Lelkileg készüljünk - sorsfordító időszakban vagyunk!

2021.10.16

Nagyon különleges napok előtt állunk. A naprendszerünk két óriása, a két sorsbolygó, a Jupiter és a Szaturnusz egyszerre lassultak le, egy ritmusban mozdulnak és mennek előre a Vízöntő jegyében, hogy együtt elindulva belevágjanak egy új kalandba. A téma továbbra is a szabadság megélése, a túlzott kötődések megszüntetése és a saját életünk felépítése. 

A sorsbolygók öt hónapos hátráló mozgása alatt mindaz kibukott, aminek ki kellett buknia*, hogy az életszemléletünk átalakulhasson és a hamis elképzelésekből felébredjünk. Az itt megélt tapasztalások nagyon értékesek, a személyiségfejlődés fontos állomásai. Minél többet sikerült önmagunkkal foglalkozni, rálátni az okokra, a magatartásunkra, annál nagyobb az esély, hogy a képességeinket kamatoztatni tudjuk az előttünk álló hónapokban. A Jupiter a növekedés és a gyarapodás bolygója, amely a Vízöntő jegyében akkor tudja a képességeket, a kreativitást a legkedvezőbb módon kibontakoztatni, magasabb szintre emelni, ha a megfelelő társaságban van.

A Vízöntő jegy a barátságokat is jelképezi, amelyek óriási átalakulásokon mennek keresztül, mialatt a Szaturnusz végig járja ezt az állatövi jegyet. Az időszak végére (2020 dec-2023 márc) megtanuljuk, hogy mennyire fontosak a barátságok, a megfelelő társaság, hogy megtaláljuk a helyünket egy közösségben, részesei legyünk a társadalomnak úgy, hogy mindeközben önmagunk lehessünk, és ne kelljen feladni magunkat, az egyéniségünket. 

A Merkúr is már nagyon lassú, szinte áll minden, a Jupiterrel együtt indul meg előre 18-án. Ezek általában feszültebb napok, nehezebb koncentrálni, idegesebbek lehetünk, fáradtabbak. Érdemes tudatosítani, hogy most fordulnak az energiák, amelyek sorsfordító erejűek. Még jöhetnek az utolsó nagy sóhajok, elengedések, aztán nagy levegő és hajrá! Az átmenetnek vége, a bolygók előre indulásával nyílik az ajtó... Hogy kiket engedsz be és kiket engedsz ki, rajtad múlik. A nagy kérdés, hogy ugyanúgy, ugyanazzal a felfogással akarunk-e előrébb jutni, növekedni, mint ahogyan az ezt megelőző hónapokban tettük, vagy felülvizsgálva merünk új irányokban és távlatokban gondolkodni?

*Ez különösen igaz, ha a Vízöntő, Oroszlán, Skorpió, Bika jegyek 6-13 foka között állnak személyes bolygók, holdcsomó, tengely. A Jupiter, Szaturnusz, Merkúr irányváltásában érintettek: Vízöntő, Bak, Nyilas, Halak, Szűz, Ikrek jegyekben álló Nap, Aszcendens, Hold. További hatások, érintettségek a személyes horoszkóp alapján vizsgálható.