Különleges tüzes fényben ragyog a Hold az Antares mellett – Nyilas telihold június 4.

2023.06.03

A Hold az Antares állócsillag közelségébe kerül holnap hajnalban, és emiatt vöröses árnyalatban tündököl, amit ne felejtsünk majd el megtekinteni. A vöröses fény jelzi a belső szellemi tüzünket.

Minden telihold a tudatos (Nap) és a tudatalatti (Hold) erők összekapcsolódásáról, egyensúlyteremtéséről szól. Az Ikrek-Nyilas tengely, amelyen a telihold létrejött az úgynevezett szellemiség tengelye. Itt meghatározó, hogy össze tudjuk-e hangolni a gondolkodásunkat a világban zajló hatásokkal, megoldást tudunk-e találni a mindennapok gondjaira miközben szabadságot és könnyedséget lélegzünk magunkba.

A Nyilas jegyében a lélek legfontosabb célja a növekedés, és az a vágy, hogy a saját útját járhassa, felszabadítsa gondolkodását és az istenivel összekapcsolódjon. A Napot (Ikrek) és a Holdat (Nyilas) uraló bolygók mind a Bika jegyében állnak, a Merkúr az Uránusszal áll együtt, amely az elszakadást képviseli, a Jupiter a Rahuval (Plútó kvadrátban), amely a haladást, a másként való gondolkodást képviseli, tulajdonképpen jelentésében nem sokban különbözik az előzőtől. Mindez arra utal, hogyha megrekedtünk, vizsgáljuk felül az eddigi gondolkodásunkat és (Merkúr), hitünket (Jupiter), azt, amiről korábban azt gondoltuk hogy a fejlődésünket és a szabadságunkat megadja. A Plútó kvadrátja a Jupiterre ezekről a beragadásokról, lojalitáskonfliktusokról, belső harcokról, elengedési nehézségekről erőteljes intenzív érzések formájában tájékoztat minket. Ahogy a világ jövőképe is teljes átalakulásban van, ugyanígy a saját jövőképünk is gyökeresen meg tud fordulni – csak az irány nagyon nem mindegy, ezért fontos eltávolítani, megtisztítani a felfogásunkból az akadályozó, korlátozó hiedelmeket, ragaszkodásokat régi hitekhez, és összhangba kerülni a saját életcélunkkal, összekapcsolódni az isteni természetünkkel és rábízni magunkat az isteni vezetésre. 


Kép: https://it.wikipedia.org/wiki/File:Antares_DSS.png