Koronás fáradtság, a tőzsde is elfáradt, nemcsak mi

2020.03.16

Megnövekedett alvásigény, kimerültség... amit nem csak én érzek ezekben a napokba, hetekben, hanem sokan, és talán nehezen valljuk be, de elfáradtunk. Mintha egy évtized pörgését kellene most kipihenni, amire az immunrendszerünk is reagál. Érthető, hogy globális kényszerpihenőre kényszerültünk, ahol a figyelem kintről befelé tolódik, akár akarjuk érezni, akár ellenállunk, az irány most ez. Csodálom azokat az embereket, akik még most is tudnak online ugrálni különféle órákra, mintha mi sem történt volna. Pedig történik. Félünk egyedül lenni? Töltődni kellene most, töltődni máshogy, mint eddig, magunkból vagy megtanulni magunkkal jól eltölteni időt és lelassulni. Ezek a napok és hetek a ritmusváltásról  szólnak. 

Szóval, első a pihenés!

Ahhoz, hogy minden újra erőre kapjon, legyen az munkakedv, gazdasági helyzet, új célok, meg kell pihenni és meg kell előbb találni önmagunkat. Ez egy átmeneti időszak, olyan, mint egy nagy tavaszi fáradság, amit ki kell pihenni. Szóval, első most a pihenés! Tudom, van ahol be kell menni dolgozni, tele vagyunk kötelességtudó emberekkel, de tényleg összedől a világ nélkülünk? A karikás szemek, a fizikai tünetek, gyomorfájás, fejfájás, az orrfolyás, a hidegrázás nem a kollektív kimerülés jelei? Ne legyen bűntudatod attól, ha a reggeli kávé mellé szívesebben megnéznéd a Dallast és délután még aludnál is egy jót. Nálam ez így történt egy héten át, viaskodva a "de hát feladat van, pénzt kell keresni, be kell menni" nyomasztó és feszítő érzésekkel a mellkasommal, amitől persze csak még fáradtabb és frusztráltabb lettem. Szívem szerint nem vágytam semmit se csinálni. És végül nem csináltam. Ma van az első napom, hogy kevesebb az alvásigényem és több a fizikai és a mentális erőm. Még nincs az egekben, de már potenciálisan emelkedik. Kell az idő magunkra, na! Gyerekkoromban mormotának becéztek, és jól esett felfrissíteni most ezt a mormotát.

Ventilláld ki a feszültséged, mondom hogyan!

A világi események a saját valódi gyökereinkhez térítenek vissza, amiből táplálkozhatunk: ez a tisztelet, a szeretet és az elfogadás. Ha ezek a gyökerek nem táplálóak, gyermekkorból hiányoznak, akkor a gyökértelenség érzése pánikot és más negatív érzések eluralkodását hozhatja. Mit tehetsz ilyenkor? Semmiképp se tartsd magadba, ventilláld ki! Keress valakit a környezetedben, akiről tudod, hogy meg tud nyugtatni. Ne szégyeld! Természetesen ezt most ne egy beülős, sütizős vagy elmegyek hozzá formában tedd, hanem csakis online! A kapcsolódás most a lényeg és bátran mond ki a megélt érzéseket.

A nagy ÉN-idő teszt. Ha vágytál rá, most megkapod

Ha már nem húz semmi se a vízszintesbe, újra van erőd, esetleg pánikolni, az annak lehet a jele, hogy unatkozol. Jöhet a pakolás, a rendrakás, az ablakmosás, a kerti virágok ültetése, sütés, főzés. Foglald el magad, nem kellenek hozzá programok, koncertek, utazások.

Figyeljünk oda, hogy ne legyünk negatívak és destruktívak!

A védikus szerint a Ketu (előző életek karmikus jelölője) a Nyilasban jár a Mulában, amely szanszkritul gyökereket jelent. A Nyilas az, ahol az ember arra törekszik, hogy kontrollálja az alacsonyabb impulzusokat és felülemelkedjen a materiális vágyain. A Mulában a korlátozások, a csalódások indítják el az embereket a magasabb rendű szellemiség felé és indítja el őket az önfelfedezés útján.

Ami már jó ideje köhécselt, prüszkölt (lásd légszennyezettséget, milyen szépen javul, hogy leálltunk), az most gyógyul. Gyógyul, hogy mielőbb megerősödve talpra álljon. Minden talpra tud állni, és ezt a világ már többször bizonyította, de ahhoz a láthatatlan állapotoknak láthatóvá kell válnia. Ebben van a Mula ereje. Ha a világ már bizonyított, mi is bizonyíthatunk! Leküzdvén a saját félelmeinket, amelyek az anyagi világ csapdájában tartanak, a boldog talpraállás vár ránk. De előtte  szusszanjunk már egy nagyot, és vegyünk egy friss mély levegőt! Ehhez  nem kell jóga óra, egyedül is menni fog!

Az előttünk álló kb. egy hónap korlátozásai - (március utolsó hete, április eleje legkritikusabb időszak, nem megijedni!) szükségszerűek és a helyes irányba terelnek minket, még ha lejtmenettel is kezdődik, de az önfegyelem felfelé visz. Tartsuk be a korlátozásokat, hiszen a korlátozott mozgáslehetőség, fogvatartottság érzése mind ennek a Múla nakshatrának a velejárói.