Az év egyik legkiemeltebb időszakához érkeztünk - Érdemes lazítani, pihenni

2019.06.12

Az év egyik legkiemeltebb időszakához érkeztünk. Sokan érezhetnek feszültéget, dühöt, frusztrációt, csalódást.... Érdemes pihenni, lazítani a június 17-i Nyilas telihold előtt. Én ezt összességében nem érzem egy nehéz időszaknak Bak aszcendenssel, de egyéni képlet függvénye, ki mit érez most. 

A Rák jegyében járó bolygók (Mars, Merkúr, Ráhu) visszahozhatják a múltat, felhozhatnak régi emlékeket, érzéseket. A szemközti Bak jegyében járó bolygók (Szaturnusz, Plútó, Kétu) a társadalom egészét érintő problémákra és változásokra hívják fel jó ideje a figyelmet. A múlt hibáinak felismerése és kijavítása nemcsak egyéni-, hanem közös társadalmi felelősség is.

A Bak jegye a társadalmi helyzetünk, megbecsülésünk megszilárdítására -, amíg a Rák jegye az érzelmi biztonságra, a családra és a kötelékeinkre helyezi a vágyainkat. Mindenkinek szüksége van az elismerésre és azokra a törekvésekre, célkitűzésekre, amelyek hozzájárulnak a személyes hatalom megerősítésére. Új kihívások, új tervek felé elmozdulását segíti az időszak, de türelemre is int, mivel a Szaturnusz retrográd és szemben áll a Marssal, amely kozmikusan gyenge. Szaturnusz, mint az idő ura fontos üzenetekkel bombázhat. Lehet, hogy az idő túl lassan telik azoknak, akik csak várnak, és túl gyorsan azoknak, akik félnek, hogy valamiről lemaradnak. A belső egyensúly és a biztonságérzet megszilárdítása elsődleges, hogy legyen mire később építkezni.

Fejezd be a félbehagyott ügyeket, hogy előre lépj!

A Bak-Rák tengely kardinális minőségei az új dolgok elindításának, a tehetségünk kibontakoztatásának, előrelépéseknek, a vezetői képességeknek kedvezhetnek. Az, hogy ki mire és hogyan használja egyéni kérdés. Akik már régebb óta nem haladnak előre, nekik is előmozdíthatja, hogy végleg búcsút mondjanak szerettet gödrüknek. Kár azon tovább sajnálkozni, bánkódni, hogy kerültünk oda, mit kellett volna máshogy csinálni, vagy miért nem láttuk előre. Tekintsünk rá úgy, mint egy úthibára: valamiért arra kellett mennünk és nem kerülhettük el. Fájt. Vonjuk le a megfelelő konzekvenciákat! Többet arra nem megyünk, már nem éri meg, vagy óvatosabbak leszünk. Ha nem tudunk egyedül továbblépni egy helyzetből, kérjünk segítséget. Nem szégyen. Segítséget azt tud kapni, aki szól, hogy nem tud kimászni egyedül a gödörből. A Rák jegyében járó Mars és Merkúr (illetve Ráhu) a gondoskodás és törődés jegyében jár, ahol a Mars bizonytalanabb és sebezhetőbb oldalát erősítheti fel. A Rák a múlthoz kapcsolódik, így a múlt ügyei, önbizalom problémák, görcsös akarás, féltékenység intenzívvé válhatnak.

A Szaturnusz a szigorú tanító mindig oda irányítja a figyelmünket, ahol valamiben fejlődnünk kell. Ez mindenkinél egyéni. A Mars gyorsan szeret túljutni az akadályokon, a Szaturnusz azonban fegyelemre és szervezettségre int. Az együttműködés ilyen feszült konstellációnál nehezebb, kevesebb a konstruktív energia, azonban lehetnek most olyan nagyobb kihívások, ahol egy jól összehangolt együttműködéssel nagy eredményeket lehet elérni hosszú távon. A Mars és a Merkúr találkozása aktívvá teheti a mentális energiákat.

Türelem - balesetveszélyes napok!

A Szaturnusz -Plútó együttállásról már sok cikk megjelent. Amit most érdemes belőle kiemelni, hogy ami el volt nyomva az óriási erővel ki akar törni. Erre jó példák, ha megnézzük, hány olyan országban van most tüntetés, demonstráció ahol elnyomás alatt voltak hosszú évekig? A Mars, Merkúr Ráhu szemben a Szaturnusszal, Plútóval, Ketuval erőszakos, szélsőséges és hirtelen eseményeket jelezhetnek. Nőhetnek világszerte a tüntetések, demonstrációk és a súlyosabb balesetek száma. Legyünk elővigyázatosak és több türelemmel, megértéssel forduljunk egymás felé. A komolyabb feszültség várhatóan a június 17-i nyilas teliholdtól kezdődően várható.

Bármilyen planéta, ha találkozik a Szaturnusszal, felhívja a figyelmet arra, hogy mire kell összpontosítanunk és mit kell tovább fejlesztenünk: Mars - akaraterő, önbizalom, Merkúr - érzelmekről beszélni, múltbeli ragaszkodások elengedése. Plútó - regeneráció.

Legkiemeltebb időszak: június 12-20. Kardinális jegyek (Bak, Rák, Kos, Mérleg) 18-23 foka között lehet a legerőteljesebb. Föld és víz jegyeknek kedvezőbb, nyugodtabb a megélés. A fix jegyeknek (Vízöntő, Bika, Skorpió, Oroszlán) a Uránusz hatása miatt hozhat több nyugtalanságot és kilépést a megrekedt helyzetekből.