Légy saját magad ura és főnöke! Mars az Oroszlánban

2019.07.03

A Mars az újhold napján július 2-án belépett a kreatív és büszke király Oroszlán jegyébe. Ez kedvező állása a Marsnak, fokozatosan növeli a lendületet, az alkotó- vállalkozási vágyat, és azt, hogy önmagunkat magasabb szintre emeljük. Megjelenhet a nagyobb vágy a nyilvános szereplésekre, a tehetségünk láthatóvá tételére, önmagunk előtérbe helyezésére. Jó hatással lehet a vállalkozói kedvre, alkotó szellemű tevékenységekre.

Ihlettel teli időszak, kísérletezz, új lehetőségek

A Mars mellett a Merkúr is az Oroszlánban jár, ketten együtt kreatív ötletekkel is segíthetnek. A megújulást és a függetlenséget, önállóságot kedvelő Uránusz fényszögébe kerülnek. Ez rendkívüli módon felerősíti a kreatív önkifejezést és az egyediségre való törekvéseket, a kísérletezést és az új, szokatlan dolgok felé nyitást. Élvezd az izgalmát annak, amit csinálsz! A lendület és az izgalom általában nem tart sokáig, ellenben katalizátorként segítheti tudatosítani azokat a dolgokat, amikbe beleragadtunk. Jöhetnek váratlan hírek, felfedezések, új lehetőségek.

Feje tetejére állítani a dolgokat

Az, hogy most minden a feje tetejére áll, benne van a levegőben. Természetesen egyéni születési képlet függvénye, mi milyen módon nyilvánul meg. A Mars azonnal szeret cselekedni és reagálni. Kerüljük a halogatást, késlekedést azokban az ügyekben, amelyek már elég nagy belső ellenállást vagy frusztrációt okoznak bennünk. Itt az idő a leválasztásra. Ami a szívedet már nagyon nyomja, attól megszabadulhatunk. 

Szeszélyesség, forrófejűség, tomboló nyár

A helyzet az, hogy az Oroszlán Mars tüzes és igazságszerető természete hamar dühbe gurul, leginkább a nagyságát sértő egója miatt, és  az Uránusz kiszámíthatatlansága, szeszélyessége rendkívüli módon lobbanékonnyá teheti. Felerősítheti a lázadást, a makacsságot, a váratlan kirohanásokat, öntörvényű hatalmaskodó megnyilvánulásokat. A Merkúrral karöltve lehetnek furcsa, meghökkentő kinyilatkozások, amik nem feltétlen átgondoltak. Ez a konstelláció fel tudja kavarni a bennünk elfojtott agressziót, érzéseket, önérvényesítési problémákat. (Negatív szinten az akaratosságot, a gyerekes viselkedést, türelmetlenséget, ellenállást, erőszakosságot, vitákat, hatalmaskodást, nagyravágyást és a figyelemkeresést is felerősítheti.)

Mindazok, akik viszont most inkább az Oroszlán kevésbé aktívabb, hanem a hűsölősebb és lustább oldalához vonzódnak, az sem baj, jól tudni érezni magunkat csak úgy és spontán, örömtelien manapság ez már igazán úri dolognak számít. Élni  tudni kell! :) Oroszlánok előnyben! 

A Merkúr július 8-án megkezdi hátráló mozgását, és visszalép A Rák jegyébe július 19-én. A Mars-Uránusz kvadrát július 1-19. között hat. Közlekedésben lehetnek váratlan helyzetek, figyelmetlenségből balesetek. A Mars augusztus 18-ig lesz az Oroszlánban. Aktív, heves időszak elé nézünk.