra élni a kapcsolatainkban, és számot vetni abban, amiben hibáztunk, és ezeket elengedni, megbocsájtani magunknak és másoknak. A megbocsátás egy fontos témája a Vénusznak, ami valójában az együttérzésről szól. Ugye egyikünk sem tökéletes?

Ahogyan egy eltávozottunk lelke is még 40 napig itt van a Föld közelében, ugyanúgy a Vénusz is 40 napig Földközelben van, így a veszteségeink feldolgozását is jelképezi. Minden távozó lélek arra vágyik, hogy megszabaduljon a ragaszkodástól, és a feltétel nélküli szeretetet erejében tovább léphessen. A Vénusz szimbolikus újjászületése a feltétel nélküli szeretetben is ehhez hasonló, amely időszak most kezdődik, és kb. 40 napig tart, amíg hátrál, ezt követően szeptember 4-6-án fordul meg és folytatja útját direktben.

Érdemes minden nap foglalkozni a szívcsakránkkal, például légzőgyakorlatot végezni - mivel Vénuszhoz a levegő elem tartozik. A levegő belélegzése orron keresztül, benntartása, majd kifújása a szájon, segít a magasabb erőket beengedni. A szívcsakrával végzett gyakorlatok oldják a feszültséget a mellkasban és a háton.

Fontos, hogy tudjuk kezelni az élet mindenkori történéseit pánikmentesen, és nem azonnal reagálni rájuk, hanem csak akkor, amikor már lenyugodtunk.