Létfontosságú, hogy bölcs döntéseket hozzunk - védikus április

2022.04.13

Minden bolygó jegyet vált. Április hónap kétségtelenül új energiákat hoz, a lassú haladású bolygók mind, vagyis a Jupiter, a Szaturnusz és a Rahu-Ketu is jegyet váltanak. Április 12-én a Rahu belép a tüzes Kosba, a Jupiter 13-án a Halakba és a Szaturnusz április 29-én a Vízöntőbe. A lassú bolygók jegyváltásai új korszakot jeleznek előre, amibe készülünk belépni, és nem csak mi, hanem az egész emberiség. 

A Jupiter a Halak jegyébe lép, amely nagyon kedvező állás, saját jegyében tudja a legkedvezőbb eredményeket hozni. Jupiter a gyarapodás, növekedés, fejlődés bolygója. Ez bármilyen jól is hangzik, sajnos nem lesz teljesen igaz, csak részben, mivel a Jupiter csapdába kerül április 29-től július 11-ig. Egy úgynevezett Paap Kartari yogában lesz, egy ollóban. Ez azt jelenti, hogy egyik oldalról a Szaturnusz, a másik oldalról a Rahu fogja közre. Egyik sem jótékony bolygó. Hiába van a Jupiter a legkedvezőbb helyzetben, a növekedés gátolva lesz, csak lassan, lépésről lépésre lehet ez alatt haladni. Miután a Szaturnusz visszalép a Bakba július 12-től, a Szaturnusz hármas aspektusával hatni fog a Jupiterre, amely továbbra is korlátozni fogja a Jupitert és a Halak területet. Vagyis: óvatosan a döntésekkel, amiket április 29-e előtt hozunk meg, mert hosszabb távon utána korlátozásokra lehet számítani. 

Az a területed, amelyet a Jupiter ural (Nyilas és a Halak házaid), ott a legnagyobb erőfeszítéseid ellenére is megrekedve érezheted magad, nem tudsz annyit előre haladni, mint amennyit szeretnél. Akinek a lagnája, a Holdja vagy a Napja itt áll a Nyilasban kb. 18 hónapja élhetik át az ehhez hasonló frusztrációkat, mert a Nyilas területük folyamatosan elszigetelve volt a Szaturnusz és a Ketu általi közrefogottság miatt. Jó, hír hogy a Rahu-Ketu jegyváltásával ez a terület mától felszabadul, javulást, optimizmust, fejlődést hozhat, de mégse felhőtlen ez az öröm. Ahogy írtam, a Jupiter korlátozva lesz április 29-től hosszabb ideig. Jól gondoljuk át, hogyan tervezzük a haladásunkat, gyarapodásunkat, mibe fektetünk. 

A Jupiter a bölcsességet és a növekedést képviseli. A Halak jegyében leginkább a spirituális tudatosság növekedését segítheti elő. Türelmesnek kell maradni a Nyilas és Halak területeken, itt hibákba szaladhatunk, ha gyorsabban akarunk haladni, vagy nem a megfelelő irányban akarunk növekedni, pl. hiányzik a spirituális megértés (Jupiter) a dolgok mögül. Ezeken a területeken bölcs döntéseket kell hozni és egy teljesen más szinten kell látni az életet, mint eddig. Különben a rossz döntéseink miatt - és ez az emberiségre is igaz -, szenvedni fogunk, komoly veszteségek érhetnek. Ahhoz, hogy jó döntéseket hozzunk, a jövőre nézve meg kell ismernünk a saját korlátainkat (Szaturnusz), vágyainkat (Rahu) és azon belül olyan döntéseket hozni, amelyek valóban a fejlődést és a gyarapodást szolgálják - ezekbe érdemes fektetni. Lassú haladás. A körülmények egyre nehezebbek lesznek, kb. még két évig fenn fog állni a Szaturnusz korlátozó hatása az említett Nyilas és a Halak területeken, amiket a Jupiter ural.

Április 14-től a Nap belép a Kosba és a Merkúrral, Rahuval fog együttállni. A Nap a lélek és a hatalom jelölője. Merkúr az intellektus, Rahu a váratlan eseményeket jelenti. Mindegyik bolygó hatalmas stressz alá kerül, különösen április 30-május 1-között, ekkor napfogyatkozás is lesz a Kosban, a Krittika nakshatrában, amelyet a Nap ural. Egoistává teheti az embereket, nem látnak tisztán. Hatalmi kérdések kicsúcsosodhatnak. A fogyatkozások körüli események mindig nagy jelentőséggel bírnak, tudatosítanak valamit, amelyek jelentős átalakulást eredményeznek. A napfogyatkozást két hét múlva egy teljes holdfogyatkozás követi. Nagy változások időszakába érkeztünk! 

Tudatosan és okosan...megfontoltan a fényt keresve haladva!

Reni 

Egyéni horoszkópelemzés online és személyesen: https://www.horoszkopelemzes.hu/online-tanacsadas/