Kiemelt szerepben az érzelmek - Hold a Bak jegyében

2019.04.24

A Hold ma belépett a Bak jegyébe (00:52p Bp.) és egyre közelebb kerül a Szaturnusz-Plútó-Ketu együttállásához. A Hold az érzelmi állapotunkra hat, áthaladása ezen az együttálláson felerősítheti a régmúlt érzéseit, kiválthat szorongást, szomorúságot, régi emlékeket, ugyanakkor segíthet felülkerekedni egy régi helyzeten és megújulni. 

Megmagyarázhatatlan érzések a mélyből

Általában azok a fájdalmas érzések, bánat, amelyek ilyenkor törnek fel, nem a mostani helyzetünkkel vagy a mellettünk lévő személyekkel függnek szorosan össze, hanem sokkal régebbre és mélyebbre nyúlnak vissza. Olyan eseményekre tudunk kollektíve ráhangolódni, ahol az érzelmek, a veszteségek nem lettek feldolgozva, megrekedtek és most ezekre az energiákra nagyon érzékenyek lehetünk. 

Képbe jöhetünk magunkkal

Még ha jó passzban is vagyunk, és nincs okunk panaszra, meglehet, hogy mégis ránk tör a magányosság és elszigeteltség érzése - mialatt a Hold ezen a jegyen áthalad. Fontos, hogy a megjelenő negatív érzésektől ne akarjuk magunkat távol tartani, mert pont ez okozza az elszigeteltséget vagy más zavart érzést. Az intenzíven most feljövő érzések arra világítanak rá, hogy valamit tudatosítanunk kell, ami nehezen illeszthető be a saját világunkba, abba a képbe, amit magunkról esetleg gondolnánk. 

Ne nehezítsd meg magadnak az életed!

Jó lehetőség, hogy 2-3 napban (április 26-án 12:45-kor vált jegyet a Hold, de még szaturnuszi jegyben lesz a Vízöntőben, ahol még éreztetheti a hatását) megtaláljuk a probléma gyökerét, azt ami bánt rég óta, vagy ami szenvedést okoz, egyszóval mindazt, amivel megnehezítettük az életünket. Törekedjünk az objektivitásra és támaszkodjunk a bölcsességünkre - vagy másokéra!